Autors Tēma: Pozitīvā domāšana  (Lasīts 10333 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ...(cita)

Re: Pozitīvā domāšana
« Atbilde #75 : 2016. gada 18. marts, 08:54:59 »
 RaFix tev vienkārši izņēmuma kārtā gadījies viens Pozitīvais. Vismaz 90% gadījumu pārējie šādā situācijā ir satikušies ar Negatīvo, kas... Bet faktiski jau situācija ir viena - jānoklausās gari "pātari" ne par tēmu. Un tas patiešām kretinē.  :rat:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #76 : 2016. gada 18. marts, 09:49:27 »
Mūsu sisadmins saka, ka 90% kompja kļudu sēž pus metru no kompja.  :talking:
Tēze novecojusi par 10 gadiem [līdz tam bija 100% patiesa].  Tagad 50% kompja kļūdu sēž Kalifornijā un Ķīnā kā lētie programmēšanas apakšuzņēmēji un 40% sauc sevi par sisadminiem. :D [Lai gan lietotāju stulbums nenoliedzami nav izmērāms SI sistēmā].
Es visu atceros, Ričard...

RaFix

• Viesi
« Atbilde #77 : 2016. gada 18. marts, 09:55:50 »
Ragana, Tev ar elektrotehniku ir enerģētiskā nesavietojamība. Un tas viss :)
Tādu nesaderību, kas ar dzirkstelēm rauj kartes nost, risina ar antistatiskajām aprocēm.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #78 : 2016. gada 18. marts, 12:23:38 »
Man šausmīgi bieži ir tā, ka cilvēki no manis dabū ar elektrību, ja saskaramies. Pati arī - no auto un visādām ierīcēm. Vienu laiku bija tā, ka ejot garam auto, sāka aurot signalizācijas. Nezinu, kāpēc tā, varbūt par daudz "cepjos"?

Par tēmu runājot, mani tiešām besī pāris fanātiķu manu paziņu lokā, kuri mūžīgi māca, kāpēc kaut kas nav izdevies utml.- Tu pietiekami nevizualizē, tev vairāk jātic, tev jāuzraksta savas vēlmes, vēl nav īstais laiks, tu vel neesi gatava blablabla....Man tas zosādu saceļ - cilvēki, kuri vienmēr visu zina

Atslēdzies itta

« Atbilde #79 : 2016. gada 18. marts, 13:22:00 »
Man šausmīgi bieži ir tā, ka cilvēki no manis dabū ar elektrību, ja saskaramies. Pati arī - no auto un visādām ierīcēm. Vienu laiku bija tā, ka ejot garam auto, sāka aurot signalizācijas. Nezinu, kāpēc tā, varbūt par daudz "cepjos"?

Par tēmu runājot, mani tiešām besī pāris fanātiķu manu paziņu lokā, kuri mūžīgi māca, kāpēc kaut kas nav izdevies utml.- Tu pietiekami nevizualizē, tev vairāk jātic, tev jāuzraksta savas vēlmes, vēl nav īstais laiks, tu vel neesi gatava blablabla....Man tas zosādu saceļ - cilvēki, kuri vienmēr visu zina

Nu pie statiskaas elektriibas reizeem ir vainojams arii apgjeerbs... (pasai taa ir bijis).

Par to paareejo runaajot, taa gan ir, ka biezi un daudziem sanaak gudreeties, bet lielaa meraa nepatiik kad gudreejas citi. No otras puses, ja paluukojas uz to visu no skatupunkta, ka viedoklis pajautaats, bet saturiska varinata, ko piedaavaat risinaajumam nav, tad ir bla bla bla..., noteikti labaak ir pakluseet... veel labaak, ja zin, ka atbilde neapmierinaas nejautaat un nestaastiit, to, kas izsauks atbilstosus tekstus ar pamaaciibaam, vai komentiem...

... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #80 : 2016. gada 18. marts, 13:36:39 »
Statiskā elektrība ziemas sausajā gaisā lēkā uz nebēdu - es regulāri sīčiem pa degunu sadodu. Toties uzskatāmi izskaidroju, kas ir zibens :D

Pozitīvā domāšana, īpaši ja tā ir uzlīmēta no virspuses kā plāksteris uz lauztas kājas, IMHO ir kaitīgāka par negatīvismu.

Piemēri? Viena apsektojusies [nejaukt ar "apseksojusies"!] būtne, saklausījusies visu NLP klasisku utt. man pilnām mutēm stāsta, cik labi viņai kļuvis no šitā pulverīša - tik ideāla sejas āda... Skatos un domāju - jēz, tevi no tās sektas aizvākt, pie dermatologa aizstiept, nevis pulverīšus dzert. Un to krēma kārtu nomazgāt, mož āda atjēgsies. Skats kā sifilitiskai cūkai, bet pašapziņa kā Kardašjanai.
Otrai lieliskākie un ideālākie bērni pasaulē, visām citām šādi tādi, bet viņai! vienkārši fantastiski! [visi ar diagnozēm... Oficiālām. Ģenētiskām, logopēdiskām, alerģiskām, hiperaktīvām un ne tikai.]

Varbūt tomēr labāk būt reālistam, nevis aizmiglotam pozitīvistam?

Protams, pozitīvismu var iemācīties, pie tā ir jāpiestrādā, līdz smadzenes pārslēdzas. Sava jēga un labums ir. Bet zaudēt piesaisti realitātei IMHO ir tuvredzīgi.
Atbalstu pozitīvismu līmenī "uzsmaidi otram", "pamani labo, pasaki labo" un tamlīdzīgi. Neatbalstu smadzeņu skalošanu citiem, kam toč ir sūdīgi.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #81 : 2016. gada 18. marts, 16:07:32 »
Iedziļinoties tēmā, nācu pie secinājuma, ka tiem piesauktajiem piemēriem nav nekā kopēja ar pozitīvismu! Jo vēstījums, ko saņem līdzcilvēks(-i) ir izteikti negatīvs.  :rat: Tu nedomā pareizi, tu nedzīvo pareizi, tu neesi pietiekami labs, pat līdz līmenim - tu lieto nepareizu krēmu!  :rat: Kur tur pozitīvisms?  :bird: :bird: :bird: :murmur:

Atslēdzies itta

« Atbilde #82 : 2016. gada 18. marts, 17:31:23 »
Iedziļinoties tēmā, nācu pie secinājuma, ka tiem piesauktajiem piemēriem nav nekā kopēja ar pozitīvismu! Jo vēstījums, ko saņem līdzcilvēks(-i) ir izteikti negatīvs.  :rat: Tu nedomā pareizi, tu nedzīvo pareizi, tu neesi pietiekami labs, pat līdz līmenim - tu lieto nepareizu krēmu!  :rat: Kur tur pozitīvisms?  :bird: :bird: :bird: :murmur:

Varbūt jāpamaina izteiksmes veids un pazudīs negatīvā pieskaņa..., jebkurā gadījumā, ja ir problēma, tad ir cēlonis un tā esamības noliegšana nerisina problēmu, neatkarīgi no tā vai kāds pateiks tieši acīs vai glaimos...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #83 : 2016. gada 18. marts, 17:42:43 »
Varbūt jāpamaina izteiksmes veids un pazudīs negatīvā pieskaņa..., jebkurā gadījumā, ja ir problēma, tad ir cēlonis un tā esamības noliegšana nerisina problēmu, neatkarīgi no tā vai kāds pateiks tieši acīs vai glaimos...

Dažkārt "problēma" ir pozitīvista paša izdomāta, jo kāds/kaut kas neatbilst viņa iedomātajiem priekšstatiem un mērķu sasniegšanas veidam;) Bet tas nozīmē rāmīti pozitīvista domāšanā, kas, savukārt, nozīmē nebrīvību. Un tur nav nekā pozitīva. Es, protams, atkal par fanātiķiem

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #84 : 2016. gada 19. marts, 10:11:41 »
Man domāt, tas pozitīvisms ir dažāds - ar racionālo pamatu un ar aizmiglojumu. Pie tam otrajā gadījumā, lai cik nepraktiski un neloģiski neliktos, ir atklāts, ka dažas metodes, kas cilvēkiem no malas izskatās pēc attiecīgās personas neloģisma, ezotērisma, pilnīga realitātes nolieguma un nespējas iedziļināties praktiskos jautājumos, lai tos vispār saprastu, pašai šai attiecīgo garīgo praksi piekopjošai personai patiesībā uz to brīdi reāli palīdz un organismā izdalās attiecīgās vielas, kas pašai personai rada kaut kādu miera, laimes un sakārtotības sajūtu.

Tas, cik lielā mērā tas krīt uz nerviem citiem vai elementāri traucē darbu jau ir cits jautājums.

Ir atklāts, piemēram, ka ir ļoti veselīgi pret kaut ko šad tad izjust dziļas pateicības jūtas.

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #85 : 2016. gada 19. marts, 10:20:08 »
Tēze novecojusi par 10 gadiem [līdz tam bija 100% patiesa].  Tagad 50% kompja kļūdu sēž Kalifornijā un Ķīnā kā lētie programmēšanas apakšuzņēmēji un 40% sauc sevi par sisadminiem. :D [Lai gan lietotāju stulbums nenoliedzami nav izmērāms SI sistēmā].

Piegriezās Windows un pārgāju uz Linux, konkrēti uz Linux Zorin. 10 euro, viss latviski, par vēlmi atjaunoties ziņo ar mazu neuzkrītošu ikoniņu rīkjoslu rindā apakšā, nemēģina visu laiku kaut ko bez ziņas atjaunināt, kopīgot attēlus un tamlīdzīgi.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #86 : 2016. gada 19. marts, 18:19:04 »
Man domāt, tas pozitīvisms ir dažāds - ar racionālo pamatu un ar aizmiglojumu. Pie tam otrajā gadījumā, lai cik nepraktiski un neloģiski neliktos, ir atklāts, ka dažas metodes, kas cilvēkiem no malas izskatās pēc attiecīgās personas neloģisma, ezotērisma, pilnīga realitātes nolieguma un nespējas iedziļināties praktiskos jautājumos, lai tos vispār saprastu, pašai šai attiecīgo garīgo praksi piekopjošai personai patiesībā uz to brīdi reāli palīdz un organismā izdalās attiecīgās vielas, kas pašai personai rada kaut kādu miera, laimes un sakārtotības sajūtu.

Tas, cik lielā mērā tas krīt uz nerviem citiem vai elementāri traucē darbu jau ir cits jautājums.

Ir atklāts, piemēram, ka ir ļoti veselīgi pret kaut ko šad tad izjust dziļas pateicības jūtas.
Līdz garīgajām praksēm, zināmam garīguma līmenim (kaut vai izpratnei par tās pašas pateicības un piedošanas nozīmi) cilvēkam jāizaug pašam. Centieni pārvarītēm "apskaidrot" no malas kādu, kam tas simtu gadu nav vajadzīgs, ir lemti neveiksmei un neizbēgami beidzas ar atgrūšanu un garastāvokļa sabojāšanu abām pusēm. Sena gudrība vēsta "nebārsti pērles cūkām". 

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #87 : 2016. gada 19. marts, 21:39:44 »

Man gan ar sisadminiem nevienā no darbiem nav bijušas problēmas, tik, cik paklausīties kā citus kolēģus ar dubļiem nolej, bet novērojumi rāda, ka sisadmini, kuriem ir labākas komunikācijas prasmes (nezinu emocionālā inteliģence vai vienkārši ieaudzinātas pieklājības normas) vienmēr saņem vilinošākus piedāvājumus no citām organizācijām. Saprotošākos pārpērk par labāku atalgojumu un bonusiem. Mazbudžeta iestādēs paliek rūgumpodi. Kaut drēbi viņi zina.

Atslēdzies itta

« Atbilde #88 : 2016. gada 20. marts, 10:09:51 »
Man gan ar sisadminiem nevienā no darbiem nav bijušas problēmas, tik, cik paklausīties kā citus kolēģus ar dubļiem nolej, bet novērojumi rāda, ka sisadmini, kuriem ir labākas komunikācijas prasmes (nezinu emocionālā inteliģence vai vienkārši ieaudzinātas pieklājības normas) vienmēr saņem vilinošākus piedāvājumus no citām organizācijām. Saprotošākos pārpērk par labāku atalgojumu un bonusiem. Mazbudžeta iestādēs paliek rūgumpodi. Kaut drēbi viņi zina.

Man kaut kaa reti, kad gadaas, kaads kurs ir ruugumpods, bet mazie liikie pirkstinji reizeem ir bijusji :) ...