Autors Tēma: Flīzēšana  (Lasīts 6144 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Re: Flīzēšana
« Atbilde #15 : 2016. gada 15. marts, 14:00:25 »
Oi, es domāju, ka sen jau vairs nevajag un pat nepaprasīju. Labošos.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #16 : 2016. gada 16. marts, 07:57:27 »
Atbilde: kā meistars "piešāvies".

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #17 : 2016. gada 16. marts, 08:41:29 »
Atbilde: kā meistars "piešāvies".

"Meistars" flīzēs pirmo reizi mūžā. :D

Atslēdzies daddy

« Atbilde #18 : 2016. gada 16. marts, 09:15:27 »
"Meistars" flīzēs pirmo reizi mūžā. :D

iesaki, lai sāk no tālākā un tumšākā stūra :) vislabāk to vietu aiz/zem vannas :) 

No otras puses jāatceras - kā aviācijā svarīgākais ir nosēšanās, tā flīzēšanā svarīgākais ir nobeigums! :)
Lai veicas!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #19 : 2016. gada 16. marts, 11:01:53 »
iesaki, lai sāk no tālākā un tumšākā stūra :) vislabāk to vietu aiz/zem vannas :) 
Nu nez. Jāizdomā ir stratēģija, ar ko sākt. Tā lai redzamākajās vietās veselas flīzes līdzenās rindās, bet visādus telpas šķībumus, grīdas slīpumus un šķībos leņķus, kur flīzes jāpiegriež, kompensēt pēc iespējas tālākajos un tumšākajos kaktos. Tāpat jāapdomā flīzēšanas virziens - lai pašam nav jākāpj virsū uz svaigi uzliktas flīzes.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 16. marts, 11:09:03 no kvadra »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #20 : 2016. gada 16. marts, 11:15:39 »
Nu nez. Jāizdomā ir stratēģija, ar ko sākt. Tā lai redzamākajās vietās veselas flīzes līdzenās rindās, bet visādus telpas šķībumus, grīdas slīpumus un šķībos leņķus, kur flīzes jāpiegriež, kompensēt pēc iespējas tālākajos un tumšākajos kaktos. Tāpat jāapdomā flīzēšanas virziens - lai pašam nav jākāpj virsū uz svaigi uzliktas flīzes.

Man vienā no pirmajiem maniem remontiem tā gadījās, ka krāsojot grīdu, pabeidzu to istabas tālākajā stūrī :D :D
Nez kāpēc tā vajadzēja, vienīgi atceros, ka izdomāju, ka jāatstāj taciņa, tomēr darba aizrautībā par to piemirsu... iet pa svaigi krāsotu slidenu grīdu nevienam nenovēlu... :)   

Atslēdzies ragana

« Atbilde #21 : 2016. gada 16. marts, 12:41:41 »
Daddy, varēji tur stāvēt, kamēr nožūst. :)

Atslēdzies Rūdis

« Atbilde #22 : 2016. gada 17. marts, 19:24:48 »
Pirmo noflīzē sienu ar kanti 2 cm no grīdas, pēc tam grīdu, tad kanti.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #23 : 2016. gada 17. marts, 22:36:14 »
Pirmo noflīzē sienu ar kanti 2 cm no grīdas, pēc tam grīdu, tad kanti.
Kāda gan mārrutka pēc būtu jāsarūpē sev "izprieca" griezt 1 cm šauras flīzes strēmeles?! Tu vispār stādies priekšā, ko nozīmē tādas piegriezt?! Jebšu smērēt to daiļo spraugu ciet ar smērēšanu?
Piedodiet, bet man tas izklausās pēc tehnoloģijas "bikses pāri galvai".

Atslēdzies Rūdis

« Atbilde #24 : 2016. gada 18. marts, 01:42:56 »
Ir dažas nianses:
1 grīdas flīzes ir biežākas nekā sienas ap 10 mm
2 flīžu līmi grīdai liek biezākā kārtā nekā sienai
3 grīdas flīzes stumj zem sienas flīzēm lai mitrums netiek zem grīdas flīzēm apakšā.

Atslēdzies Rūdis

« Atbilde #25 : 2016. gada 18. marts, 01:44:57 »
Un pats galvenais kāpēc sāk ar sienu, ir lai spiediens uz grīdas flīzēm nebūtu vai būtu minimāls.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #26 : 2016. gada 18. marts, 01:55:58 »
Ir dažas nianses:
1 grīdas flīzes ir biežākas nekā sienas ap 10 mm
2 flīžu līmi grīdai liek biezākā kārtā nekā sienai
3 grīdas flīzes stumj zem sienas flīzēm lai mitrums netiek zem grīdas flīzēm apakšā.
1) Iesim uz Depo, parādīsi man tās flīzes, kas ir par centimetru biezākas par sienas flīzēm :D
2) Zem flīzēm vispār neliek biezu kārtu, ne uz sienas, ne uz grīdas, jo notur vienādi, bet fizika (Un pazīstams flīzētājs) saka, ka kārtai ir jābūt plānai, citādi būs kā padomju laikos, kad nav līdzeni - kā iesēdās, tā iesēdās.
3) Kad sienas jau noflīzētas, tur "pastumt" neko nevar. Vai nu flīzē grīdu un tad liec sienas, vai arī liec sienas un flīzē līdz sienām. Par mitrumu, tas vispār ir  :wtf: , Tev kāds ar superlīmi ieteica līmēt? Un frāze pēc definīcijas absurda - lai netiek zem grīdas mitrums. Itkā tad, ja tiks aiz sienām, tas viss ir štrunts.

Flīzes, draudziņ, ir keramika. Keramika ir totāli neelastīga. To nekur nepabāzīsi. Flīžu līme ir līdzīga cementa masai. Tas nav tā, kā līmēt ar superlīmi.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #27 : 2016. gada 18. marts, 01:57:33 »
Kāda gan mārrutka pēc būtu jāsarūpē sev "izprieca" griezt 1 cm šauras flīzes strēmeles?! Tu vispār stādies priekšā, ko nozīmē tādas piegriezt?! Jebšu smērēt to daiļo spraugu ciet ar smērēšanu?
Piedodiet, bet man tas izklausās pēc tehnoloģijas "bikses pāri galvai".
Neiespringsti uz Rūdīša flīzēšanas prasmēm. Es šobrīd baletu dejoju labāk, kā viņš flīzē. (Atgādinu, ka esmu pusklibs)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #28 : 2016. gada 18. marts, 08:40:01 »
Jautri ar jums te. :D Izskatās, ka flīzēšana būs kā šovs.  :smile:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #29 : 2016. gada 18. marts, 09:30:31 »
Neiespringsti uz Rūdīša flīzēšanas prasmēm. Es šobrīd baletu dejoju labāk, kā viņš flīzē. (Atgādinu, ka esmu pusklibs)
Nuja, man arī tā izskatās.
Turklāt dikti sāk atgādināt to vienu personāžu, kas izklaidējās, kā risinājumu datora problēmai iesakot izveikt format C.