Autors Tēma: Cukurs. Millers.  (Lasīts 1434 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

viesmiiliigs

• Viesi
Cukurs. Millers.
« : 2014. gada 17. oktobris, 08:41:53 »
Vakar veiksmīgi iesprukām Zinātņu akadēmijā starp divām protesta akcijām - sociālisti jau bija projām, bet antifašisti vēl nebija ieradušies, toties visa ielas mala gar ēkas priekšpusi vienos vienīgos policijas busiņos, pat īpašie džeki antīkā busiņā žāvājās.

Es gandrīz vai protestētājus gribētu atbalstīt, ja viņi protestētu pareizo iemeslu dēļ. Jo, neskatoties uz dažiem labiem dziedoņiem viss iestudējums bija aplam saraustīts un kopumā atstāja pamatīga lētuma piegaršu. Ja nu internetā parādās koši un izteiksmīgi foto no izrādes - neticiet! Drūma, tumša noskaņa, pēc pirmās daļas tomēr prasījās konjaciņu, lai kaut kā izturētu otro daļu. Paldies dievam tā ātri beidzās. Kaut gan no otras puses - ātrās beigas vēl vairāk palielināja saturisko vilšanos. Un, varēja jau LV lielo karogu jēdzīgāku sameklēt - ne tik sadriskātu, un uz aci likās, ka nedaudz par īsu bija arī.

Jope, Strikaite, Auzāns un Grīsniņš-Grīslis bija labākais, kas šajā izrādē varēja būt. Smuki nodziedāja, gandrīz vienā ainā uz asaru parāva, ar balsīm izvilka klišejisko mūziku un tekstu, kas vietām bija kā no bērnu dzejoļu grāmatas (vienkāršas banālas atskaņas piemēram vējš-spējš). Jāatzīst, ka man ir nepatika pret Auzānu kopš koru kariem, bet konkrētajā kažokmetēja lomā ideāli iederējās jau no pirmās minūtes, turklāt dziedāja labi. Atšķirībā no Dūdummāsām, kas kabarē ainā īsās skarainās kleitiņās grozīja dupšus.
Kaut kas arī patika? Jā  :blushing:  ļoti patika pirmās daļas beigu dziesma, kad Cukurs tika sagaidīts no Gambijas. Ļoti patriotiska, pacilājoša.

Kopsavilkums. Ja neko nezini par Cukuru, vari nemaz neiet - no sižeta neko nesapratīsi. Esmu tendēta uz negatīvā pamanīšanu, lai arī cenšos redzēt labo. Kopumā laikam zālei patika, jo pēc izrādes bija stāvošas ovācijas un plaudēšana vairāku minūšu garumā. Pēc tā es sapratu, ka neko nejēdzu no kultūras :) Vai es gribētu redzēt vēlreiz? Nē.

Millers māk taisīt ažiotāžu, tas nu ir skaidrs. Pie šādas mazbudžeta izrādes, visu protestētāju atspoguļošana presē un soc tīklos, ir labs, lēts veids kā piesaistīt uzmanību, pareklamēt. Arī brīdī, kad izrādei bija jāsākas, Millers, tērpies smokingā, kas viņam bija krietni par garu un platu, uzkāpis uz skatuves atvainojās par aizkavēšanos, jo redz, esot bijis nepieciešams pastiprināti pievērsties drošībai. Gan jau Privātajā dzīvē vai kādā citā dzeltenākā izdevumā būs reportāža, jo skatītājos saaicinātas bija pašmāju populārās personas - Vazdika, Veidemane ar meitu, Krievkalns, Rutulis, Palkavnieks, Legzdiņš un gan jau vēl kādas, kuru deguni nav tik redzēti, lai pazītu, kas tika bildētas no visiem galiem.

Pieslēdzies Spārka

Re: Cukurs. Millers.
« Atbilde #1 : 2014. gada 17. oktobris, 09:04:09 »
Paldies par recenziju! Apmēram, kā domāju. Gan jau kādreiz Youtubē noskatīšos.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #2 : 2014. gada 17. oktobris, 10:18:45 »
jā, pifuc, apmēram tā es arī domāju, kaut neesmu bijusi. Tu pie tam ļoti korekti savu "ne-ar-ielūgumu-uzaicinātā skatītāja" viedokli izteici.
Par stāvovācijām skaidrs - ielūgumcilvēkiem kaut jel kā ir jāatstrādā savi ielūgumi plus draugi un radi, kas priecājas par savu mazo gariņu veikumu. No tiem visiem viens vienīgs nopietns mācīts aktieris ar vārdu, resp, Jope, bet arī viņš pa mūzikas taku aizgājis, ne aktierisko.

Savukārt par Cukuru kā tādu - esmu dažus rakstiņus par viņa biogrāfiju tagad internetā izlasījusi un sapratusi, ka viņa "pirmsvācu" dzīvē galvenā varonība ir bijusi tas lidojums, bet pirms un pēc tās - nekas īsti varoņeposa cienīgs nav. Mūzikls gan vismaz, laimīgā kārtā , apstājas pie `ta posma, kur viņš "mierīgi strādā darbnīcā" :)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #3 : 2014. gada 17. oktobris, 18:20:25 »
mani vairāk nevis Cukurs, bet akadēmijas zāle interesē - akustika, redzamība utt.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #4 : 2014. gada 17. oktobris, 18:28:15 »
Pieņemu, ka skats no visām vietām lielisks. Par balkonu nezinu, cik tur rindas, bet pirmajai redzamība ekselenta. Nav nekur neviena staba vai tml, kas traucētu redzēt. 12.rindā var dzirdēt kā dejotāji pa skatuvi kājas švīkā. Sānos esot pat pārāk aizkulises neredz.