Autors Tēma: Flīzēšana  (Lasīts 6152 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Flīzēšana
« : 2016. gada 12. marts, 10:10:23 »
Gribēju apjautāties zinošiem cilvēkiem, kādā secībā tiek liktas flīzes vannas istabā.

Šobrīd ir uzbūvētas sienas, uzlieta grīda. Savu kārtu gaida hidroizolācijas uzklāšana. Pēc tam tiks flīzētas sienas un grīda. Ko flīzēt pirmo - sienas vai grīdu, lai nesabojātu hidroizolāciju?

Jautājums nav ļoti steidzams, bet aktuāls gan.

Atslēdzies Spārka

Re: Flīzēšana
« Atbilde #1 : 2016. gada 12. marts, 10:49:11 »
Intuitīvi gribu teikt, ka grīda pirmā. Atnāks S k-gs, precizēšu.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2016. gada 12. marts, 11:19:58 »
Nezinu, kā dara profi, IMHO tā šmuce no sienu flīzēšanas uz grīdas svaigi tīrajām šuvēm ir pīīī. Neviens nenoflīzēs bez pļekas uz grīdas un drupatām no šuvju tīrīšanas.
Pēc manas pieredzes - kartons uz grīdas ar papīra skoču pa perimetru, sienas noflīzētas, nošuvotas, kartons novākts, hidra nomazgāta, grīda noflīzēta, nošuvota. Grīdlīstes atkarībā no specifikas.

Otrs. Kas traucē nohidrot sienas, noflīzēt, satīrīt grīdu, nohidrot grīdu, noflīzēt? Hidra pati pie sevis klājas un ķeras lieliski.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2016. gada 12. marts, 11:55:42 »
Vot vot, par to jau stāsts, ka man arī šķiet, ka šmuce no sienu flīzēšanas uz nenoflīzētas grīdas vieglāk satīrāma nekā no svaigi flīzētas.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2016. gada 12. marts, 12:06:46 »
Mani instinkti saka, ka vispirms sienas, tad grīdas. Tāpat kā pie normālas tīrīšanas - vispirms augša, tad apakša

Atslēdzies tex

« Atbilde #5 : 2016. gada 12. marts, 12:47:35 »
Nu man kadrs vispirms flīzēja sienas, tad uz bui dui satīrīja un nohidroja grīdu un tad flīzēja to.
Bet tas imbecils ne visai to pieprata, sooo who knows varbūt vismaz 1 ziņā kko darīja puslīdz pareizi... bet, ja nav ļoti akūti, pagaidi, ko spārka būs uzzinājusi.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #6 : 2016. gada 12. marts, 23:51:21 »
Grīdu pirmo. Sienas sāk likt no otrās rindas, lai noslīdējuma gadījumā, kas var gadīties, jo flīzes mēdz būt dažādas (flīzes dienā vairāk kā 3 rindas neliek, lai nesāk "peldēt") var piegriezt apakšu. Ja grīdu liksi pēc tam, paliks šķirba pelējumam. Turklāt tas vizuāli arī labāk izskatās.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2016. gada 13. marts, 11:50:19 »
Mjā... Dēls paziņoja, ka pirmo flīzēs grīdu, pēc tam uzklāšot kartonu, lai no sienām krītošo šmuci vieglāk satīrīt.

Par to, ka sienas apakšējo flīžu rindu liek pēdējo, es biju dzirdējusi, bet man nekad nav gadījies redzēt, ka tā kāds darītu, arī profesionāļi ne.

Iepriekšējā dzīvoklī flīžu licējs visu noflīzēja ļoti ātri, pat krustiņus neizmantoja un uzreiz arī šuves aizpildīja. Un lepni paziņoja, ka vēl nav  nokritusi neviena viņa liktā flīze. :) Un tiešām - viss joprojām stāv smukās rindās un nekrīt nost. :D

Atslēdzies Trix

« Atbilde #8 : 2016. gada 13. marts, 23:43:12 »
flīzes dienā vairāk kā 3 rindas neliek, lai nesāk "peldēt"

Man gan citi novērojumi. Kad ir līdz trešajai rindai, pirmā jau ir pierāvusi un ar lauzni atraujama. Flīžu līme žūst zibenīgi. :)
Vismaz tā, kas man vienmēr ir trāpījusies. Un kad pirmā kārta ir pierāvusi, tad pārējās uz augšu ir liekamas, kamēr vakars piemetas, jo tām vairs nošļūkt nav kur.
Ja ķieģeļus mūrē ar flīžu līmi, tad gan pēc 3. kārtas sākas peldēšana. :D

Bet nu es, protams, esmu autodidakts....
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2016. gada 14. marts, 07:45:58 »
Jā, par to "peldēšanu" es arī nesapratu. Flīžu līme pierauj tā, ka ar lauzni nost jāplēš, ja nu kaut kas prasās labojams. Esmu pilnīgs amatieris un autodidakts, bet neviena manis liktā flīze nav nokritusi.
Man sanāca tā, ka savā labierīcībistabā noflīzēju vispirms grīdu, tad sienas. Pat īsti neatceros, kāpēc tā, laikam flīzes (lielas) akurāt satilpa veselā veidā no sienas līdz sienai, un sienas flīzes tad jau bija virs tām. Bet nekāda baigā šmuce uz grīdas nebija, galvenais, ja nu kāda pļeka nokrīt, svaigu savākt.
Par pēdējo rindu. Es kā pirmo liku to rindu, kas uzreiz virs vannas, lai tur veselas flīzes, un tad no tās attiecīgi uz augšu un uz leju, un pēdējā tiešām sanāca griezta rinda pie grīdas.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #10 : 2016. gada 14. marts, 09:00:35 »
Par pēdējo rindu. Es kā pirmo liku to rindu, kas uzreiz virs vannas, lai tur veselas flīzes, un tad no tās attiecīgi uz augšu un uz leju, un pēdējā tiešām sanāca griezta rinda pie grīdas.

Šajā gadījumā vispirms flīzēs un tikai pēc tam liks vannu, ja tas ko maina. :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2016. gada 14. marts, 09:14:09 »
sāk ar priekšpēdējo rindu tāpēc, ka vannasistabas grīda nav plakana, bet ar slīpumu (parasti uz durvīm, lai var peļķes saslaucīt, vai uz trapu). A tās 1 liekamās rindas apakšu uzzīmē visapkārt horizontālu. Bieži gadād, ka arī sienas nav vertikālas, bet ir šķības līdz pat 2cm (to neflīzētā telpā ar aci neredz!). arī tas jāpārbauda liekot flīzes un attiecīgi jānobīda uz vienu vai tur pusi, jo piem 2cm "pielipinājumu" virs vannas redz ļoti labi.

Kas pirmais griesti/grīda? es šķiet lieku grīdu, tad ir zināms augstums, slīpumi utt. Ja akurāti strādā nav to pļecku tik daudz. Ja siena ir gluda un līdzena, tad līmi smērē uz flīzes nevis uz sienas. To izdara virs līmes spaiņa un tad nekas nekrīt vispār :)

Kā būs būs, toties savām rokām likts :)  :d_w:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #12 : 2016. gada 14. marts, 10:26:46 »
Gan būs labi. :)  Sienas pašu būvētas, griesti arī tiks tuvākajās dienās pielikti. Sienas plānots flīzēt līdz 2 m augstumam no grīdas.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #13 : 2016. gada 14. marts, 11:55:38 »
Pirmo flīzē grīdu, tad sienas. Neminu, bet zinu, ko runāju.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #14 : 2016. gada 15. marts, 13:57:33 »
Jāsagaida vēl Spārka kunga verdikts. :)