Autors Tēma: Interjers no nulles  (Lasīts 3489 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mango

Re: Interjers no nulles
« Atbilde #15 : 2016. gada 26. februāris, 14:38:01 »
Kkur redzēju variantu, ka, lai tiktu guļamistabā, vajadzēja iziet cauri virtuvei, tad vannasistabai, un tad bija guļamistaba. Kašmars. Tas ir tas riņķis? Rīlī?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #16 : 2016. gada 26. februāris, 14:43:33 »
Ne tik traģiski, max cauri 1 telpai.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #17 : 2016. gada 26. februāris, 15:03:03 »
Kkur redzēju variantu, ka, lai tiktu guļamistabā, vajadzēja iziet cauri virtuvei, tad vannasistabai, un tad bija guļamistaba. Kašmars. Tas ir tas riņķis? Rīlī?
Nav ko svešiem līst guļamistabā!  :rat: Tagad tik vienkārši kāds nevar tur iemaldīties!  :murmur:

Atslēdzies Mango

« Atbilde #18 : 2016. gada 26. februāris, 15:22:54 »
Tieši sanāk līst, negribot, vannastabā apmaldies, sajauc durvis, un nevis virtuvē pie galda atgriezies, bet uzreiz gultā.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #19 : 2016. gada 26. februāris, 15:41:16 »
Apsveicu, ka ir iespēja plānot jaunu interjeru! Un iespēja realizēt. Jā , var lielos vilcienos saplānot un pieturēties pie plāna, ja nav ieplānots kas ļoti eksotisks. Bet paši būtiskākie lēmumi - nojaukt starpsienas, jau ir pieņemti un realizēti? Ja tas jau izdarīts, tad jau vairāk dekorēšanas darbi, kas pieļauj šūpošanos uz vienu vai otru pusi, kā rakstīja Olgucis.

Ja tā lauku māja, nopērc vai pašķirsti pāris žurnālus Country Homes &Interiors, varbūt kāda ierosme rodas , vai ideja. Nu es tā darītu, ja man kas tāds nāktu priekšā.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #20 : 2016. gada 26. februāris, 16:09:28 »
Pūk, pašlaik ir elle un Indija, tā ir līdz pēdējam nolaista lauku mājele. Bet potenciāls - rīta kafija terasē ar skatu uz upi :)
Nolemtās sienas ir izplēstas. Tagad jāgūst skaidrība, ka būs tā, kā domāts un neuzradīsies vēl kāda ideja, jo jāsaliek ūdens un kanalizācija, attiecīgi, ir būtiski, kur būs izvadi.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #21 : 2016. gada 26. februāris, 16:18:53 »
Tā arī īsti nekļūst skaidrs, tas ir dzīvoklis, māja, lauku māja...
Es sākuma etapā pirms sienu gāšanas tomēr būtu nokonsultējusies par plānojumu
ar kādu sakarīgu arhitektu.Tas vairāk vai mazāk izslēgtu riskus.
Cik man nācies saskarties, profs ir profs un ir tādi risinājumi,
kas man pat sapņos nav rādījušies un izrādījušies reti funkcionāli.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #22 : 2016. gada 26. februāris, 16:32:34 »
Atkārtoju:
lauku mājele
Ar sienām viss ok, gāzējs ir celtniecības speciālists.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #23 : 2016. gada 26. februāris, 17:18:30 »
Sorry, sapratu, ka rūpe par plānojumu.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #24 : 2016. gada 26. februāris, 18:25:36 »
tuk, nu arī plānojums. Bet es saprotu, ja ielikšu mājas plānu, tas jau būs nekrietns bezmaksas resursu izmantojums.
Jautājums vairāk bija par to - ja ir izdevies ideāli sasniegt savu mērķi, tad kā? Un kādi ir klupšanas akmeņi.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #25 : 2016. gada 26. februāris, 19:07:49 »
Spārk, tas nav interjers, tas ir mājas projekts... Interjers ir nolikt klubkrēslu un pliku afrodīti pie sarkanas sienas.

Viens ieteikums - sazīmē ar krītu uz grīdas sienas, mēbeles, durvis utt - nu, kā iedomājies. Un tad pamēģini funkcionēt pa to māju - izej visu dienas gājumu, ar vipendroniem - izeju ārā, ienāku pēc aizmirstām pupu mizām, mazgāju traukus, veļu, cepu maizi utt.

Vēl - esi taču kaut kur dzīvojusi? Dzīvoklī kaut vai - nu tad atceries, kas tev patika, kas ne. Izsijā draugu mājas - kas patika, kas ne.

Ir arhitektūras principi - kurā debess pusē virtuve, kur guļamistaba. Ne viss ir dogmas, bet apskatīt ir vērts [katram ir savi vipendroni - kam patīk rīta saule degunā, kam dibenā].
Man savs plānojums patīk. Jo vairāk kļūst no jaunbūves par māju, jo vairāk patīk. Bet es to projektēju 5 gadus, pārgremojot duci variantu [vienkārši apskatītos plānus neskaitu]. Pēdējais variants gadu nostāvēja, tika izcelts un atzīts, ka joprojām ir labs. Pārējie laika pārbaudi neizturēja.

Klupšanas akmeņu ir jūra. Grēko arī diplomēti arhitekti - ar neērtu durvju vēršanās virzienu, kamīnu, kam garām staigājama trase utt. Tualete/vannasistaba mēdz būs problēma - par mazu vai neērta. Ja plāno lērumu ļaužu ciemos, tad taisi atsevišķi, vai pat divas (otru mikro - podu ar sīkizlietni, tik, cik ir ērti apgriezties un lai ceļi durvīs nesitas). Ne kanalizācija, ne ūdensvads nav problēma (ja nav ļoti augsti gruntsūdeņi). Virtuve parasti turpat, lai pie vienām trubām, bet arī tā nav dogma. Ja plāno terasi laiskai atpūtai pie kafijas tases, tad ne otrpus mājai no virtuves - pieriebsies skraidīt pēc cukurtrauka vai karotītes.

Lauku darbi? Ja dārzs, tad jābūt ūdens izvadam izvelkamam ārpusē - kājas un dubļus noskalot. Ideāli, ja siltais un aukstais, ļoooi noder, ja kaut kas jāskalo. [Ziemas problēma ir risināma].

Virtuve vienā pusē dzīvojamai istabai un guļamistaba otrā nav problēma. Galu galā diez vai Tu gulēsi, kad Tev viesi tur tusēs.
Vējtveris ir laba lieta, bet vasaras mājai lieks. Normālas pakešu stikla durvis nesaldē māju. Tik daudz, cik katrā atvēršanā pavēdināsies.
Padomā par nokļūšanu bēniņos (ja ir). Apkure -? Krāsns mājas vidū?

Elektrība - kur ir ievads, kā sadalās fāzes (ja ir). Daudz sviesta var sataisīt ar slēdžiem stulbās un neērtās vietās. Rozešu nemēdz būt par maz. Padomā par pārslēdžiem lielām telpām (viesistabai pie virtuves ienākot ieslēdz gaismu, ieejot savā guļamistabā - izslēdz).

Izdarāms ir pilnīgi viss - mūsdienu materiāli ir viegli strādājami un brīvi pieejami, galvenais, izdomāt, ko Tu gribi.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #26 : 2016. gada 26. februāris, 19:14:56 »
Ja māja tikai vasarai, ūdensvadu projektē tā, lai trubām nav līkumu un bedru, un zemākajā vietā ir krāns, lai var iztecināt ūdeni no sistēmas. Ievads kaut kur pagraba, kur necaursalst. Pasildīt māju ir vēlams tik un tā, bet nebūs kritiski, ja izsals, vismaz pavasarī trubas nemainīsi.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #27 : 2016. gada 26. februāris, 19:58:00 »
Der arī paskatities kur āderes, ka neuzliec gultu uz krustpunkta.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #28 : 2016. gada 26. februāris, 20:41:04 »
Trixis daudz lietu pieminēja, uz ko jāvērš uzmanība, piekrītu. Jo vairāk ieguldīsi plānošanā, jo ātrāk un vieglāk izveiksi dzīvē.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #29 : 2016. gada 27. februāris, 00:27:53 »
...Rozešu nemēdz būt par maz.
Manuprāt, rozešu nemēdz būt par daudz.
Bet domāju, ka, visdrīzāk, Trix pārteicās.