Autors Tēma: ūdens ...  (Lasīts 1950 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mellene88

ūdens ...
« : 2016. gada 21. marts, 00:24:24 »
es te, uz aatro iemetišu kaadu bilžuku...
gribetos video, bet laikam jau nevar(nav nejausmas)

[attachment deleted by admin]
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies mellene88

Re: ūdens ...
« Atbilde #1 : 2016. gada 21. marts, 00:27:58 »
divu gadu laikaa daudzas reizes braucaam uudeni mekleet, katru reizi bija tukss un bija gruuti pat iedomaaties,kaa tas ir kad-ir.. shogad beidzot uudens gana :)
Upper Derwent reservoir.

IG- mellenessniega

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #2 : 2016. gada 21. marts, 00:31:25 »
te veel viena
bijaam jau kaadus 2.meen atpakalj un laiks bija nemaajiigi veess, bet aiz baileem,ka uudens beigsies gaidiit siltumu nevareejaam atljauties :)

Ladybower reservoir.

IG- mellenessniega

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2016. gada 21. marts, 08:33:05 »
Tā baiselīgi skaisti.
Kā priekš krimiķiem

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #4 : 2016. gada 21. marts, 08:34:44 »
Ja zivtiņas skalo podā, tad te...  :faint:

Atslēdzies ragana

« Atbilde #5 : 2016. gada 21. marts, 08:35:35 »
Un kur tas paliek?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2016. gada 21. marts, 08:46:07 »
Bildes interesantas, bet prasās pēc stāsta, kas, kur, kā, kāpēc....

Atslēdzies hm@

« Atbilde #7 : 2016. gada 21. marts, 09:00:29 »
Jā, mellen, pastāsti, kas tas ir - un - kā izskatās BEZ ūdens.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #8 : 2016. gada 21. marts, 09:10:31 »
Google saka, ka tas ir Upper Serwent valley dam - daļa no Peak District National Park, kas atrodas Anglijā. Lielākā daļa atrodas Derbišīrā, bet ziemeļuaustrumu teritorija ir Šefīldā, Dienvisjorkšīrā. Galvenie apskates objekti ir Ladybower Reservoir, Derwent Reservoir un Howden Reservoir.
Konkrētais objekts ir dambis, kura būvniecība ir notikusi 19gs beigās, 20gs sākumā ar mērķi nodrošināt ar ūdeni Derbiju, Leikasteru, Nottinghemu un Šefīldu. Tika uzbūvēti divi gotiska stila dambji pār Derventas upi, veidojot Hovdena (1912) un Derventas (1916) ūdenskrātuves.
Ainaviskie foto būtu atrodami šeit.
Apaļais veidojums ir Ladybower ūdenskrātuves daļa (links)

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #9 : 2016. gada 21. marts, 11:27:08 »
Piafa... :big_hug: pierāda,- ja grib tad visu var atrast. Man kkāds iespaids,ka manu rakstīto lasa pa diogoāli tāpēc daudz vairs nerunāju :)  :blushing: ..kamēr nejautā :)
es esmu pie cita kompja šobrīd, bet vēlāk varbūt atradīšu citas bildes..
 bet: bez ūdens ir tukši  :faint: ... vienreiz kad bijām..tad pa to dambi,kur tagad redzamas kā ūdens veļas iekšā, kazas lēkāja pa akmeņiem ...
laukā iznāk smukā, mazā upītē, otrā pusē dambim...

nesaprotamāka man likās tā ūdens siena..Ja to,kā piepildas caurumi vēl varēja iedomāties, tad, kā ūdens tiek pāri sienai, bija pagrūti :) dabā izrādījās,ka iespējams ir gan :)
IG- mellenessniega

Atslēdzies hm@

« Atbilde #10 : 2016. gada 21. marts, 11:51:16 »
bet - tā ūdens siena, kas tas ir? Tā ir izeja tam, ko "klozetā", es atvainojos, rezervuārā nolaiž? Resp - tas ir tajā mazajā upītē, ko tu , mellen, nupat pieminēji?

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #11 : 2016. gada 21. marts, 12:08:03 »
Apaļie ir divi, un tie ir "pārplūdes" caurumi. Ti - lai ūdens negāztos pāri dambim pa visām malām un nepārpludinātu ūdenskrātuves nenostiprinātajās malās esošās teritorijas, tas ielīst apaļajos plugholes un tiek novadīts citur (līdzīgi kā vannām ir kādu gabaliņu no malas ir caurumi, lai nenopludina māju, ja aizmirsies krānu aiztaisīt).
Taisnā siena, kā saprotu, ir cita dambja siena. Tam dambim nav pārplūdes caurumu, kā Ladybower ūdenskrātuvei, tāpēc ūdenim sasniedzot noteiktu līmeni, tas pārplūst paša dambja zemākajai vietai, kas ir zemāka/vienlīdzīga ar pašas ūdenskrātuves uzpludināto malu.

Pieņemsim, ja Rīgas HES pavasaros neatvērtu visas slūžas tā, ka ūdens nesas ar pamatīgu ātrumu un upes līmenis zem HESa paceļas par daudziem metriem (vienreiz tas būs jāapskatās, cik tad augstu parasti tas uzkāpj metriskā izteiksmē), tad ūdenskrātuvē pieplūstošajam palu ūdenim, nebūtu kur likties un tas krātos līdz tiktu appludinātas pie ūdenkrātuves pieguļošās teritorijas, kas ir bez betonētajiem paaugstinājumiem, Ogre noslīktu (vairāk kāparasti), un iespējams, ka ūdens pat pārsniegtu krātuves betonētās malas to zemākajos punktos.

(čaļi tagad lasa un rēc par blondīnisku skaidrojumu :D tehniskā lekcija par to kā ir, nevis esmu iedomājusies, veidota dambja konstrukcija ir welcomēta)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #12 : 2016. gada 21. marts, 12:25:54 »
Kā Piafa aprakstīja arī es iztēlojos, ka katra  ūdenskrātuve ir kā vanna, kurā tek ūdens - ja ūdens satek pārāk daudz un tam nav kur noplūst, tas gāzīsies pāri vannas malām. Caurumi, pilda slūžu funkciju.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies hm@

« Atbilde #13 : 2016. gada 21. marts, 13:02:31 »
Piafas teiktais skaidrs, bet interesanti, kā dabā izpaužas šis mellenes teikums:

"laukā iznāk smukā, mazā upītē, otrā pusē dambim."

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #14 : 2016. gada 21. marts, 13:50:27 »
Citāts
The two plug-holes descend and meet each other before seeing daylight again at the foot of the lawned reservoir wall. From there the water goes downhill toward Bamford and joins the river (near to where the Marquis Of Granby once stood).

Citāts
The water comes out below the dam and into the river Derwe ...

Caurums darbībā: Tuneļu sistēma ar gaismu tās galā - ti izeju: Video ekskursija visos dambjos: Pieņemu, ka video 6m26sek ir redzams, kā praktiski izskatās pārplūdes izeja. Tikai neskatījos, kuram dambim tieši. Pieņemu, ka savelkot kopā otrā video nobeigumu un trešo video, var gūt priekšstatu, kā izeja izskatās.