Autors Tēma: Sarkanie un melnie ikri.  (Lasīts 4532 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ragana

Re: Sarkanie un melnie ikri.
« Atbilde #15 : 2016. gada 13. aprīlis, 12:46:26 »
Vienkārši - ieliek bļodā ikrus, uzvāra ūdeni, pagaida minūtes 2-3, lai atdzesējas drusku. Uzgāž virsū ikriem, viegli maisa, kamēr plēvītes savelkas un ikri paliek necaurspīdīgi. Nenobīties, ka viss pagalam!!! Tad karsto ūdeni caur sietu nolej (lai uztvertu jau izbirušos), tīrā traukā smuki ar pirkstiem plucina, braukā ikrus laukā no plēves gūsta, līdz visi ir prom no sākotnējās lokalizācijas vietas. Pārbauda, vai nav kāda plēvju driska, izlasa laukā. Tad uz ikriem uzber mazliet sāls-cukura maisījumu (piemēram, var kombinācijā 2 :1). Samaisa un voila, viss kārtībā, pagaršo, vai sāls pietiekami, ja vajag, papildina. Ikri paliek dzidri caurspīdīgi, garšīgi.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #16 : 2016. gada 13. aprīlis, 15:21:17 »
Paldies Ragana! Tā vienmēr esmu pirkusi jau gatavus, īsti nesaprotu kas tās par plēvēm?

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #17 : 2016. gada 13. aprīlis, 15:36:54 »
Tā, par plēvēm skaidrs, google parādīja.
Bet tur nianses -tas karstais ūdens arī tiek sālīts, n- reizes skaloti pēc karstā ūdens. Iemet sālīties  sālsūdenī.  Man Raganas ieteikums patīk labāk. Pēc tiem video, ko man google iedeva ar skalošanām un sālīšanu sālsūdenī, baidos , ka viss labums tiks ekstraģēts.

Reno , un kāda bija tava CT recepte?

Atslēdzies reno

« Atbilde #18 : 2016. gada 13. aprīlis, 15:42:03 »
Tāda pati, kā raganai.
Bija mazliet bailīgi, bet viss izdevās.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #19 : 2016. gada 13. aprīlis, 16:44:16 »
Pirmo reizi man arī bija bailīgi. :) Un šoreiz neklausi tiem padomiem, šeit viss ir tīrs un nesamuhļīts.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #20 : 2016. gada 13. aprīlis, 17:45:57 »
Mazs intīms pasākums, nebūs daudz viesu. Pati cakošu, vienkārši atcerējos, ka sen nav bijusi tāda uzkoda. Es jau nezinu, vai tagad maz ir ikru laiks. Daddy varētu apgaismot.

Lašu ikri ir rudenī. Tagad varētu būt dabūjam varavīksnes foreļu ikri. arī neslikti.

Svaigiem, pašgatavotiem cits smeķis... smeķi izbauda ēdot ar karori. ja bundžiņās, tad so-so... vienmēr risks iegrābties, bet uz olas vai maizītēm būs gana labi! :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #21 : 2016. gada 13. aprīlis, 17:52:43 »
Es gan pēc iespējas cenšos no plēvēm atbrīvoties (t.i. izkasu ikrus no kabatiņām ar karotīti). Virsū leju diezgan stipru sālsūdeni (vārošu), nekas ikriem nenotiek, bet visa zaraza - prom... tad katliņā ar retu dakšiņu maisu un izķeksēju atlikušās lielās plēvas (viņas uz dakšiņas uztinās)...nu minūtes 3-4 tur ņemos. Tad nokāšu sietiņā un ar karoti pārkrāmēju burciņā. ja redzu plēvīti, noņemu. Uzleju 1-2 ēdamkarotes olīveļlas, lai ikri irdenāki.

Tā taisu ne tikai lielos (lašu, foreļu) bet arī līdaku ikrus.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #22 : 2016. gada 17. aprīlis, 22:23:12 »
Pēc Raganas un Reno metodes.
1) liekas , ka tajā gabalā plēvju nemaz nav, aha, mūža meža maldi!
2) pēc apstrādes ar karstu (atdala ikrus no plēvēm) un vēsu ūdeni , vēsais ūdens n reizes, kamēr visus krikumus izskaloju.

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies daddy

« Atbilde #23 : 2016. gada 18. aprīlis, 09:13:37 »
Pēc Raganas un Reno metodes.
1) liekas , ka tajā gabalā plēvju nemaz nav, aha, mūža meža maldi!
2) pēc apstrādes ar karstu (atdala ikrus no plēvēm) un vēsu ūdeni , vēsais ūdens n reizes, kamēr visus krikumus izskaloju.

Visskaistākais tajā visā ir aizdzertā vīna glāze. es arī parasti iedvesmai ieņemu :) 
ikrus taisīt, tas Tev nav kartupeļus mizot!!

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #24 : 2016. gada 18. aprīlis, 11:31:09 »
Nu daddy, pēc jūsu aprakstiem šķita viegli, bet nebija. Pieļauju , ka izejviela nebija tā labākā (atdzesēta, no Dānijas, diez cik laika ceļojusi).

Otru porciju es jau drošu roku, ne vairs ūdenim mērīju, ne vairs katru ikriņu tur no tām ķeskām lupināju. Vīns, jā no dienas iepriekš - pašlaik man gruzīņu vīnu periods.   Bet pie ikriem tomēr būs šampanietis! Ja nepaslinkošu, ielikšu kāda gala rezultāta bildi, lai ir tā smuki, ar nobeigumu!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #25 : 2016. gada 18. aprīlis, 11:41:10 »
Nu daddy, pēc jūsu aprakstiem šķita viegli, bet nebija. Pieļauju , ka izejviela nebija tā labākā (atdzesēta, no Dānijas, diez cik laika ceļojusi).

Otru porciju es jau drošu roku, ne vairs ūdenim mērīju, ne vairs katru ikriņu tur no tām ķeskām lupināju. Vīns, jā no dienas iepriekš - pašlaik man gruzīņu vīnu periods.   Bet pie ikriem tomēr būs šampanietis! Ja nepaslinkošu, ielikšu kāda gala rezultāta bildi, lai ir tā smuki, ar nobeigumu!

katra nākamā reize būs vieglāka :) 
un jā, ikriem ir liela nozīme... nobrieduši/cietāki vieglāk tīrās, bet jaunāki/maigāki ir gardāki... man garšo, ja var ikriņu ar mēli pret aukslējām saspiest, nevis kā zirni pa muti dzenāt... :)

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #26 : 2016. gada 19. aprīlis, 00:13:16 »
Ikru stāsta nobeigums. Steidzīgās maizītes, kā vienmēr laika par maz un bija vēl citas jāgatavo un nesteidzīgais variants , pie galda. Kad ledus gabali drusku pakusa, palika spīdīgi un trauciņš eleganti griezās uz riņķi, ja iegrieza. Noteikti taisīšu vēl - tomēr lētāk un garšu varu pieregulēt kādu gribu. Man sāls pret cukuru 2:1. Tējkarote olīveļļas arī.

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies reno

« Atbilde #27 : 2016. gada 19. aprīlis, 00:28:30 »
Nu re, tagad varēsi nevērīgi teikt -ikri -tas ir ļoti vienkārši!

Atslēdzies faraons

« Atbilde #28 : 2016. gada 30. aprīlis, 21:52:22 »
konsultāciju laiks nokavēts, bet nupat palasīju un gribas palepoties - pirms nedēlas gadījās Peipusa līdaka ar lērumu ikru; pēc googles mātes padomiem sanāca perfekti- i plēvītes uz dakšas uztinās, i paši ikri skaisti un gardi.
vienīgi nesaprotu, kāpēc, ņemot no burciņas ar karotīti, šiem tāda čaukstoša skaņa. varbūt daddy zina  :)

Atslēdzies Ēsma

« Atbilde #29 : 2016. gada 30. aprīlis, 22:43:47 »
es  nehabilitēts ikrologs teiktu -moška tev plastmasas līdaka iesmērēta, aiz to arī čaukst. :talking: