Autors Tēma: Multenes  (Lasīts 1408 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

RaFix

• Viesi
Multenes
« : 2016. gada 23. marts, 11:02:55 »
Kādas multenes varat ieteikt rādīt 4-5 gadus vecam sīcim?  :thinking:

viesmiiliigs

• Viesi
Re: Multenes
« Atbilde #1 : 2016. gada 23. marts, 11:11:23 »
Man plauktiņā ir Vāģu un Lidmašīnu sērija, Gardēdis, Kungfu Panda, Meža pasakas (laikam tā saucās), pāris Mašas un lāča diski, kaut kas vēl bija. Vēl sīcim patika vecais Ābolu maiss. Pie sirds iet Ice Age visas filmas, skatās KidZone, te skatījās aktīvi Leģendas par Chima http://tvplay.skaties.lv/zanri/berniem (linkā ir multenes latviski).

Un visticamāk, ka sīcis pats Tev pateiks, ko grib redzēt. Šajā vecumā viņi paši [pie]prasa atbilstoši interesēm. Neaizmirsti popkornu, cepenē sildāmos frī un kaut ko tamlīdzīgu graužamu.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #2 : 2016. gada 23. marts, 11:23:45 »
Kāpēc nesākt ar latviešu multifilmām ?? Faktiski visas Stiebras un Burova režīsētās multenes - jaukas un bez vardarbības elementiem.

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #3 : 2016. gada 23. marts, 11:28:05 »
Maniem mazbērniem ļoti patika/patīk Supersuns Bulta, Ledus sirds, Karalis lauva. Vēl var n-tās reizes skatīties Viens pats mājās, Emīla nedarbus.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #4 : 2016. gada 23. marts, 11:31:17 »

Te ir LV piedāvājums http://www.pasakas.net/pasaku_kino/ , bet manējam reti kura patika vispār no vecajām. Cik saprotu sīcis tiks iedots uz pieskatīšanu, tad nu, lai izvirst uz pilnu klapi.

Pareizi, Alstere! Bija arī periods, kad Ledussirds tika skatīta uz riņķi un Karalis Lauva (atzīstos, ka šo noskatījos pirmo reizi tikai kopā ar sīci :) ). No jaunām tikko bija forša par Labo dinozauru.

Un tikko man atgādināja par Rio - papagaiļu multene. Un vēl Nejaukais ES - ar visiem minjoniem :)
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 23. marts, 11:41:14 no Piafa »

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2016. gada 23. marts, 12:05:50 »
Patika Avārijas brigāde.
Bez čurāšanas un elpošanas blenza uz RC modeļiem [https://www.youtube.com/watch?v=Xc20ryRSli8] - mašīnu modeļi ar reālo skaņu utt. Ugunsgrēciņu imitācija, kur modeļi brauc dzēst. Linkus neiedošu, pašam jāmeklē. Visādas modeļu izstādes ar braucošiem vilcieniem [Hamburgā laikam].
Paši meklē Lego filmiņas [https://www.youtube.com/watch?v=i7qxrUbAgd4]
Mašu un lāci skatījās.
Visādas angļu bērnu dziesmiņas meklēja, alfabētu.
Jebkādi vilcieni gāja uz urrā.
Vāji saprotu, kāpēc, bet skatās šitos:
Varbūt angleni mācās, nezinu, bet abi kā pielīmēti. Multene galīgiem bēbjiem. :D

Bet silti iesaku pajautāt vecākiem, kas tiek un kas netiek atļauts.
Tas pats par
Neaizmirsti popkornu, cepenē sildāmos frī un kaut ko tamlīdzīgu graužamu.
Labāk jau nu pajautā vecākiem, vai viņi tos mēslus akceptē. Diez vai Tu gribētu, lai Tavā BMW, ko Tu esi iedevis draugam pieskatīt,šis salej dīzeļdegvielu un logu bačokā - pienu.

Labāk sameklē un izjauc vecu skapīti, kurā var naglas sadzīt - tipa "kopā samontēsiet, tev palīgu vajag". Būsi mīļais onkulis uz mūžu, kurš atļauj naglas klapēt un skapīti krāsot. Un tas būs vērtīgāk par visu sūda širpotrebu televizorā.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 23. marts, 12:11:42 no Trix »
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2016. gada 23. marts, 12:12:02 »
Manējiem tajā vecumā patika Teletūbiji. :)

Trix, Tu jau nezini, kāpēc Rafix par multenēm interesējas.  ;)

RaFix

• Viesi
« Atbilde #7 : 2016. gada 23. marts, 14:06:30 »
Manējiem tajā vecumā patika Teletūbiji. :)

Trix, Tu jau nezini, kāpēc Rafix par multenēm interesējas.  ;)
Vispār Trix un Piafa saprata pareizi - man būs bērns. Nu ne tā pa visam, bet uz 2 dienām būs.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #8 : 2016. gada 23. marts, 14:16:08 »
Nu tad jau paspēs gan multenes izskatīties, gan plauktiņus sanaglot.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #9 : 2016. gada 23. marts, 14:20:57 »
Vispār Trix un Piafa saprata pareizi - man būs bērns. Nu ne tā pa visam, bet uz 2 dienām būs.

Lai veicas! :)
Multenes gan būtu pēdējais, par ko es šajā sakarā uztrauktos.  :murmur:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #10 : 2016. gada 23. marts, 15:16:45 »

Man būs bērns - super frāze. :)
Vispār atzīsties - puiks vai meituks, jo nodarbes bik atšķiras. Pārsvarā... :D

Ja 2 dienas, tas tomēr ir padaudz. Un nav jau ikdiena, kad standarta procedūras zināmas.
Jāpakustina smadzene un rokas priekšlaicīgi. Ar multenēm vien tālu netiksi.

Kādam kalniņam ziemeļu pusē vēl sniegs nav saglabājies? Pašļūkāt būtu feini, laiks labs.

Olu uzcept māki? Sagatavojies, cepiet abi. Vai sakuliet omleti. Ķēpa būs pamatīga, toties ekšens uz pāris stundām ar sekojošu trauku mazgāšanu [vēl viena stunda :D]. Neķer kreņķi, ka neesi pavārskolas teicamnieks un Kaucmindes laureāts - sīkam galvenais ir process! [Sausas drēbes rezervē ir obligātas! Abiem! :D]
Pirms tam var ar skrejriteni uz veikalu aizbraukt pēc piena un olām.

Iepriekš obligāti jāvienojas, ka jums jāaizbrauc TIKAI pēc piena un olām, nekas cits neietilpst programmā - pie omletes taču šokolādi un konfektes neliek! Un niķi un kašķi pie Tevis nav pieejami - kā sāksies kašķis, tā iesiet mājās, un kopīgā omlete nebūs pieejama. No sirds iesaku - uzreiz nospraust robežas, ko var un ko ne. Ja ar sīkiem runā kā ar normāliem cilvēkiem un nepakļaujas apjāšanai [griiiibu kooooonču!!!!], viņi arī kļūst par normāliem cilvēkiem, apjāšanas mēģinājumus turpinot īstenot uz mammu. Pārsvarā...

Ja tas ir piemājas veikals un sīks drošs, var sarunāt ar pārdevēju [vai nesarunāt, ja tur nav daudz ļaužu], ka sīks samaksā. Sīkam ekšens un baigā sava lieluma apziņa [un mazāk krāsaino sūdu pie kases].

Ja Tev ir garāža, sīks lai palīdz mašīnu aizbraukt. Šitais gan der tikai nomalēs vai garāžu kooperatīva teritorijā, kur var šo palaist pie stūres un neviens par to nebļauj. Avārijas gaismas, pirmais/otrais ātrums, pats spaidi pedāļus, sīks lai stūrē, Tu drošini, lai neierauj krūmos. Izpildāms mierīgi, manējie 3 gados stūrēja kā erceni - no viena grāvja uz otru. :D Bet uzmanīgi ar vietu. Pa ielu ar mentiem labāk neriskē.

Atstiep mājās ledusskapja kasti [vai jebkādu lielu kasti], nazi, krāsas [1 litrs baltās emulsijas, pāris kastes palielāka tilpuma guašas. Pietiek ar 6 krāsu kastēm, nevajag 12 toņus vai kaut ko smalkāku] un pāri palielu otu. Lai sīks izdomā, kur būs durvis un logi, Tu izgriez, ielīmējiet durvju vērtnes ar skoču, sīks lai izkrāso. Pofig, kas sanāks, sīks būs kaifā. Arhitektūru negaidi. Tīrību arī ne. Grīdu labāk noklāt ar kaut kādu plēvi. Sīkam palūdz līdzi cūkojamās drēbes.

Pārsvarā viss ir jāpasniedz, ka Tev vajag palīgu izdarīt to, to un vēl to, nevis "es tevi tagad izklaidēšu". Un uztvert sīku kā normālu veci, kas tikai šo to vēl nav iemācījies.
Es visu atceros, Ričard...