Autors Tēma: Sveicināti  (Lasīts 17680 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

tas_pats_lv

• Viesi
Re: Sveicināti
« Atbilde #60 : 2016. gada 19. marts, 18:45:33 »
Šis ir labs! Manai gaumei atbilst gana labi, lai arī skandināvu valodās nerunāju :)
Darba dienai šis gabals būtu gana labs. Bet brīvdienai šīs gabals ir par episku. Bet teikšim šis gabals būtu taisni laikā:
 Mary have a little lamb :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #61 : 2016. gada 19. marts, 18:47:58 »

Bet otras puses ar dzeju ir problēma, ka dzejnieks var nebūt ar tevi uz viena viļņa un tu viņu vienkārši nesaproti. Savā ziņā, tas līdzīgi kā sieviešu izteikšanās manieri. Sieviete ar Tevi parunā, tu jūties labi, bet kad Tev prasa ko viņa teica, tu pat nespēj to komentēt, jo nereti tas ir tik vienkārši izteikts viedoklis, ka tā varbūt bet var arī nebūt. Un tikai pēc laika kad tu vēlreiz no nonāc pie tās pašās domas, bet jau Tev saprotamā veidā - tu sev uzsit pa pieri, man tak to jau teica! :) Nu protams, ir lietas par kurām tu vel neesi sitis sev pa pieri. :) Ar dzeju ir ļoti līdzīgi, viņai ir jāpiemīt kaut kas tāds, ko nevar pateikt ar loģiku, tad viņai ir jēga, kaut kam pārākam par loģiku. :)           
Ar prozu jau tāpat - vienu un to pašu dažādos laikos vai dzīves periodos pārlasot, uztver dažādi. Nostrādā kaut kāda rezonanse vai arī ne... Gadās, ka izlasi kaut ko un brīnies - bet kā es agrāk varēju šito nepamanīt, nesaprast, neizjust?! Vai arī otrādi - ko gan es te tādu biju atradis?

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #62 : 2016. gada 19. marts, 18:56:57 »
Ar prozu jau tāpat - vienu un to pašu dažādos laikos vai dzīves periodos pārlasot, uztver dažādi. Nostrādā kaut kāda rezonanse vai arī ne... Gadās, ka izlasi kaut ko un brīnies - bet kā es agrāk varēju šito nepamanīt, nesaprast, neizjust?! Vai arī otrādi - ko gan es te tādu biju atradis?
Protams, protams, mēdz būt arī ar prozu tā. Vienīgais prozai ir bēda, forma - tā ir liela un ilgi jālasa, un patērē daudz laika. Un prozas gadījumā , es viennozīmīgi esmu pārgājis uz audiogrāmatām. Diemžēl, tas vel bija tais senajos laikos, varbūt divi gadi atpakaļ, kad latviešu valodā audio grāmatas piedāvāja vien pasakas.lv, tā kā nācās klausīties krieviski, bet tas grauza manas nacionālisma kantes, ar kurām es esmu piedzimis, un es esmu mēģinājis šo nesaskaņu novērts neaizraujoties.     

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #63 : 2016. gada 19. marts, 19:30:02 »
Audiogrāmatas. Man ir. Aizmigšanai var uzlikt. Citādi nesanāk. Esmu spilgti izteigta vizuāliķe, kopš vadības sanāksmēm neciešu, ka uz mani runā. Lieki, protams.
Man ir Bulgakovs, Nabokovs un tml. Bet neaizstāj lasīšanu.
Autor, piedod par oftopiku.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #64 : 2016. gada 19. marts, 20:30:43 »
Audiogrāmatas. Man ir. Aizmigšanai var uzlikt. Citādi nesanāk. Esmu spilgti izteikta vizuāliķe, kopš vadības sanāksmēm neciešu, ka uz mani runā. Lieki, protams.
Man ir Bulgakovs, Nabokovs un tml. Bet neaizstāj lasīšanu.
Autor, piedod par oftopiku.

Nu šai sarunai tāpat nav nekādas lielākās jēgas cik mēģināt radīt priekšstatu, kas es esmu, tā kā sava ziņa ja repliku var pārvērst jautājumā man, tad tas nav oftopiks. :) Un man ar audiogrāmātām nav nekādas problēmas, man ir gana tēlaina iztēle, ka man nevajag stāstīt, kas man būt jāiztēlojas, jo tas tikai ierobežotu manu iztēli, kas nereti ir labāka nekā autora iztēle. :) Vienīgais kas man liedz meklēt interesantas audiogrāmatas ir bezmaksas audiogrāmatu trūkums latviešu valodā. Maksāt par audiogrāmatām man personīgi kā tapt sodītam par neattapību. ;) Es tomēr esmu dzimis sociālismā. :) Savukārt klausīties, audiogrāmatas krieviski, man vajag pamatīgu pamatojumu: piemēram, oriģinālais krievu darbs nav latviski tulkots un pieejams, un spēj mani apburt 1 nodaļā. :) Un man kambarīti aiz guļamistabas ir grāmatu kaudze, ko varētu izlasīt un pārlasīt, latviešu valodā, bet cik daudz man ir grāmatas es atceros vien tad kad man viņas ir jāpārcilā. :)       

Atslēdzies Minne

« Atbilde #65 : 2016. gada 20. marts, 15:38:13 »
Mans rezumē - Tu neesi tas, par ko uzdodies. Ne vīrietis, ne dzelžu vecis. Kā Emīlija teica - daudz burtu, maz domu. Vai arī daudz domu, bet nesakoncentrētas maz burtos :D

Varbūt Kamõn izklaidējas. Vai itta otru profilu uztaisījusi (abiem gramatiskās kļūdas baigi līdzīgas):D

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #66 : 2016. gada 20. marts, 16:04:47 »
Mans rezumē - Tu neesi tas, par ko uzdodies. Ne vīrietis, ne dzelžu vecis. Kā Emīlija teica - daudz burtu, maz domu. Vai arī daudz domu, bet nesakoncentrētas maz burtos :D

Varbūt Kamõn izklaidējas. Vai itta otru profilu uztaisījusi (abiem gramatiskās kļūdas baigi līdzīgas):D
Ja šādi pagriež, tad es liktu uz ittu :D

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #67 : 2016. gada 20. marts, 16:07:10 »
Ei nu beidziet, Spārka teica, ka uzaicinājusi.

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #68 : 2016. gada 20. marts, 16:18:57 »

Varbūt Kamõn izklaidējas. Vai itta otru profilu uztaisījusi (abiem gramatiskās kļūdas baigi līdzīgas) :D

Tas ir ļoti patīkami atrast forumu, kur ir daudz manu līdzinieku :)  Kā tu tur teici, kā minimums Kamõn un itta :) Tas gan ir patīkami. :)
Lai Jums patīkama šī pavasara diena! 

Un par dzelžiem, ir tā kā manus dzelžus jācilā ar ceļamkrānu un tiem nav nekāda sakara ar tirliņiem IT (pamatā) t.i. es datu centros ieieju pa citām durvīm :)

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #69 : 2016. gada 20. marts, 16:26:33 »
Paga, Tu ITišņikus nosauci par tirliņiem?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #70 : 2016. gada 20. marts, 16:33:08 »
Tas_pats_lv, tieši tādus - īstu veču dzelžus arī biju domājusi, nevis IT :)

Pieslēdzies reno

« Atbilde #71 : 2016. gada 20. marts, 16:34:40 »
Es laikam ar audiogrāmatu būtu aizmigusi pēc 10 min. Vēl  -ja man paliek garlaicīgi, bet sižetam jāseko, sāku lasīt kā Ļeņins -slīpi pāri. Un vēl ielūru beigās

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #72 : 2016. gada 20. marts, 16:52:32 »
Paga, Tu ITišņikus nosauci par tirliņiem?

Lūdzu neņem pie sirds, bet IT nozares darbiniekiem vajadzētu rīkot savu lepnuma gājienu, lai sabiedrība varētu viņus godam pieņemt, IT nozares darbiniekiem ir kaut kāds profesionāls jocīgums, un vienlaikus arī savdabīga pasaules uztvere (piemēram vēlme visus mājsaimniecības piederumus no IT detaļām uztaisīt), bet par cik viņi veic ļoti pozitīvu darbu, tad mēs viņus cildinām. Admina dienā visus IT speciālistus apsveikšu, ja neaizmirsīšu. :) 

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #73 : 2016. gada 20. marts, 16:56:21 »
Tikpat labi varam mest pār vienu kārti visus skolotājus, pārdevējus u.t.t.

Kas tā par vispārināšanu ...?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #74 : 2016. gada 20. marts, 17:15:37 »
bācien, bet, ja pieņemam, ka katra profesija prasa noteiktas rakstura īpašības, intereses utml., tad, nenoliedzami, arī šo profesiju pārstāvji savā ziņā ir līdzīgi un atbilst kaut kādai profesijas uzliktai latiņai. Tā ka vispārini vai nevispārini, bet kaut kas tajā visā ir