Autors Tēma: Ēzelis un burkāns  (Lasīts 10401 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Re: Ēzelis un burkāns
« Atbilde #15 : 2016. gada 14. aprīlis, 20:49:07 »
Man patika mācīties. Bez jebkāda burkāna. Vienkārši process patika - izpētīt, izzināt, izlasīt, uzzināt.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #16 : 2016. gada 14. aprīlis, 22:56:43 »
Un kas tevi, rafix, mudināja vai stimulēja mācīties?
Vienmēr jau kāds burkāns darbojas, pātaga tikai galējais paņēmiens
Nu, ja to vispār var nosaukt par burkānu, tad lieta bija tāda. Kaut kur ap trešo klasi sāku sliktāk mācīties - apnika. Ome, ieraudzījusi liecību, man pajautāja "Tu gribi būt muļķis?" Loģiski, ka pateicu, ka nē. Ome teica, ka pēc liecības tā neizskatās. Un tad viņa man pateica tā "To droši drīksti būt muļķis, ja vēlies. Ja pasaulē nebūtu muļķu, gudrajiem nepiederētu tik daudz! Tam, kurš ir muļķis, tam daudz jāstrādā un viņš par to maz saņem. Gudrajiem tā nav, jo lielu daļu viņam muļķi sapelna!" Es, būdams slinks, nolēmu būt gudrs, lai nākotnē nav daudz jāstrādā un mācījos lai zinātu, nevis lai atzīmes dabūtu.
Vidusskolā vienu brīdi atkal biju bišķi palaidies, bet, kad sāku pētīt augstskolas, sapratu, ka pēdējais laiks sākt mācīties, citādi manai slaista dzīvei gals klāt, jo nevienā normālā augstskolā netikšu, pēc tam normālu darbu nedabūšu, krč muļķis.  :)
Tāds izaudzis liels es labi saprotu, ka tam, ko teica ome, ir tikai daļēji taisnība, bet tobrīd tas strādāja un rezultāts ir - mācījos, lai būtu gudrs, nevis tāpēc, ka man par atzīmēm kaut ko iedos vai atņems.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #17 : 2016. gada 14. aprīlis, 22:59:20 »
Nu, nē, Tu mācījies nevis lai būtu gudrs, bet lai saņemtu vairāk nekā muļķi. Tā, ka Tev tieši tāds pats Tevis kritizētais materiālais burkāns plivinājās iztēlē. Haha!

RaFix

• Viesi
« Atbilde #18 : 2016. gada 14. aprīlis, 23:03:29 »
Nu, nē, Tu mācījies nevis lai būtu gudrs, bet lai saņemtu vairāk nekā muļķi. Tā, ka Tev tieši tāds pats Tevis kritizētais materiālais burkāns plivinājās iztēlē. Haha!
Bišķi savādāk - es mācījos, lai nopelnītu sev pats - cik nopelnu, tik mans, nevis pelnītu priekš citiem. Lai man neko neatņem. Dabā tas tā īsti nestrādā.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #19 : 2016. gada 14. aprīlis, 23:26:09 »
Nu, ja dabā īsti nestrādā, tad īsti labi mācījies nebūsi, vai arī īsti labi nebūsi iemācījies.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #20 : 2016. gada 15. aprīlis, 06:54:35 »
Nu, ja dabā īsti nestrādā, tad īsti labi mācījies nebūsi, vai arī īsti labi nebūsi iemācījies.
Dabā, redzi, ir tāda figņa, kā nodokļi. Lai cik daudz Tev arī nepiederētu, kaut kādu daļu nāksies atdot valstij. Cik godīgi to dara, tas cits jautājums, kāds nomaksā visu, kāds izdomā, kā maksāt mazāk, bet kaut ko jau jāmaksā ir visiem.

Kas attiecas uz mani personīgi, atgādināšu, ka esmu slinks. Tieši tāpēc esmu tur, kur esmu - man tā ir ērti. Darbs kaulus nelauž, maksā pietiekami, lai nebūtu jāraud un darbalaiks normāls.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #21 : 2016. gada 15. aprīlis, 09:34:06 »
Dabā, redzi, ir tāda figņa, kā nodokļi. Lai cik daudz Tev arī nepiederētu, kaut kādu daļu nāksies atdot valstij. Cik godīgi to dara, tas cits jautājums, kāds nomaksā visu, kāds izdomā, kā maksāt mazāk, bet kaut ko jau jāmaksā ir visiem.

Kas attiecas uz mani personīgi, atgādināšu, ka esmu slinks. Tieši tāpēc esmu tur, kur esmu - man tā ir ērti. Darbs kaulus nelauž, maksā pietiekami, lai nebūtu jāraud un darbalaiks normāls.

Toc neesi čakli mācījies, lai būtu tik gudrs, lai taisītu savu biznesu un nelīstu par valsts ierēdnīti

RaFix

• Viesi
« Atbilde #22 : 2016. gada 15. aprīlis, 10:56:49 »
Toc neesi čakli mācījies, lai būtu tik gudrs, lai taisītu savu biznesu un nelīstu par valsts ierēdnīti
Tev visu laiku gribas man ieskaidrot, ka esmu duraks. Tāds es neesmu. Uztaisīt kaut kādu savu biznesu, kurā es diezgan ilgi, kamēr viss uzņem apgriezienus, pelnīšu mazāk, kā tagad, tikai lai tādām Minnēm varētu lielīties, ka redz, pašam savs? Neracionāli. (Atgādināja ieteikumu mainīt esošo dzīvokli pret divistabnieku jaunajā projektā - reāli vieni vienīgi mīnusi, toties izskatās krutāk.) Turklāt - Latvijas tirgus stāvokli, es no sava ierēdņa amata redzu ļoti labi. Vairums uzņēmēju vienkārši cenšas nenoslīkt. Pievienoties viņiem ķeksīša pēc?
Pazīstams piemērs dzīvo man kaimiņos. Čalim savs bizness ir jau 10 gadus. Tirgo visādus bleķus. Tauta pērk. Lai izdzīvotu tirgū, viņam jātirgo viss maksimāli lēti. Rezultātā viņa ienākumi ir tādi, ka knapi velk galus kopā, lai gan ar savu izglītību viņš kādā lielākā uzņēmumā varētu pelnīt tādu algu, ka visam pietiek.
Šajā situācijā man ir pilnīgi vienalga, ko par mani domā no malas - man patīk, ka man nav ne kredītu, ne parādu un nav jāstaigā pa pārtikas veikalu ar kalkulatoru, rēķinot, vai šodien pietiks pārtikas minimumam.
Tirgū situācija nav tāda, lai man tagad būtu izdevīgi kaut ko darīt pašam un, pārskatāmā nākotnē nekas neplāno uzlaboties. Lai tagad kaut ko veiksmīgi darītu, ir jābūt unikālai idejai. Izdomāt unikālas idejas nevar iemācīties. Tās vai nu ienāk prātā vai neienāk.

Un varētu padomāt, ka uzņēmējs nodokļus nemaksā. Maksā, Minnīt, un kā vēl maksā. Nodokļu sistēma vēl jo vairāk ir uzņēmējam nedraudzīga.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #23 : 2016. gada 15. aprīlis, 12:08:18 »
Un tā tā dzīve paiet. Slinkojot...

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #24 : 2016. gada 15. aprīlis, 12:22:55 »
Hm... bet tiešām visiem jātaisa savs bizness? Skaitās slikts tonis strādāt citam (piemēram, lielām ārzemju privātfirmām) vai strādāt valsts iestādēs? Varētu padomāt, ka tur durakus kādus vajag.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #25 : 2016. gada 15. aprīlis, 12:36:35 »
Rafikam taisnība/no personīgās pieredzes raugotie/
Redzot abu pušu  - valsts un uzņēmēja, vienpusēju sadarbību, pavisam loģisks ir secinājums, ka da nu na šito ..khmm.. gemoroju, ja pietiekoši var nopelnīt neispringstot.
Turklāt - lai pelnītu ievērojami vairāk, iesākumam ir vajadzīgi ievērojami finanšu resursi. Tad vai nu banka, vai investori, vai abi kopā.

Un ne katrs spēj būt vadītājs un ideju ģenerators.
Ņemot vērā, ka biju bijis klāt un piedalījies no uzņēmuma idejas izauklēšanas līdz ražošanas iedarbināšanai, tad, paplašinoties, bija piedāvājums to vadīt.
Es atteicos, jo apzinos, ke es tāds nevaru būt. Zinu, ka varu būt labs "otrais", bet ne vadonis.
Esmu sūdīgs ideju štancētājs. Kolēga saka, ka ir apspriešanas vērta ideja un būtu forši, ja galā būtu šitāds rezultāts. Nu man "iršot" nekas tāds prātā neienāktu, ka uz to pusi vajag paskatīties!
 Taču ja ir virziens un mērķis, es izdomāšu, ar ko un kā pie tā nonākt.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #26 : 2016. gada 15. aprīlis, 12:56:33 »
Starp “strādāt“ un “slinkot“ domāt ir atšķirība.
Gribētu gan redzēt to uzņēmēju, kurš darbā ļautu slinkot.
To tiešām, kā Rafix saka, var vien valsts iestādē par nodokļu maksātāju,
nevis privātā uzņēmēja naudu.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #27 : 2016. gada 15. aprīlis, 13:22:06 »
Starp “strādāt“ un “slinkot“ domāt ir atšķirība.
Gribētu gan redzēt to uzņēmēju, kurš darbā ļautu slinkot.
To tiešām, kā Rafix saka, var vien valsts iestādē par nodokļu maksātāju,
nevis privātā uzņēmēja naudu.
Ja arī es strādātu privātā uzņēmumā, ar manu amatu man lielāka slodze tik un tā nebūtu, drīzāk pat mazāka. Šobrīd man no 8h reāli ir ko darīt kādas 6, tad privātajos es varētu strādāt divos paralēli, jo reāli sanāktu ko darīt pa pus slodzei katrā.

Tavi komentāri ož pēc tā, ka pašai skauž, ka jāstrādā vairāk, kā man. Kas liedz Tev pašai strādāt tādā vietā? Izglītība nevelk, vai kas? Par sirdsapziņu vari neliet - tas ir skābo vīnogu variants.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #28 : 2016. gada 15. aprīlis, 13:22:41 »
Jums vnk skauž, ka Rafiks tā var,bet jums,nabadziņiem, jāstrādā vaiga sviedros.
Es arī pieturos pie tādas shēmas dzīvē, nu nav cilvēkam jāpārpūlas darbos un vēl ar to jālielās.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #29 : 2016. gada 15. aprīlis, 13:39:47 »
Protams, ar parazitēšanu lepoties mūsdienās ir stilīgi. Ar meistarību kādā reāli praktiskā darbā neviens īpaši nelepojas - ko tad tie melnstrādnieki...
Un lielākā daļa "valsts darbinieku" ir un paliek parazīti, kas rada sev aizvien jaunus parazitējamos amatus, lai nenāktos darīt kaut ko reālu.
Es visu atceros, Ričard...