Autors Tēma: Nu i ko pasākt, ja...  (Lasīts 6052 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Re: Nu i ko pasākt, ja...
« Atbilde #45 : 2016. gada 05. aprīlis, 22:34:32 »
Hm, D vit. ir 21. Škrobe, a es visu rudeni un ziemu cītīgi lietoju. Kur šis paliek??

Man līdzīgi. Pārbaudīja parathormonu, tas bija vnk šaušalīgs. Man kauli brūk katastrofālā ātrumā

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #46 : 2016. gada 08. aprīlis, 15:10:01 »
Vispār interesanti -Nomade sāka runāt par locītavu sāpēm, bet tēma pilnībā pavērsās pret kaulu sāpēm un to sastāvu.
Nomade, mans ieteikums -palūdz ārstam nozīmēt asinsanalīzes ar ASAT, ALAT, uc. un obligāti RF (reimofaktoru) !
Ja RF būs paaugstināts, tad vaina ttikpat kā atrasta. Ne tiki vecumā mēdz sāpēt locītavas, bet arī gados jauniem cilvēkiem, ja viņiem kādu pārslimotu (vrb pat latentu!) infekciju ietekmē attīstās infekciozais (nespecifiskais) poliartrīts, kas izpaužas ar migrējošām sāpēm visās locītavās.

Atslēdzies reno

« Atbilde #47 : 2016. gada 08. aprīlis, 15:35:28 »
Nu, es nākamo nedēļu pie ĢĀ. Tagad zināšu, ko prasīt, bet dakteriem jau tās viena tante teica gudrības ļoti nepatīk. Man gan osteoartrīta diagnoze jau figurē

Atslēdzies tuk

« Atbilde #48 : 2016. gada 08. aprīlis, 21:51:57 »
Nomade, mans ieteikums -palūdz ārstam nozīmēt asinsanalīzes ar ASAT, ALAT, uc. un obligāti RF (reimofaktoru) !

Sorry, off topiks, bet vispār traģiski.
Pacientam sūdzoties ĢĀ par sāpēm locītavās, jābūt tik medicīniski izglītotam,
lai ĢĀ pateiktu kādas analīzes pie šīm sūdzībām janozimē...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #49 : 2016. gada 09. aprīlis, 13:08:36 »
Sakariigs gjimaarsts jaaizveelas...

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #50 : 2016. gada 09. aprīlis, 13:26:27 »
Sakariigs gjimaarsts jaaizveelas...

Par šito es varētu traka palikt .... Laukos ir tikai viens ģimenes ārsts uz visu pilsētu; pierīgā ir 16, bet kad zvanīju un jautāju, kuram ir vietas un kuru varētu ieteikt - Nu nezinu, jums pašai jāsaprot. Pierakstieties pie  visiem, parunājieties un tad izlemiet!
Tas nozīmē, ka man jāpierakstās uz 16 vizītēm, lai runātu par ko? Un 16 cilvēkiem atņemtu viņiem svarīgā laika pie daktera?

Rezultāts - mana ģimenes ārste ir 35 km attālumā no manis. Ja reizi 7  gados aizeju pie viņas, tad tas ir daudz. Pārējā laikā vai nu netieku pie viņas, vai nu problēma ir tik akūta, ka labāk izvēlos maksas ārstu. No ģimenes ārsta par mani nav bijusi interese kopš pie viņas skaitos sarakstos. Tas varētu būt ap 2001. vai  2002. gadu.  Pat tad, kad bija akūtas problēmas un dzīvoju pāri ielai, skaitījos ne viņas rajonā un interešu zonā.
Manai labākajai pusei vēl oriģinālāk - ģimenes ārsts nomira. Viņš tika atdots kādam citam dakterim. No Lāčplēša ielas pēkšņi pārmests uz Kalnciema ielu. Neviena institūcija vēl nav spējusi pateikt pie kura daktera un kāpēc. Detektīvos ar valsti spēlēties apnika, tāpēc ja vajag - maksas ārsts.

Piedodiet visi sakarīgie, bet vārdu salikums - sakarīgs ģimenes ārsts man saceļ gaisā pat neesošos matiņus .....

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #51 : 2016. gada 09. aprīlis, 13:47:41 »
Pie 16- tikai par maksu ;) valsts ljauj gjimaarstu mainiit tikai 2x gadaa...

Laucinieku cepienu par sho saprotu, tur tieshaam shad tad nav no kaa izveeleeties... riidzinieki savukaart- zazhraljisj... neies 5 m taalaak...

Bet par teemu vispaar- neizteikshos... vien gjimaarstus zheel...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #52 : 2016. gada 09. aprīlis, 13:48:30 »
Buljlja kaka, ka valsts nespeej pateikt, kur regjistreets...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #53 : 2016. gada 09. aprīlis, 13:49:15 »
Leemums par maksas aarstu veel stulbaaks- nu tak paarregjistreejies kaut pie tuvaakaa pieejama, vsm kaadu izmekleejumu par briivu dabuus...

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #54 : 2016. gada 09. aprīlis, 14:39:33 »
Ines, es tādiem murgiem esmu izgājusi cauri ar ģimenes ārstu meklējumiem, ka man tiešām veselība rūp vairāk ...  Redz, dzīvoju vietā, kur ir tikai medpunkts un tas pats atvērts tikai otrdienās no 10.00 - 12. 00. Tuvākais ģimenes ārsts ir pilsētā, kas nav mana, bet gana tuvu un tur saņēmu atbildi par šiem 16 brīnumiem.

Par buļļa kaku ir Tavs viedoklis, mums ir reāla pieredze.... cik ilgi lūgsies un dīksi, lai taisnību saka? Kam sitīsi pie sirdsapziņas, ka Kalnciema iela vispār neloģiska pēc būtības ... Jā, 2 gadus neviens uzvārdu nenosauca, apnika ... Par laimi vīrietis izturīgs un viņam ir laba apdrošināšana, pretējā gadījumā būtu baisi ...

Es no sirds cienu visus sakarīgos dokus, bet sistēma aizlaista nekurienē un ja nav doks par blatu, lai Dievs pasargā no saslimšanas ...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #55 : 2016. gada 09. aprīlis, 14:57:32 »
Tev sava pieredze, man sava... Taadi murgi no pacientiem izklausiiti, ka ar koku dazhu (ne vnm doku) sist gribas...

PS tas aarpus shiis teemas, par kuru vsp neizteikšos...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #56 : 2016. gada 09. aprīlis, 15:00:22 »
Ja taa diikshana par infu par esosho gjimaarstu- ne pie taam dariit esat situshi.. Ok, soliidi buutu bijis, ja ieprieksheejie posmi buutu noraadiijushi virzienu, tas fakc...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #57 : 2016. gada 09. aprīlis, 15:18:03 »
Par to pacientu atdošanu citam ģā, neinformējot pašu pacientu, interesanti.
It kā nav atcelts, ka pacients tiesīgs ārstu izvēlēties?

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #58 : 2016. gada 09. aprīlis, 15:40:17 »
Citāts
Par to pacientu atdošanu citam ģā, neinformējot pašu pacientu, interesanti.
It kā nav atcelts, ka pacients tiesīgs ārstu izvēlēties

Kad mūsu ĢĀ aizgāja pensijā, šeit http://www.vmnvd.gov.lv/lv/469-veselibas-aprupes-pakalpojumi/gimenes-arsti bija info, ka viņas praksi pārņēmusi tāda un tāda ārste - kas grib, lai meklē citu, kas līdz noteiktam datumam nebūs reģistrēti pie citas, automātiski paliks praksi pārņēmušajai.

Piekrītu, ka iespēja izvēlēties ĢĀ ir visai teorētiska, katrā ziņā pie jebkura, ko izvēlies netikt. Pati mēģināju vēl iepriekšējās ĢĀ laikā, taču pēc 2 tukšām sarunām apnika - vienai ne mana zona, štrunts, ka pieņemšana 25. min attālumā, otrai, kurai mana zona (pieņem aomēram turpat, kur pirmā), jau tā daudz pacientu un daudz bērnu (akūtajā stundā krietni ilgāk par stundu sēdēju, kamēr tiku klāt). Var jau būt, ja būtu uzstājusi, būtu mani paņēmusi, jo valsts noteiktais pacientu maksimums viņai vēl nebija, taču šķita - kādu attieksmi pēc tam pretī gaidīt, ja par katru cenu uzbāzties.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies tuk

« Atbilde #59 : 2016. gada 09. aprīlis, 15:52:06 »
Man ar ģā maiņu tāda pati pieredze. Tā izvēle diezgan teorētiska.
Izmantoju maksas pakalpojumus. ĢĀ gadus desmit neesmu apmeklējusi.