Autors Tēma: Zīlītes.Putnu vērotāja piezīmes.  (Lasīts 3750 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Zīlītes.Putnu vērotāja piezīmes.
« : 2014. gada 16. oktobris, 18:23:28 »
Manu lodžiju masveidā apsēdušas zīlītes. Visus zvirbuļus aizbaidījušas. 2 gab ar būķšķi ielidoja pat stiklā!  Tad nu es eksperimentēju ar ēdienu.
Ķirbju sēklas - ēd ļoti labi.
Riekstu (indijas, brazīlijas) drupačas - ēd labi.
Miežu putraimi - ne visai.
Cidoniju sēklas - laikam nē.

Ko vēl no virtuvē atrodamiem produktiem viņām piedāvāt? Slinkums iet uz veikalu pēc speciālās barības. Speķis un tauku bumbas atstāju ziemai. Jeb man jāsaprot, ka ziema jau klāt?

Atslēdzies Mangusts

Re: Zīlītes.Putnu vērotāja piezīmes.
« Atbilde #1 : 2014. gada 16. oktobris, 18:42:15 »
Es viņas pagaidām ignorēju, gaidu mīnusus... Uz urrā iet zemesrieksti, saulespuķu sēklas, vari pamēģināt auzu pārslas, bet man šķiet, ka ar tām nebūs lapāk kā ar putraimiem, varbūt tik, ja tās eļļā pamērcē...
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Pieslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2014. gada 16. oktobris, 18:57:44 »
Mūs katru dienu apciemo pārlidotāji-strazdu bars. """"Abelei zari burtiski liecas. Kāds 100 vismaz.Zīlītes ignorēju, kaimiņi baro tā, ka šīs knapi var plidot.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #3 : 2014. gada 16. oktobris, 19:35:07 »
Man pie loga Rīgā apmēram litra ietilpības barotava pagājušoziem dienas laikā bija sausa, tāpēc karināju arī tauku bumbu, lai, ja nedēļas nogalēs neesam uz vietas, kaut kas tur būtu. Pildīju ar saulespuķu sēklām, Prismā varēja nopirkt iepakojumus putniem, vēl variants tirgū pirkt, tas sanāktu vislētāk. Bet vīrs smējās, ka tie putniņi matus no galvas noēdīs... Vienugad zooveikalā biju iepirkusi barību kanārijputniņiem - labāk nevajag, zīlītēm negāja pie dūšas, zvirbuļi tā kā košļāja, bet nu šmuce pa visu palodzi (tāpat jau sanāk, bet toreiz bija kaut kas...), pēc tam ķieģeļu šķirbā blakus palodzei kaut kas kāpostveidīgs auga  :laugh:

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #4 : 2014. gada 16. oktobris, 21:58:34 »
pēc tam ķieģeļu šķirbā blakus palodzei kaut kas kāpostveidīgs auga  :laugh:

Tad jau ar peļņu beigās :D :D :D :D :D
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #5 : 2014. gada 17. oktobris, 00:28:02 »
es nez par lv putniem...bet šitos uk izlasistenjus tauta baro visu gadu... pirmajaa gadaa, kad vispār dziivoju dienvidos, tas mani pamatiigi pārsteidza... tagad vairs ne :)
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #6 : 2014. gada 17. oktobris, 12:04:57 »
Kas tur, ko briiniities, ka putnus baro?
Mani vecaaki arii baro. Kas tur tik vinjiem nenaak, ziiliites dazhaadu sugu, ar cekuliem un bez, sarkankruutiishi, svilpji, es peec graamatas vienreiz meegjinaaju atshifreet vinjus, pat paaris dzenji nak. Parastaa bariiba - saulesspukjes, spekjis, laikam maizi arii drupina tiem lielaakajiem putniem.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #7 : 2014. gada 17. oktobris, 12:18:31 »
Ziemā barot - tas tā kā pašsaprotami, bet visu gadu... Man vasarā neviens nemaz nenāk baroties ne Rīgā, ne Jūrmalā.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #8 : 2014. gada 17. oktobris, 12:38:25 »
Aa, nu vasaraa shie jau pashi eedamo samelkee. Bet pilseetaas tak baro reizeem i piilesw, i gulbjus, tos pashus balozhus.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2014. gada 17. oktobris, 19:30:40 »
kafejnīcā Vecrīga Vaļņu ielā zem galdiem staigāja balodis, pabaroju ar drupatām

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #10 : 2014. gada 17. oktobris, 19:57:01 »
Pilnīgas teroristes! Izrija tukšu barotavu, saplucināja kartonu, mēģināja satukāt ar knābjiem žāvētu Lieldienu olu, izplucināja kaltētu jāņu zāļu pušķi, un vēl no pelnutrauka benčikus izmētāja!!! Būtu vismaz puķu kastē iekakājušas , lai mēslojums, bet nē!!!

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #11 : 2014. gada 17. oktobris, 20:18:19 »
Pūka... :laugh:

Iepriekšējā ziemā vienu brīvdienas rītu pamodos no pamatīgiem būkšķiem... Izrādās viena sēkliņa iesalusi uz bleķa palodzes un zīlīte cenšas to izknābāt... :banhead:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #12 : 2014. gada 17. oktobris, 20:42:36 »
 Ziiliites jau nesmaadee arii maitas, taa ka gandriiz vai pleeseeji  :laugh:

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #13 : 2014. gada 17. oktobris, 20:52:46 »
Viss, samazināšu barības daudzumu, sniega nav, lai iet meklē pašas sēklas un treknos tārpus!

Atslēdzies diddly

« Atbilde #14 : 2014. gada 19. oktobris, 10:16:36 »
es savējas zīles baroju tikai tad,kad paliek minūsos auxti,vai uzsniegs sniegs,citādi-lai pašas meklē.
 Lai šmuce mazāka,iepērku Gemosā 5kg maisu ar lobītam saulenēm.Ne dikti kāri,bet pa dienu tomer apēd-ar eļlu samaisītas auzu pārslas.