Autors Tēma: Krodera balva  (Lasīts 961 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

Krodera balva
« : 2016. gada 12. aprīlis, 09:15:53 »
Vēl neesmu noskatījusies, vakar nesanāca tiešraidi skatīties. Šeit pieejams ieraksts
http://straume.lmt.lv/lv/kultura/teatri/krodera-balva/2019

Bet pie šībrīža diviem lielākajiem priekiem gribu ierakstīt:
otrkārt - Guna Zariņa kā balvas ieguvēja,
bet pirmkārt - beidzot Lauris Dzelzītis nominēts! Un pie tam nevis šā tā, bet ar tāāāādu pieteikumu!

Vienkārši informācijai - piekopēšu te lejā nominantu sarakstu un pieteikumus. Daļai ļoti labi un patiesi aprakstiņi!

Tātad nominēja:
Lauri Dzelzīti – aktieri, kurš pāris sezonu laikā pilnīgi sajaucis galvu gan skatītājiem, gan kritiķiem; viņš izaicinoši pārplēsis paštēlu kā kūniņu, un no tās izlidojusi pārsteidzoši nobriedusi un bagātā personība.
 Maiju Doveiku – aktrisi, kuras bruņas ir maigums un trauslums, bet aiz tām slēpjas gudra māksliniece ar izaicinošiem un trāpīgiem laikmetīga teātra ieročiem.
 Gundaru Grasbergu – aktieri, kurš droši nostājies latviešu teātra intelektuālo mākslinieku rindā, ienesot tajā arī muzikālo gaumi un izaicinošu seksapīlu.
 Gunu Zariņu – aktrisi un personību ārpus kategorijām; Raiņa valdošā daile, Mocarta Nakts karaliene vai Odesas ebreju večiņa ir izaicinoši spilgta talanta aktuālās sejas.
 Viesturu Meikšānu –  režisoru, kurš nepārtraukti pats sev met izaicinājumu, nebaidās darīt to, ko vēl neprot, jo zina, ka process ir labākā skola un tieši diletantiem piemīt drosme pārbīdīt iespējamā robežas.
 Margaritu Ziedu – teātra zinātnieci, kura raugās uz latviešu mākslu caur pasaules prizmu, viņas redzeslauks ir izaicinoši plašs un tieši tāpēc viņa spēj mierīgi pakāpties malā, lai izceltu aprakstāmā mākslinieka personību – kā tas pagājušajā gadā izdevies grāmatā par Andri Freibergu.
 Egonu Dombrovski – paradoksālu aktieri, kurš spēlē pretēji veselajam saprātam, viņa varoņi izaicinoši balansē uz naža asmens starp labu un ļaunu, un, lai kurā pusē arī tie krīt, skatītāju līdzpārdzīvojums paliek viņu pusē.
 Ivo Martinsonu – aktieri, kurš spēj nospēlēt jebko, sākot ar sievieti un beidzot ar pašu velnu, jo viņa ierocis ir intuīcija un smalka iekšējā dzirde; viņš izaicina mūsu fantāziju, jo ārēji nemainīdamies, vārda tiešā nozīmē pārvēršas par citu būtni.
 Kristīni Jurjāni – mākslinieci, kura brīvi ceļo laikā, spēj iedzīvoties jebkurā laikmetā, saprast tā  skaistumu, izvilkt pašu esenci un izaicinoši pārtulkot laikmetīgas mākslas valodā.
 Indru Lauri – trupas vadītāju, bez kuras vadības nav iedomājama neviena Dailes teātra izrāde.

Atslēdzies Narcise

Re: Krodera balva
« Atbilde #1 : 2016. gada 12. aprīlis, 12:37:49 »
Visam piekrītu, izņemot par Grasbergu. Jo īpaši, ka nekādu seksapīlu viņā nesaskatu.  ;)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2016. gada 12. aprīlis, 14:28:17 »
Apraksti labi. :)

Visam piekrītu, izņemot par Grasbergu. Jo īpaši, ka nekādu seksapīlu viņā nesaskatu.  ;)

Kurš izdomājis, ka plikpaurainie pie mums jāsauc par seksīgiem?
Man nekas nav pret aktieriem, bet ne Ķesteris, ne Grasbergs vismaz manā acī nav ne par matu seksīgāki par beigtu kaķi.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies hm@

« Atbilde #3 : 2016. gada 12. aprīlis, 14:44:19 »
1) džeku par seksīgu sauc ne jau tāpēc, ka viņam matu nav:)   un ne jau kuru katru sauc par sexīgu un ne jau uz visām dūdām nostrādā viena tipa sexīgums:)  Par seksīgo Džastinu Bīberu arī laikam mēs te neviena īsti prātā nejūkam? :)

2) pāris  fragmentus noskatījos pusdlaiķa, par visu spriest nevaru, bet priecājos par abiem vadītājiem, jo sevišķi par Skrastiņu! Un par Dzelzīti bija tik labs viss kopumā - i tas pieteikums, i video, i vadītāju teksti i visbeidzot tā mūzika, kuras pavadījumā bija jānāk uz skatuvi! No Manu sievu sauc Moriss, ak, al you need is love..  tā bija tiiiiik laba izrāde, patīkami atcerēties!

Atslēdzies samtene

« Atbilde #4 : 2016. gada 12. aprīlis, 15:06:19 »
Oi, paldies par ziņu. Es jau cerēju, ka būs ieraksts, jo tiešraidi telefonā un pārvietojoties kaut kā nepatīk skatīties.

Prieks par balvu Zariņai :) Un mazliet žēl, ka Dzelzītim atkal tikai nominācija... pieņemu, ka par Soļoniju atkal būs SN nominācija, un varbūt arī balva, klusībā ceru... :blushing:
Domāju, ka visi nominanti ir cienīgi, kaut dažus es nemaz tā nezinu, bet tas nav rādītājs :)

Jāsaka, ka Grasbergs gan ir mans aktieris, ievēroju viņu jau pasen, Amariļļos, "duetā"ar G. Virkavu, un kopš tā laika ar vienu aci sekoju viņa izpausmēm. Nezinu, ko nominētāji domājuši ar seksapīlu, bet kaut kas tāds viņā ir, intelektuālais seksapīls vai, ja tā var teikt :) Kaut vai pēdējas lomas :Rainis, Kangars, Kreons -  atdevīgi, gudri un iespaidīgi, manuprāt. Tāpēc priecājos par viņa nomināciju.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #5 : 2016. gada 12. aprīlis, 23:01:16 »
Paldies, hm@, par saiti, nupat noskatījos. Ļoti patika - sirsnīgi, asprātīgi, koncentrēti.

Dzelzītis, Martinsons, Zariņa - mani favorīti

Atslēdzies samtene

« Atbilde #6 : 2016. gada 13. aprīlis, 08:58:49 »
Šorīt noskatījos :) Man patika, jautājumi par Hamletu un aktieru grimases, mēģinot atbildēt... tas bija tā inčīgi.
Nominācijas saņēmēji izskatījas savilņoti, Dzelzītim acīs asaras... jā, tā vienkārši un sirsnīgi.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #7 : 2016. gada 13. aprīlis, 09:10:58 »
tajos jautājumos man ārkārtīgi patika fakts, ka Martinsons drusku sakoncentrējās un - nocitēja Šekspīru. Jo tas mani vienmēr ir interesējis - vai aktieris atceras savas lomas tekstu arī ārpus izrādes? Vai arī tas "atnāk atmiņā" tikai secīgi spēlējot, kamēr izrāde ir aktuāla, bet pēc tam piemirstas? Bet nē - Martinsons tik labi atcerējās, lai arī sen bija spēlējis Hamletu!

Atslēdzies samtene

« Atbilde #8 : 2016. gada 13. aprīlis, 09:20:02 »
Nu jā, Martinsons jau sakoncentrējās un baigi pa nopietno tur atbildēja uz visiem jautājumiem :) Man patika Dzelzīša versija par to sajukšanu prātā...

Bet vispār, es vienmēr esmu domājusi, kā tie aktieri var paturēt galvā tos teksta blāķus, it īpaši, ja izrādi spēlē reti.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #9 : 2016. gada 18. aprīlis, 20:36:44 »
Es vakar noskatījos - feini, saturīgi un tai pat laikā mīļi! Prieks par to, ka šai balvai tiek nominēti arī "aizkadra" cilvēki. Ar patiku skatījos un klausījos. Tik nevarēju saprast, kāpēc Sniedzei bija lielais kronis pakausī uzlikts un villaine ne no Kurzeme uzlikta kā rucavietei vai nīcenietei.

Oi, oi, un es ceru, ka dejotājām tās mākslīgas bizes tikai tematiski pieskaņotas bija. Brrrr.... apvienojumā ar nostieptajiem smaidiem līdz ausī.