Aptauja

Vai jums patīk pūpolpēriens?

Jā, pat ļoti, tas ir tik mīļi
10 (71.4%)
Jā, kaut gan pāķiski
0 (0%)
Man patīk labāk svētā Patrika diena
0 (0%)
Nē, tas ir nekulturāli
0 (0%)
Ups, aizmirsu ka tāda ir
4 (28.6%)

Pavisam nobalsoja: 13

Balsošana ir beigusies: 2016. gada 23. marts, 16:00:37

Autors Tēma: Pūpolsvētdiena  (Lasīts 9857 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: Pūpolsvētdiena
« Atbilde #15 : 2016. gada 20. marts, 19:04:55 »
Nu tad -cik tālu uz dienvidiem ir pūpoli? Kā Itālijā -tur jau varētu tikt pie palmu zariem!

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #16 : 2016. gada 20. marts, 20:27:22 »
Nu tad -cik tālu uz dienvidiem ir pūpoli? Kā Itālijā -tur jau varētu tikt pie palmu zariem!
Taisni šādas attieksmes dēļ man ar kristiešiem nav sevišķi labas attiecības, jo kristietība jau nav par palmu zariem un žīdiem, bet gan par mīlestību un brālību. Bet nu viņi ar ir cilvēki un ne jau pēc savas gribas viņi ir kristieši. ;) Tā sakot, mēs visi esam cilvēki un man patīk tautiskas tradīcijas, turklāt dzimušam latvietim nevajag neko vairāk, lai par viņām sajūsminātos. :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #17 : 2016. gada 20. marts, 20:38:00 »
Tā jau ar mums ir -parīvē latvieti -kristieti un pagānisms spīdēs  cauri. Bet mūsdienu kontekstā es tomēr savu kristietību turēšu godā

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #18 : 2016. gada 21. marts, 08:36:29 »
Palmu svētdiena esot tur, kur pūpoli neaug.  :bunny:

Atslēdzies reno

« Atbilde #19 : 2016. gada 21. marts, 09:15:19 »
otrādi -pūpolsvētdiena tur, kur palmas neaug :rofl:

Manā bērnības baznīcā kādreiz bija milzīga palma, tāda 6-metrīga, līdz vienu ziemu laikam bija atsities logs vaļā un nosala

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #20 : 2016. gada 21. marts, 11:57:28 »
Nerunājot par visu teorētisko backgroundu man Pūpolsvētdiena liekas mīļa tradīcija. Tāpēc , ka tajā cilvēkam tiek vēlēts kas labs. Mans skaitāmais ir šāds, droši vien sakrustojies no dažādiem teicieniem. Sevišķi man patīk 2 rindiņa.

Apaļš kā pūpols,
Bagāts kā zeme,
Neveselība ārā,
Veselība iekšā!

Otrā rindiņa liek iztaisnot muguru un tu tiešām tā sajūties - galu galā tev visa skaistā  pasaule ir uzdāvināta ! Pavasaris! Un saule debesīs spid visiem vienādi un bez maksas! Un putniņi čivina, gaiss reibina.....Un zilas debesis beidzot pacēlušās pienācīgā augstumā, nevis guļ kā pelēks vāks tepat virs māju jumtiem!...

Atslēdzies itta

« Atbilde #21 : 2016. gada 21. marts, 14:14:14 »
Ja skataas no ezoteerikas viedoklja tad piedeeklis ne pazuud visumaa liidz ar to labaak teikt slimiiba aaraa veseliiba ieksaa... Varbuut pufelis, bet kaut kaa censos no ne izveiriities. 
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #22 : 2016. gada 21. marts, 17:39:25 »
Nu, lūk. Un ar pagāniem arī saštimmēja. Baigais PR jau tajos laikos. Tādēļ lai man piedod kristieši, bet.... ;)

Kristieši Tev piedod :) Kristieši nevienam nespiež svinēt ziemassvētkus un neliedz arī svinēt saulgriežus :)

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #23 : 2016. gada 21. marts, 21:23:51 »
Kristieši Tev piedod :) Kristieši nevienam nespiež svinēt Ziemassvētkus un neliedz arī svinēt saulgriežus :)

Jā tā patiesi ir, un pats jautrākais bija skaidrojumam kā Jāņi ir Jāņa Kristītāja vārda diena, un patiesi baznīcas kalendārā ir diena Jāņa kristītāja diena ap Jāņiem, kad Jānis kristīja Jēzu. :) Tā kā kristieši Tev neliedz neko!  :in-love: Un visu tev traucē izbaudīt tikai nelabais, kas ir visu melu tēvs un krāpnieks.  :d_w:   

Atslēdzies Minne

« Atbilde #24 : 2016. gada 21. marts, 22:40:31 »
Kristieši Tev piedod :) Kristieši nevienam nespiež svinēt ziemassvētkus un neliedz arī svinēt saulgriežus :)

Nuja, tādēļ attiecīgi arī pieskaņoja savus baznīcas svētkus :) Tikai nesaki, ka Tu nezināji

Atslēdzies daddy

« Atbilde #25 : 2016. gada 22. marts, 09:00:03 »
Nuja, tādēļ attiecīgi arī pieskaņoja savus baznīcas svētkus :) Tikai nesaki, ka Tu nezināji

Protams, ka zināju :)  Būtībā jau galvenie notikumi notika tolaiku svētkos (piem Jēzus krustā sišana notika ebreju pashas laikā, kad viņi atzīmēja izceļošanu no Ēģiptes verdzības).
Tad, kad cilvēki ir izklīduši pa savām mājām, klusi rušinās zemē, tad arī nekas notikt nevar, ne tad, ne tagad :) a tad kad sapulcējās uz svētkiem, tad arī visas lietas notiekās. pūļa efekts! :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #26 : 2016. gada 22. marts, 12:56:55 »
Es jau te vairāk par Bībeles notikumu patiesumu :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #27 : 2016. gada 22. marts, 13:35:10 »
Es jau te vairāk par Bībeles notikumu patiesumu :)

Kura daļa (vecā vai Jaunā Derība) Tev šķiet visnepatiesākā?? :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #28 : 2016. gada 22. marts, 13:44:46 »
Ja dažas neatbilstības šur tur piefiksētas, nav īsta pamata ticēt arī pārējam

Atslēdzies daddy

« Atbilde #29 : 2016. gada 22. marts, 14:01:58 »
Ja dažas neatbilstības šur tur piefiksētas, nav īsta pamata ticēt arī pārējam

Tu gribi, lai viss, kas par dzīvo Dievu uzrakstīts, būtu patiess mūžīgi mūžos? :)  Arī viss, kas par Tevi domāts, uzrakstīts, vairs nav patiess, jo Tu esi mainījusies, vai ne?