Autors Tēma: stādi un augi  (Lasīts 1387 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

stādi un augi
« : 2016. gada 03. aprīlis, 11:40:15 »
Par flokšu dobi -uztaisīta kļūdaini -viena liela dobe, kad nozied uz rudens pusi, nekāda skata. Ziedoša protams skaista, un vasaras sākumā zied pujenes priekšējā rindā.Tādēļ gribu retināt, lai var kaut ko iestādīt pa vidu, kaut vai kādu skujeni, jo dobe ir rozā -baltos -violetos toņos, neko dzeltenu negribu. Miķeļi baigi ar miltrasu metas, bet kādu krūmu varētu likt pa vidu

viesmiiliigs

• Viesi
Re: stādi un augi
« Atbilde #1 : 2016. gada 03. aprīlis, 11:46:50 »
Man flokši ir pamīšus ar dzeltenajiem īrisiem. Īrisi pirmie beidz ziedēt, paliek laksti. Tad flokši. Kad beidz ziedēt, nogriežu ziedu daļu un līdz dobes pilnīgai novākšanai viss ir vnk zaļš.

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2016. gada 03. aprīlis, 14:22:06 »
nu lūk, es to posmu pēc flokšu noziedēšanas gribu aizpildīt. Jo pirms tam zied visādas, sākot no zemajiem īrisiem

Atslēdzies dille

« Atbilde #3 : 2016. gada 03. aprīlis, 22:51:00 »
Nu nezinu, skujeņiem patīk skāba augsne, un viens pats skujenis starp visām puķēm - vai nebūs jokains? Skujeņus laukos esmu salikusi kopā - dažādu formu un sugu un viņiem visiem kopā labi patīk.
Miķeļi neuzvedas godīgi, labāk tomēr atsevišķus krūmus kur dārza malā. It īpaši ar flokšiem - savijas un pārmāc tos, izbāzdami saknes cauri visam iespējamam, kā nezāle.
Skujeņa vietā varbūt asparāgu-sparģeli?
Kaimiņiene kādreiz iedeva pāris saknītes un man ir izaudzis brīnišķīgi skaists, kupls krūms, kurš neliecas, stāv taisni jebkādos vējos. Vispār ļoti dekoratīvs.

http://staduaudzetava.lv/image/cache/data/augi%20veselibai/Asparagus%20officinalis-JS-500x500.jpg 

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2016. gada 03. aprīlis, 23:20:50 »
kaut kas tāds man derētu, bet par augsnes skābumu nevaru sūdzēties -muti čokurā rauj
Tagad visas cerības uz 2-metrīgajiem mārdadžiem

Atslēdzies dille

« Atbilde #5 : 2016. gada 03. aprīlis, 23:28:56 »
Lielākoties jau daudziem paskāba augsne vai kā man laukos - plika smilts.
Vienkārši prasības skujeņiem un puķēm bišķi citas - gan skābuma ziņā, gan tas, ka skujeņiem nevajag treknu zemi, puķēm patīk.

Atslēdzies faraons

« Atbilde #6 : 2016. gada 12. aprīlis, 21:59:19 »
tas sparģelis, kad saaug, tak ir milzīgs,garāks par mani un resnāks,protams. visu dobi aizsegs.
ir tādi zemi balti miķelīši,kas aug apaļā pudurītī. diezgan godīgi :)