Autors Tēma: Portugāle - februāris  (Lasīts 2011 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

Portugāle - februāris
« : 2016. gada 10. marts, 13:07:43 »
Dažas bildes no februāra dienām Lisabonā, Porto, Sintrā un Bragā. Temperatūra +10-+14, dažas dienas ar lietu, dažas jauki saulainas (nē, klasiski zilo debesu bez neviena mākoņa gan , kā izskatās bildēs, nav bijis:) )

Nezinu, vai man iemaņu trūkuma dēļ izdosies komentēt zem bildes, viosticamāk, ka būs komentārs PIRMS attēla:
1) klasiska Lisabonas ainiņa, kas ir uz pastkartēm. Tālumā kalns, tā piekājē vadu mudžeklis un vecie tramvajiņi, kas kursē pa 28.maršrutu
2) Tramvaja iekšpuse - iekāpšana stingri pa pirmajām durvīm, izkāpšana pa aizmugurējām. Lai izkāptu, jānospiež podziņa - jaunajos šī podziņa ir durvīs, bet šajos retrotramvajos - ej nu meklē!
3) dzīvā statuja - auklīte ar bērnu ratiņos, viena no labākajām , ko esmu redzējusi - kad kāds iemet kapeiku, viņa sašutusi pagriežas un rāda - kuš!!! un sačubina bērniņu, lai guļ:) cilvēki sajūsmā:)
4) staigājot pa Lisabonas kalniem un lejām, ik pa laikam  tie miradūrēji - skaistie skati. Un kalnos nonāc vai nu kājām nejauši atjēdzies uzkāpis, vai ar tramvajiņu vai pacēlāju (liftu), biļete iekļauta Lisabonas dienas transporta biļetē par 6 eiro

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies hm@

Re: Portugāle - februāris
« Atbilde #1 : 2016. gada 10. marts, 13:11:40 »
1) Težu upes krast,ala, tālumā Kristus statuja
2) mana skaistākā bilde - Beleiņas tornis, uz to jābrauc ar 15.tramvaju un pēc tam iesaku uzzināt , kur jākāpj ārā un kā jāiet uz to, jo ceļanorādes tur nav pārāk skaidras:)  mūs savā aprūpē ņēma viens burvīgs portugāļu vecvīrs un visu izstāstīja un parādīja ( jā, sazinājāmies portugāliski-latviski)
3) sadzīves ainiņa - princese zem zirņa. Tikai nevis uz pieciem pēļiem, bet zem pieciem pēļiem, trūkst tikai zirņa, ko uzlit virs tiem.
4) Rossio stacija, mauru stila ieejas arkas. Dodamies uz Sintru

Atslēdzies hm@

« Atbilde #2 : 2016. gada 10. marts, 13:15:08 »
1) caur šaurām ieliņām dodamies kājām kalnup. Vispirms cauri pilsētiņai, tad pa piekalni  uz Mauru cietoksni, tad uz Penas pili. Kāpiens varens. Pa taku un dažviet pakāpieniem.
2) caur kokiem paveras Penas pils - to cēlis vienas karalienes vīrs , sabūvējis visu, ko redzējis ārzemēs un operās. Galvenokārt, lai iepriecinātu savu mīļāko. Prieks bija i viņai, i mums visiem tagad.
3) un 4) tā ir viena un tā pati ēka. Karaļa domas lidojums...

Atslēdzies hm@

« Atbilde #3 : 2016. gada 10. marts, 13:17:31 »
1) skats no kāda pils balkona, tālumā okeāns, priekšplānā - uz pakalna Mauru cietoksnis. Uz otru pusi redzama arī Lisabona ( bilde nav pievienota).
2) Sintras stacijas iekšpuse, man šī bilde izsaka visu skaistumu un portugāļu cilvēku šarmu .

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #4 : 2016. gada 10. marts, 13:21:07 »
Jā, tieši to es gribu. Vēl kādas apelsīnu birzis redzēt, ziedošas vai ar augļiem. Februārī laikam nav.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #5 : 2016. gada 10. marts, 13:37:17 »
tā, pēdējā bilde no iepriekšējā posta - esam Porto. Un tur, protams, kā katram īstam Poteristam, jāapmeklē kulta vieta - grāmatnīca, kura devusi iedvesmu Roulingai Cūkkārpas trepēm un vēl dažām poteriādes vietām.

Trešā bilde - Braga, slavenās Bom Jesus kāpnes. Aprakstos teikts, ka visi turp brauc ar 2.autobusu, mēs gājām kājām, 50 minūtes normālā gaitā, nekas traks, patīkams kalnupgājiens. (Atpakaļ gan ar autobusu) Galamērķis apbalvo mūs ar kārtējo skaistumu.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #6 : 2016. gada 10. marts, 13:44:25 »
Tā, avi formāta failiņu man neļauj pievienot, tad nu mutiski pateikšu, ka pēc garā kalnup trepjup ceļa, nonākot pie baznīcas, tiekam līksmi sveiktas ar zvanu dziesmām:)

Broņa, nē, apelsīnu birzis neziedēja, tikai vienu ziedošu apelsīnkoku pilsētā manījām, magnolijas jau pusziedos, bet nekāda dižā dabas pavasarālēšanās vēl nebija redzama, tā niekos , sīkumos.

Atslēdzies Emīlija

Re: Portugāle - Lieldienas 2014
« Atbilde #7 : 2016. gada 10. marts, 15:59:23 »
Pievienošu savas piecas kapeikas... Portugāle Lieldienās :)

« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 10. marts, 16:06:30 no Emīlija »

Atslēdzies Emīlija

Re: Portugāle - Lieldienas 2014
« Atbilde #8 : 2016. gada 10. marts, 16:02:29 »
un vēl...

Atslēdzies hm@

« Atbilde #9 : 2016. gada 10. marts, 16:17:36 »
Pagājšgada lieldienas, ja? Aprīļa sākums. Drusku siltāks kā mums :)
Priecājos, ieraugot tās kūciņas ( bildē pie kafijas un Vakariņu bildē apakšējā malā. tās viņiem laikam skaitās tradicionālais gardums, pārdošanā visur. Tā bija vēl viena kopīgā iezīme man un portugāļiem - kaislība pret kārtaino mīklu un bulciņām:) 

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #10 : 2016. gada 10. marts, 16:27:54 »
Man Portugālē garšo viss. Portvīns. Apelsīni. Pasteis de Nata. Cataplana. Sardīnes. Vino verde. un vēl un vēl un vēl...

ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.... (gara nopūta)

P.S. Lieldienās pat palaiskoties pludmalē sanāca. Iedeva sauli...

Atslēdzies hm@

« Atbilde #11 : 2016. gada 10. marts, 16:55:12 »
pēc šitām runām es JAU esmu gatava meklēt biļetes nākamajai reizei:)

Atslēdzies Lilith

« Atbilde #12 : 2016. gada 11. marts, 10:56:51 »
Skaisti! Paldies, ka padaliijaaties :)

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #13 : 2016. gada 11. marts, 18:53:34 »
Hm, Emīlij , skaisti. Jā Portugāli es gribētu apceļot. Es noteikti izlasīšu vēlreiz un rūpīgi.!

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #14 : 2016. gada 11. marts, 18:55:32 »
Es nezināja par Potera iedvesmas vietām!