Autors Tēma: Teātris LMT Straumē  (Lasīts 3886 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

Teātris LMT Straumē
« : 2016. gada 16. marts, 10:02:07 »
Zinu, zinu, `mēs Straumes izrādes arī rakstām pie vecās tēmas, bet nu šitāds notikums ir pelnījis atsevišķu tēmu.

Šovakar LMT Starumē pl.18.30 Nacionālā teātra fantastiski skaistā izrāde Zudušo laiku citējot.  Nezinu gan, kā to izdosies nofilmēt, bet tā izrāde ir tāāāāāāda! Tieši savas noskaņas ziņā, melnbaltā,  film noir.

No visām labi izdomātajām lietām atzīmēšu divas -
- tas mirklis, kad izrādes galvenais varonis "ieiet" ekrānā un kļūst par filmas varoni un - pēc tam iznāk no ekrāna ārā... Jau ar Zvīguli tas bija psihodēlisks moments, kur scenārists ieiet savā iedomu pasaulē, bet ar Lisneru  - scenārists ne tikai iegāja iedomu varonī, bet arī kļuva par citu varoni...

- visi priekšmeti melnbalti... arī greifrūtiņš:)

Atslēdzies Mango

Re: Teātris LMT Straumē
« Atbilde #1 : 2016. gada 16. marts, 10:45:42 »
Šito vai ta vienreiz jau nerādīja?

Atslēdzies hm@

« Atbilde #2 : 2016. gada 16. marts, 11:22:41 »
tā bija lūgšana resnajai tantei

nē, nejūtos, ka būtu ZLC redzējusi pa tv. Bet nestrīdos.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #3 : 2016. gada 16. marts, 12:26:02 »
Ko nozīmē LNT Straume?

Atslēdzies Mango

« Atbilde #4 : 2016. gada 16. marts, 12:42:35 »
Droši vien ka LRT.

Minne, lmt straume.
Ieiesi saitā un varēsi skatīties http://straume.lmt.lv/lv/kultura/teatri/zuduso-laiku-citejot/1915

Atslēdzies hm@

« Atbilde #5 : 2016. gada 16. marts, 12:47:19 »
LMT daudzus pasākumus rāda tiešraidē, gan kultūras, gan sporta. Nezinu kā ārzemijās, bet šeit - tam nav nekāda sakara ar to, vai tu abonē LMT pakalpojumus vai nē. Tu vari skatīties mājās datorā. Un viedtālrunī. (Par viedajiem gan es nezinu, kā tas notiek)

http://straume.lmt.lv/lv/kultura/teatri/zuduso-laiku-citejot/1915 - te būs izrāde

Teorētiski šajā linkā pl.18.27 sāksies attēls. Bet vari čekot caur sākumlapu - http://straume.lmt.lv/lv/sakumlapa

Sirsnīgi iesaku izmantot , ja ne šodien, tad citreiz - tur ir dažnedažādas interesantas lietas! Daļa no tām paliek arhīvā un pieejama vēlāk, daļa, tikai tiešraides.

un te http://straume.lmt.lv/lv/kultura/teatri/zuduso-laiku-citejot/1915, kad parullē uz leju, ir saraksts ar dažām lietām, kas ir arhīvā, tai skaitā - Īstā bērnība

Atslēdzies Minne

« Atbilde #6 : 2016. gada 16. marts, 13:30:31 »
Super, paldies, hm@!

"Normāli" manā mītnes zemē man nav tādu iespēju, bet laimīgā kārtā uz pāris dienām esmu LV, tad varēšu redzēt. Paldies!

Atslēdzies samtene

« Atbilde #7 : 2016. gada 16. marts, 14:05:15 »
Jā, šitā laba lieta. Ka tāda iespēja ir, esmu piefiksējusi, bet nekad nav sanācis izmantot :).
Cerams, ka šodienas un rītdienas izrādes paliks tur vēl kādu laiciņu. Valmieriešus labprāt apskatītos.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #8 : 2016. gada 16. marts, 14:31:07 »
`ja, rītvaakr Straumē būs Valmieras Apjukums.  To rīt neredzēšu, tā kā - arī pievenojos cerēšanai par arhīvu:)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #9 : 2016. gada 16. marts, 19:06:02 »
Noskatījos Īsto bērnību, ļoti, ļoti patika :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #10 : 2016. gada 16. marts, 20:28:50 »
Noskatījos Īsto bērnību, ļoti, ļoti patika :)

Nu bet protams!!!  Tu man neticēji?
Un kāpēc tagad neskatījies Zudušo laiku? Kaut gan - pēc izrādes bija teksts - "video skatieties LMT straumē". Var jau būt, ka ieliks arhīvā.
Bet izrāde ir vienkārši konfekte. Melnbalta konfekte. Operatora darbs izcils , tik grūtos apstākļos kā divas kolonnas zēles vidū, darbība, kas notiek visapkārt un vēl uz ekrāniem, skaņa ( ar to drusku bija negludumi, jo daļa skaņas no zāles, bet daļa no tumbām, no kinolentes), bet izcili tuvplāni un super tie kadri, kur spogulī bija redzami attēli - kur Džilda stāvēja vismaz 3 reizes .
Neparādīja vienu kadru, kas man tik mīļš, kur Diks ieiet kreisajā pusē ekrānā, iemiesojas Markā Vellerā un pēc tam labajā pusē "iznāk" no ekrāna ārā.Bet tas piedodami . Jo operatori jau arī pirmo reizi izrādi skatījās, labākajā gadījumā viņiem atmēģināšanas mēģinājums bija pieejams skatīšanai., lai zin , ko filmēt.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #11 : 2016. gada 16. marts, 20:41:23 »
Biju sākusi skatīties Bērnību. Kad beidzu, Zudušo laiku citējot bija jau sākusies. Negribējās skatīties tādu norautu, bez sākuma. Jācer, ka būs arhīvā :(

Atslēdzies Minne

« Atbilde #12 : 2016. gada 16. marts, 21:20:01 »
Baidos, ka nebūs

Atslēdzies Mango

« Atbilde #13 : 2016. gada 17. marts, 08:57:07 »
"#ZudušoLaikuCitējot tagad šeit: https://t.co/wgkF1hNKcO tiešraidē. Ja nokavēji, nebēdā - varēsi noskatīties ierakstā!" NT saka, ka varēs.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #14 : 2016. gada 17. marts, 09:33:51 »
forši, ka ir ielikuši. Es ceru, ka arī Apjukumu varēs redzēt arhīvā, bet.... Apjukumam varētu būt tādas autortiesības, ko nevar nokārtot. ZLC tomēr ir pašu autordarbs.