Autors Tēma: Vannas istaba  (Lasīts 988 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Vannas istaba
« : 2016. gada 29. marts, 23:56:17 »
Tātad - pienākusi kārta vannas istabai. Reiz jau palīdzējāt ar krāsu citai plašai telpai, paldies, tāpēc apjautāšos arī par šo telpu.
Dotumi: telpa plaša (12 kv.m.) ar logu, pagaidām ir izflīzēta tikai grīda pelēkā pamattonī; būs dubultā izlietne, bidē (te atkal paldies jums), stūra vanna un duša. Telpā, iespējams, žāvēsim veļu uz statīva, būs novietots gludināmais dēlis.
Nu, lūk, pamatjautājumi:
- par krāsu sienām / flīzēm: it kā pie pelēka piestāv it visas krāsas?
- dvieļu žāvētājs - vai pieslēgt to pie kopējās apsildes/ūdens sistēmas vai likt vienkārši pie elektrības pieslēdzamu/izslēdzamu verķi?
- ja ir spogulis, kur likt apgaismojumu - no sāniem vai no augšas?

Un jau iepriekš pateicos par jebkādām atziņām, ieteikumiem un padomiem.

P.s. Ikea vannasistabai domātās mēbeles kalpošanas ziņā būtu ok vai tomēr jāmeklē kas prezentablāks?

Atslēdzies Trix

Re: Vannas istaba
« Atbilde #1 : 2016. gada 30. marts, 07:37:52 »
Balsoju par oranžo (vai jebkurā gadījumā silto toni. "Vēsajās" zilajās un zaļajās vannasistabās man uzmetas zosāda pat kažokā :D)

Kopējā ūdens apsilde ir Rīgas siltums vai pašu centrālā [piedod, nespēju izsekot iepriekšējām peripetijām, ja bijušas]? RS diez vai pieslēgtu, jo uzreiz nevāji paceļas cipars [vismaz kādreiz tā bija], turklāt tad tas ir "uz mūžu", ja vien nekaifo no birokrātijas līčločiem. Ja vannasistabā ir pietiekama apsilde un žāvētājs nav apkures elements, IMHO pietiek ar elektrisko, ko ieslēgt pēc vajadzības. Bet kā aksiomu es to nelikšu. Tikpat ērti ir uzmest lupatu uz vienmēr siltas trubas. Jautājums - cik daudz un bieži tur jāžāvē.

Spoguļa gaismas no sāniem man nelāgi spiež acīs. Bet cilvēki, kā zināms, ir dažadi, citi par to kaifo. Man ir virs spoguļa.

Par IKEA tā īsti nav viedokļa. IMHO jebkura mēbele ir laba, ja vien tā funkcionāli atbilst manām vajadzībām un neizļodzās no pirmā mušas uzsēdiena.
Es visu atceros, Ričard...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #2 : 2016. gada 30. marts, 07:48:27 »
Man tas prieks pašai priekšā, bet dvieļu žāvētāja nebūs (uz siltas trubas žāvēts slapjš dvielis tomēr pārliecīgi izdala kaut kādu aromātu, mēs tos žāvējam tāpat kā jebkuru izmazgāto drēbi - uz veļas žāvētāja). Lieta, ko noteikti liksim - spoguļa apsilde. Nav problēmu ar aizsvīšanu. Atsevišķu apgaismojumu spogulim neliksim. jau ir pierādīts, ka ar esošo ir gana, lai noskūtos un izžāvētu matus. Savu minimālo kosmētikas "klājienu" arī varu uzlikt esošajā apgaismojuma intensitātē (divas lampas pie griestiem).
Krāsas ir apdomātas dažādas. Beigās vienojāmies, ka pamats būs balts, ar krāsu joslām pa perimetru. Tur pagaidām variācijas no koši dzeltenām līdz jūraszaļām, bet noteikti negribējām latviski bēšīgo toni. Galējo izvēli noteikts veikalu piedāvājums, kad būs tikts līdz tam.

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2016. gada 30. marts, 08:16:03 »
žāvētāju iesaku, mums ir apkure/ elektrība, lai vasarā par pārslēgt. Mazums kādas džinsas tempā pa nakti jāizžāvē!
Vienmēr izplāta redele vannasistabu tev nerotās
Krāsu gamma mums -grīda ļoti tumši pelēka, gandrīz melna, flīzes baltas un patumši  pelēkas, viena siena ļoti spilgti tumši aveņu rozā tonī krāsotas tapetes