Autors Tēma: Koki  (Lasīts 1253 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mao

Koki
« : 2016. gada 03. aprīlis, 12:33:54 »
Ja es ozolam, jaunam 5 metri nokniebju galotni, man neizaugs glīts pundurozols?
Un par kļavām - var tās, kā liepas griež līdz lielo zaru stumbeņiem, griezt, sakuplos kontrolēti apakaļam? Un kad to darīt vislabāk?

Atslēdzies tuk

Re: Koki
« Atbilde #1 : 2016. gada 03. aprīlis, 13:15:43 »
Izaugs neglīts ozols nevis punduris. Koki aug no saknēm uz augšu nevis no vidus, vai galotnes daļas.Mežā var redzēt kādi aug koki ar aļņu noēstām galotnēm.
Grieztas kļavas esmu redzējusi, griež droši vien kamēr sulas vēl nestaigā.

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2016. gada 03. aprīlis, 14:20:44 »
no sirds iesaku griezt līdz saknei -ja vien neaug 5ha vidū
Ja tomēr esi baigi zaļais - cērp arī ozolu, bet tad visapkārt, ne tikai galotni. Tagad, kamēr knapi pumpuri, var droši

Atslēdzies Mao

« Atbilde #3 : 2016. gada 03. aprīlis, 15:30:53 »
Ozols ir piemiņa, bet pagātne un sasniegumi tajā nedrīgst traucēt nākotnei. A to mums sēž visur pirdēji un kliedz - da ja nebūtu manis.... . Vopšim saglabāt, bet neļaut var?

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2016. gada 03. aprīlis, 15:57:25 »
nuu -ja tev tas ozols aug uz robežas rietumu pusē un visu dārzu noēno -sūdzēties var un saiet naidā uz mūžu

Ar tiem piemiņas kokiem jau visgrūtāk -iestāda mazu pīckiņu un pēc nieka 10-15 gadiem kasa pakausi

Mana "piemiņas "bumbiere šķiet būs izglābusies -pēc vecā šķūneļa nojaukšanas  ir veļas šņores viena gala turētāja

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #5 : 2016. gada 03. aprīlis, 19:23:11 »
Es radikāla. Ja griezt - tad līdz zemei.  Nav ko mocīt un koku spokot! Iestādi , ko vietā, ne jau tajā tiieši, bet vispār. Kas pašam patīk un ar prātu.

Atzīžos, es perinu noziedzīgu ideju. Uz savu roku izcērtot džungļus pie savas piecstāvenes atstāju 5 kociņus , kas tur varētu augt par lieliem kokiem, cik nu viņiem no dabas nolikts. Tak atradās kāds idiots, kas viņus apgrieza, lai neaug lieli, bonsai speciālists (te ļoti rupjš lamuvārds!) Nav man spēka un instrumentu tagad, tikko dabūšu, dārzniekam būs pārsteigums!

Krūmi biezā slānī netraucēja, bet 5 koki PAREIZOS attālumos no mājas un cits no cita redz traucēja! Rrrrrr!

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #6 : 2016. gada 03. aprīlis, 20:56:13 »
Blaumaņa Indrāni.

Atslēdzies dille

« Atbilde #7 : 2016. gada 03. aprīlis, 22:35:16 »
Nevar ļaut visam augt bezjēgā, jārēķina, kad koks būs liels, kas tam atradīsies blakus. Ozoli, kastaņas tuvu ēkām, tas ir neprāts. Saku no savas pieredzes pie lauku mājas. Jādomā arī, kā visas lapas , zīles, kastaņus rudenī grābsi, kur liksi. ja ozolu atstāj, tam drīkt apzāģēt tikai zarus un nedaudz. Principā jau ozolam vislabāk dzīvoties lauka vidū, kur tas izaug par skaistu milzeni, neviena netraucēts.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #8 : 2016. gada 04. aprīlis, 15:31:55 »
Guļamrajonos stādījumi ir varbūt labi gribēti, bet  haotiski, bet lai kaut vienu nepareizi iestādītu koku novāktu - o, kāda birokrātija! Vajadzīgs BŪVVALDES atzinums! Mēģinu iet oficiālo ceļu ar blakus māju. rakstu iesniegumus, veicu fotofiksācijas, aicinu RNP pārstāvjus, kas par to atbild. Pareizāk sakot neatbild.

Nu ar 3-4 metrīgiem jasmīniem un veciem ceriņiem un 3 metrīgiem rožu mežeņiem mūsu māja piekopa partizāņu taktiku - nozāģējām pa kluso , veči celmus izraka un viss. Ja man būtu zāģēšanas iemaņas un tehnika, nešauboties ne mirkli nolaistu gar zemi arī lielos kokus, kuri ir iestādīti  NEVIETĀ un PAR TUVU VIENS OTRAM, neskatoties ne uz kādiem likumiem. Tagad gaišais celiņš, zālājs ar trim lieliem kokiem ir iemīļota pensionāru, jauno māmiņu un kaķu kolonijas pastaigu vieta!

Patiesībā guļamrajonu izskatu varētu krietni uzlabot tikai likvidējot šos haotiskos stādījumus. Tad apakšā zālājs, ko viegli pļaut ar tehniku. Un  kvalitatīvi, koki un krūmi. Mazāk ir vairāk.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2016. gada 04. aprīlis, 16:15:40 »
Vispār iteresanti...
Privātā teritorijā-piemājas dārziņā stādītus augļukokus cērt un zāģē kā gribi,
tikko neesi pamanijis izravēt vai sava naivuma, vai kādas citas domas apsēsts ģimenes
dārziņā izaudzējis bērzu, kļavu, ozolu, u.c., tā vajag pašvaldības atļauju no tā tikt vaļā.
Un ne vienmēr tas tiek atļauts.

Atslēdzies dille

« Atbilde #10 : 2016. gada 04. aprīlis, 16:22:49 »
Gluži tā nav. Arī savā privātajā dārzā vai lauku īpašumā nedrīkst pilnībā nozāģēt lielus kokus. Vajag atļauju. Tāpēc arī ieteikums laicīgi retināt to, kas retināms un izzāģējams.
Viss bija atkarīgs no koka stumbra diametra cik tur cm virs zemes.

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2016. gada 04. aprīlis, 17:04:59 »
vai tik nebija tagad 15 cm 1m augstumā no zemes, tā kā krūmus šķiniet nost droši

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #12 : 2016. gada 04. aprīlis, 20:26:23 »
O reno, balzams dvēselei! 1 vecam ceriņam un egles apakšai bez galotnes  (kādam savajadzējās ZSV eglīti) jau trinu instrumentus!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #13 : 2016. gada 04. aprīlis, 21:07:15 »
Sabiedējāt mani - sudrabegle vismaz 10m izstiepusies. No mājas kādi 20m