Autors Tēma: Ēzelis un burkāns  (Lasīts 10446 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Re: Ēzelis un burkāns
« Atbilde #30 : 2016. gada 15. aprīlis, 13:58:11 »
Visi nekad nebūs uzņēmēji un vadītāji, lai vai cik gudri un izglītoti būtu. Tas pirmkārt.
Otrkārt, visus valsts darbā strādājošos samest vienā "maisā' ir nezolīdi. Katram darbam sava garoziņa, un pilnīgi garantiju nav nekur.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #31 : 2016. gada 15. aprīlis, 15:04:06 »
Protams, ar parazitēšanu lepoties mūsdienās ir stilīgi. Ar meistarību kādā reāli praktiskā darbā neviens īpaši nelepojas - ko tad tie melnstrādnieki...
Un lielākā daļa "valsts darbinieku" ir un paliek parazīti, kas rada sev aizvien jaunus parazitējamos amatus, lai nenāktos darīt kaut ko reālu.
Es daru to, par ko man maksā. Nekādus jaunus amatus ieviest nav manā kompetencē. Starp citu, kopš dižķibeles sākuma, jaunu amatu mūsu kantorī nav bijis - tieši pretēji - daļa likvidēti.
Jums derētu pašām gadiņu valsts darbā nostrādāt, lai saprastu, kur tad tie parazīti ir un cik tad ir tā lielā daļa, citādi muld te no sērijas "Viena tante teica". Tad jau arī visas blondīnes ir stulbas, sievietes nemāk vadīt auto un visi citi stereotipi jums rullē? Kompleksaini cilvēki, ko lai citu saka.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #32 : 2016. gada 15. aprīlis, 15:05:19 »
Bet vispār diskusija ir aizgājusi prom no tēmas. Kāpēc bērnam dod zivis, nevis māca makšķerēt? Izaudzis viņš taču paliks dīķmalā bez jebkādām iemaņām makšķerēšanā.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #33 : 2016. gada 15. aprīlis, 16:31:26 »
[quote author=RaFix link=topic=3763.msg72516#msg72516 date=14607157
Tavi komentāri ož pēc tā, ka pašai skauž, ka jāstrādā vairāk, kā man. Kas liedz Tev pašai strādāt tādā vietā? Izglītība nevelk, vai kas? Par sirdsapziņu vari neliet - tas ir skābo vīnogu variants.
[/quote]
Nē es par klerku negribētu būt, atsēdēt 8h,
vari būt mierigs, konkurente nebūšu uz tavu silto vietu.
Par laimi mana izglītība ļauj darit darbu kurš man patīk,
aizrauj un būt pašai sava laika noteicējai. Sliņķe arī neesmu .
Žēl man to kuriem jāstrādā vien naudas dēļ.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #34 : 2016. gada 15. aprīlis, 18:28:58 »
Ei, RaFix, galu galā tēma nav par biznesu vai darbu valsts sektorā, es vien argumentēju ar Tevis paša piesauktajiem argumentiem ;)

Un savu repliku par stereotipiem, vispārināšanu un kompleksiem vari mierīgi arī uz sevi attiecināt. Vai arī radi sev bērnus un tad būs pieredze ēzeļu tēmai ;)

RaFix

• Viesi
« Atbilde #35 : 2016. gada 15. aprīlis, 19:33:48 »
Nē es par klerku negribētu būt, atsēdēt 8h,
vari būt mierigs, konkurente nebūšu uz tavu silto vietu.
Par laimi mana izglītība ļauj darit darbu kurš man patīk,
aizrauj un būt pašai sava laika noteicējai. Sliņķe arī neesmu .
Žēl man to kuriem jāstrādā vien naudas dēļ.
Vai es kaut kur esmu teicis, ka man nepatīk mans darbs un es sakostiem zobiem uz turieni dodos, lai tikai būtu alga?  :scratch:
Pa reizei piebesī, bet ikdienā esmu gana apmierināts, lai tur strādātu jau tik ilgi.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #36 : 2016. gada 15. aprīlis, 19:35:05 »
Ei, RaFix, galu galā tēma nav par biznesu vai darbu valsts sektorā, es vien argumentēju ar Tevis paša piesauktajiem argumentiem ;)

Un savu repliku par stereotipiem, vispārināšanu un kompleksiem vari mierīgi arī uz sevi attiecināt. Vai arī radi sev bērnus un tad būs pieredze ēzeļu tēmai ;)
Nepirkšu es bērnam loriņus, lai apmaiņā dabūtu papīrīti ar vēlamiem cipariem, kam virsū rakstīts liecība. Kāda no tā jēga? Bērns jau ar to neko neiemācās.

Uz tēmu par biznesu ne es pavilku. Dažām te ir izteikts racionālās domāšanas trūkums.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #37 : 2016. gada 15. aprīlis, 19:44:21 »
skauž... :) akmansdievs.

Esmu strādājusi pašvaldībā, tas bija šoks visiem apkārt, kad aizgāju. Tur tu esi tas, kā māki ieziepēties pakaļā vadībai (es atvainojos par savu franču valodu). Ja ieziepēties negribi, nu tad... saņem mūžīgu piekasīšanos utt. Par laimi mani darbi patika vismaz vienam no vadības, un viņš nolika pie vietas lielu daļu kretīnu.

Jā, strādāju tagad 3x intensīvāk, nopelnu arī krietni vairāk, bet tā kā esmu darītājs "uz rezultātu", nevis procesu, man patīk. Un cieņa, ko esmu nopelnījusi nozarē, nav saistīta ne ar partijām, ne amatiem, ne "ietekmi"  - tikai un vienīgi manu darbu. Kaifīgi :). Nu ir jau arī starp ierēdņiem un deputātiem lieliski darba darītāji, bet lielā masa diemžēl... tiktu īstā darbā, infarktu dabūtu no tā, kā jāstrādā, lai to ierēdnīšu algām nodoklīšiem sapelnītu...

Tfu.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #38 : 2016. gada 15. aprīlis, 20:32:59 »
Man sanāk bieži kontaktēt ar pusaudžiem un nereti šķiet, ka aug zudusī paaudze ...
Tai pat laikā, ir arī pozitīvi piemēri - šodien parunājos ar 20 gadīgajiem, kuri teica, ka redzot kas notiek ar "sīkajiem", saviem bērniem pirks tikai maksimāli vienkāršotus telefonus - īsziņām un sarunām. Es gan nemēģināju puišus aplauzt, ka diez vai tādi būs nopērkami pēc gadiem "n".

Tas, ka bērni tiek audzināti ar šī burkāna palīdzību, nav viennozīmīgi. Tomēr es vairāk esmu pret ....

Jau tālajā 1989. gadā manam sola biedram maksāja smuku naudu par pozitīviem vērtējumiem - 4 rubļi par četrinieku un 5 par piecinieku. Ja bija trijnieks, tad tik rubļus ieturēja. Par 2 neko nemaksāja. Tak jau trešajā klasē džekam bija domāšana - man ir riktīgs uzkrājums, tagad kādu laiku varu nemācīties.

Dzīvē no viņa nekāds uzņēmējs nesanāca. Strādā necilā valsts darbiņā.

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #39 : 2016. gada 15. aprīlis, 20:33:09 »
RaFix, Tu taču jau kaut kur tēmas vidū pats atbildēji uz jautājumu - lielākajai daļai bērnu un pusaudžu viņu vecumā trūkst pieredzes, kuru iegūst tikai ar gadiem. Ko tikai es nebūtu cītīgi mācījies gan pamatskolā, gan videnē ar šodienas acīm. Un deldējamais augstskolas sols vispār atrastos citā iestādē.

Bet tas ko mamma un tētis tajā vecumā mēģināja pateikt - tas šķita 1) garlaicīgi 2) vecmodīgi. Tāpēc arī vecāki motivē kā nu kurš māk un pēc iespējām, cerībā, ka pamatu pamati aizķersies un tajā brīdī, kad nāks pieredze, būs uz kā atsperties. Sāpīgi vien tas, ka ir centīgi bērni, kurus vecākiem nav finansiālu iespēju motivēt un pabalstīt. Mācīties jau mācās, bet trūkums iedzen citos kompleksos (skolas vide vispār mēdz būt ļoti agresīva).

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #40 : 2016. gada 15. aprīlis, 20:41:05 »
Nepirkšu es bērnam loriņus, lai apmaiņā dabūtu papīrīti ar vēlamiem cipariem, kam virsū rakstīts liecība. Kāda no tā jēga? Bērns jau ar to neko neiemācās.

Sakarīgiem vecākiem pat prātā nenāk pirkt bērniem visādus loriņus. Tāpat forši bērni sanāk.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #41 : 2016. gada 15. aprīlis, 20:46:53 »
Man sanāk bieži kontaktēt ar pusaudžiem un nereti šķiet, ka aug zudusī paaudze ...
Tai pat laikā, ir arī pozitīvi piemēri - šodien parunājos ar 20 gadīgajiem, kuri teica, ka redzot kas notiek ar "sīkajiem", saviem bērniem pirks tikai maksimāli vienkāršotus telefonus - īsziņām un sarunām. Es gan nemēģināju puišus aplauzt, ka diez vai tādi būs nopērkami pēc gadiem "n".

Bācien, es vispār nesaprotu, ko Latvijā domā vecāki un visa sistēma. Jo, ja vienā dienā paziņotu, ka skolā nedrīkst ienākt ar telefonu vai planšeti, tur būtu masu psihoze, reāla histērija, jāsauc palīdzības dienesti. Pilns ar atkarīgajiem pašlaik ir. Bērni spaida telefonus nemitīgi, lomkas pamatīgas sāktos, ja atņemtu.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #42 : 2016. gada 15. aprīlis, 21:29:01 »
Ikšķiles vidusskolā ir perfekti atstrādāta sistēma. Zemu paklanos šīs skolas priekšā par viņu sasniegumu, ka ir tikai elementāra lieta, ko var ieviest visas skolas.

Baigā skumja bija nesen ieejot vienā Rīgas skolā - ārā labs laiks, skolēni drīkst uzturēties ārpus skolas telpām.  Tur ir futbola un basketbola laukums, trenažieri un bumbas. Tomēr desmitiem jauniešu sēž tumšajos gaiteņos un glāsta telefonus. Uz jautājumu, kāpēc "sēž telefonā", ja ārā ir tik labs laiks, populārākā atbilde - tur nav interesanti ....

Baisā skumja ....

Rafix, sorry par tēmas piedrazošanu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #43 : 2016. gada 15. aprīlis, 22:07:34 »
Vai es kaut kur esmu teicis, ka man nepatīk mans darbs un es sakostiem zobiem uz turieni dodos, lai tikai būtu alga?  :scratch:
Pa reizei piebesī, bet ikdienā esmu gana apmierināts, lai tur strādātu jau tik ilgi.

“Nerunājiet ar mani par darbu. Mēs viens otram pateiksim vairāk nejēdzīga,
nekā lietderīga.“

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #44 : 2016. gada 15. aprīlis, 22:10:35 »

“Nerunājiet ar mani par darbu.Mēs viens otram pateiksim vairāk nejedziga,
nekā lietderīga.“

Re, kā izraka :D