Autors Tēma: Skalojamās kastes vāks  (Lasīts 4656 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Skalojamās kastes vāks
« : 2016. gada 23. februāris, 20:53:08 »
Sanāca šodien reanimēt vienam ašpadsmit gadus vecam podam skalojamo kasti. Saliku visas jaunas iekšas, nopriecājos, kā šīs strādā, un, kad jau grasījos likt vāku virsū un lepni uzsist sev, tādai malacei, pa pagoņiem, tā še tev šaize - jaunā mehānisma nospiežamā poga liela, a vākam caurums mazs (tur tas uz augšu raustāmais puļķītis bija, tieviņš tāds...), nelīž tā lielā poga vākā.
 :sad_smiley:
I ko darīt?
Varianti, viens par otru šaubīgāks:
1) meklēt savādāku nolaižamo mehānismu ar tieviņu augšup raustāmu puļkīti (vai maz tagad tādi vairs ir?) un kaut kā ķīmiķot no diviem vienu;
2) varbūt kāds profi flīžu licējs ar ūberprofi flīžu griežamo var izborēt keramikas vākā lielāku caurumu? vai nereāli?
3) kaut kur utenī sameklēt tādas formas vāku, bet ar lielāku caurumu? vai nereāli?

Ir kādas idejas?

Atslēdzies olgucis

Re: Skalojamās kastes vāks
« Atbilde #1 : 2016. gada 23. februāris, 22:27:04 »
a nevar būt kaut kas tāds, ka tur to kopīgo mehanisma štekeri izvelk cauri vākam un tad uzskrūvē raustāmo puļķi. Jo man liekas, ka tie caurumi ir standarta un ja tas puļķis ir  dabūnām cauri caurumam, tad tas ir lietošanas procesā nolemts krist iekšā  skalojamā kastē

Atslēdzies Betons

« Atbilde #2 : 2016. gada 23. februāris, 23:30:22 »
Ar vienkāršu urbjveidīgu augstu apgriezienu instrumentu un pāris mazajiem slīpgaliņiem to caumur var sadabūt lielāk.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2016. gada 24. februāris, 00:33:55 »
Beton, sorry, nesapratu... :blushing: Lūdzu, kā blondīnei, vēlreiz un pa zilbēm - ar ko varu izborēt (un tur vajag nevis par 1mm, bet divtik lielu to caumuru dabūt, tobiš paliels diametrs...)?
 Urbjmašīna ir.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2016. gada 24. februāris, 07:39:31 »
Keramiku es laikam neurbtu. Pārāk trausls tas objekts, plus glazūra pa virsu, kas toč izdrups. Tad sarunā, lai Betons izurbj!

Skatītos, kā tās pogas ir piestiprinātas pie pārējā mehānisma, varbūt to puļķī var pagarināt [aizvietot ar citu kaut ko] un pogas izcelt virs vāka un uzlīmēt (ja apakšā nav tikpat resna spiežamtruba, kam īsti negribas ticēt).
Piemeklēt precīzas formas vāku ar dižcaurumu necerētu, ātrāk būs izzāģēt jaunu no finiera, izgriezt pareizo caurumu, vāku nokrāsot baltu un aplīmēt ar puķītēm. :D

Otrs - skatītos citu mehānismu - ir visādi brīnumi atrodami.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #5 : 2016. gada 24. februāris, 08:19:32 »
Kurš kaut ko teica par urbšanu????

Šāds ir instruments un ir desmitiem visādu galiņu veidu, t.sk. slīpgali koniskie - izvēlas atbilstošu diametru un izdrāž to keramisko caurumu bik lielāku.

Brīnos, ka pat Trix neko par to nav dzirdējis.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #6 : 2016. gada 24. februāris, 08:30:13 »
Domāju, ka Trix tik dārgus poda vākus nelieto... (nopirkt šitādu komplektu lai izurbtu caurumu...)

:D

Atslēdzies Betons

« Atbilde #7 : 2016. gada 24. februāris, 08:35:16 »
Domāju, ka Trix tik dārgus poda vākus nelieto... (nopirkt šitādu komplektu lai izurbtu caurumu...)

:D

Šitāda štruma lētākais analogs Depo kaut kur ap 35 eur maksā. Man jau gadus divus kalpo - ik pa brīdim saimniecībā noder. Uzgaļi, ja grib profesionālos, tie gan ir baigi dārgie. Lētā poļu/čehu draza nodilst pāris sekundēs.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #8 : 2016. gada 24. februāris, 08:36:04 »
Paldies!
Tātad, rezumē uz šo brīdi:
1) pārtaisīt mehānismu, kaut kā pagarinot spiežamo jebšu piekombinējot raustāmo;
2) " izzāģēt jaunu no finiera, izgriezt pareizo caurumu, vāku nokrāsot baltu un aplīmēt ar puķītēm. :D "  Arī variants. Pati par tādu neiedomājos. Bet anyway labāk kā vaļēja kaste bez vāka, kā tagad. :)
3) caurumu palielināt. Nesaprotu kā un baile... Keramikā esmu borējusi tik vien, kā flīzēs mazus urbumus priekš skrūvēm, tik lielus nee... un tas vāks pulka biezāks par flīzi... Bet varbūt varētu arī mēģināt, ja Betons man ieskaidros tehnoloģiju; ja nu kas, tad atgriežamies pie varianta Nr.2  :)
Jebšu, Beton - varbūt tiešām Tu to uzņemtos izdarīt?  :sad_smiley:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2016. gada 24. februāris, 08:39:07 »
Nuja, drēmeļa man naf... Un kaut kā negribas to + vēl uzgaļus pirkt šim vienam cohumam...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #10 : 2016. gada 24. februāris, 08:48:06 »
Nuja, drēmeļa man naf... Un kaut kā negribas to + vēl uzgaļus pirkt šim vienam cohumam...

Vecis ir? Uzdāvini viņam dzimumdienā. Pretī pieprasi cauruma paplašināšanu.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #11 : 2016. gada 24. februāris, 08:49:57 »
Trix ir redzējis un zina daudz, bet lieto to, kas atmaksājas. Gadžets par pussimtu, lai to lietotu vienreizējai problēmas atrisināšanai [bez garantijas], ko var atrisināt lētāk, IMHO nav apskatāms kā ieteikums.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #12 : 2016. gada 24. februāris, 08:52:00 »
Es arī negribēju pirkt. Mani pierunāja pārdevējs. Tagad esmu pateicīgs viņam, jo tiešām ik pa brīdim šis verķis noder situācijās, kad ne ar ko citu nevar izlīdzēties. Nu, ja tikai vienam poda vākam un pēc tam instrumentu izmet ārā - tad toč nav vērts pirkt.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2016. gada 24. februāris, 09:03:13 »
Nē nu, protams, ārā jau instrumentu nemestu, tas būtu ieguldījums nākotnē un gan jau pēcāk noderētu ne vienreiz vien. Bet, vai tiešām ar to (turklāt tādu lēta gala variantu, jo labi drēmeļi, cik zinu, simtos maksā) varētu izslīpēt lielu gabalu biezas keramikas? Atkārtoju, ne par 1mm, bet divtik lielu caurumu vajag.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #14 : 2016. gada 24. februāris, 09:11:20 »
Tas ir vienīgais veids, kā keramikā palielināt caurumu. Tikai slīpēšana. Darījis to neesmu, bet citu variantu neredzu. Protams, alternatīva - jau minētā ķibināšanās ar pagarinātiem kātiņiem, modificētiem mehānismiem utml., lai ierakstītos esošā cauruma izmēros..

Par keramisko glazūru nevajag satraukties, jo rotācijas frekvence ir tik liela, ka nekādi izdrupuni tur neradīsies.