Autors Tēma: Ēzelis un burkāns  (Lasīts 10411 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Re: Ēzelis un burkāns
« Atbilde #75 : 2016. gada 18. aprīlis, 14:51:22 »
Kā jau Daddy teica - no iekšpuses te nevar neko. Jebkurš mēģinājums, kaut ko mainīt, beigsies ar atlaišanu, turklāt ar tādu pavadrakstu, ka labākajā gadījumā pēc tam semuškas Centrāltirgū tirgošu. Ja tas būtu tā vērts un kaut kas mainītos, būtu gatavs arī tam. Bet nemainīsies - esmu jau tos varoņus redzējis.

Tu tik švaks speciālists esi? jeb jau stājušies spēkā kādi ierobežojumi, ka nevarēsi otrā ierakumu pusē sēdēt? :)

RaFix

• Viesi
« Atbilde #76 : 2016. gada 18. aprīlis, 14:53:13 »
Atgriežoties pie burkāna. Katrs bērns attīstās un arī visādi citādi ir individuāls. Tas nozīmē, ka tev katrā bērna vecumposmā ir jāizkarina viņam priekšā CITA VEIDA burkāns.

Un tā ka tavs bērns ir unikāls, iespējams, viņa burkāns var atšķirties no viņa vienaudža burkāniem. Un var arī neatšķirties.

Bērns, pusaudzis nav mini pieaugušais. Bet nav tādas bērnu un pieaugušo lietas. Ar bērnu var runāt par VISU, tikai forma atšķiras, atbilstoši viņa vecumam.
Es tā padomāju. Manā laikā nebūt nesekmīgam bija goda jautājums. Tur diezgan lielu lomu spelēja tāds bubulis kā vasaras darbi - nevienam negribējās uz skolu iet brīvlaikā un ar šādu motivāciju bija gana, lai lielais vairums saņemtos un mācību gadu izvilktu sekmīgi.
Burkānus karināja potenciālajiem izcilniekiem - sākot jau ar diplomu gada beigās, ko izsniedz skola un publisku slavināšanu, un kādam arī vecāki piesolīja kādu burkānu, ja būs izcilnieks.
Vai vasaras darbi ir atcelti, ka tagad jākarina burkāns, lai vismaz sekmīgi pabeigtu gadu? :scratch:

RaFix

• Viesi
« Atbilde #77 : 2016. gada 18. aprīlis, 15:05:31 »
Tu tik švaks speciālists esi? jeb jau stājušies spēkā kādi ierobežojumi, ka nevarēsi otrā ierakumu pusē sēdēt? :)
Jau kādu brīdi tieši atlaistajiem, kas nav no pašas apakās (Klientu apkalpošana utml) ir ierobežojumi. Tie neattiecas tikai uz tiem, kas atlaisti štatu samazināšanā.
Tagad ar to rotācijas murgu viss tas tiek atkal mainīts un pārskatīts, tā, ka es arī par semuškām vairs neesmu drošs. Tiem, kas aiziet ar atlūgumu, šitādas jezgas nav.
Par ierakumu otru pusi es jau, kopš sākās tā rotēšana, domāju. Vai manai nervu sistēmai ir vajadzīgs šitais bardaks? :scratch: Pie kam, otra puse pati ir izteikusi vēlmi mani pārvilkt uz turieni, tā, ka par to, kurā ierakumu pusē es beigās būšu, to rādīs laiks.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #78 : 2016. gada 18. aprīlis, 20:41:38 »
Es tā padomāju. Manā laikā nebūt nesekmīgam bija goda jautājums. Tur diezgan lielu lomu spelēja tāds bubulis kā vasaras darbi - nevienam negribējās uz skolu iet brīvlaikā un ar šādu motivāciju bija gana, lai lielais vairums saņemtos un mācību gadu izvilktu sekmīgi.
Burkānus karināja potenciālajiem izcilniekiem - sākot jau ar diplomu gada beigās, ko izsniedz skola un publisku slavināšanu, un kādam arī vecāki piesolīja kādu burkānu, ja būs izcilnieks.
Vai vasaras darbi ir atcelti, ka tagad jākarina burkāns, lai vismaz sekmīgi pabeigtu gadu? :scratch:

Manā paziņu lokā ir jaunietis (pat ne dumjš), kurš kaut kādu savu apsvērumu dēļ ir nobraucis uz 8 (!!!) nesekmīgiem priekšmetiem. Bija izsaukts pie mācībenes kopā ar vecākiem, lai parakstītos, ka ir brīdināti par atstāšanu uz otru gadu.  Klases audzinātāja mēģināja klauvēt pie saprāta ar tekstu - Tev jādara viss iespējamais, jo palicis tikai pusotrs mēnesis!

Jaunietis paskatījās uz visiem un pajautāja - Kā? Vai tad vasaras darbi ir atcelti?

Pieaugušie vien spēja iepauzēt.... kāds gan burkāns šādā variantā ... eh, zaļā jaunība ...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #79 : 2016. gada 18. aprīlis, 20:44:21 »
Vispār jau tolaik, kad izglītība bija luksa prece, tie, kas tika klāt, mācījās, nevis laida luni.
Tagad, kad izglītību met pakaļ un lūdzas, lai iet uz to skolu, nekāds brīnums, ka daudziem neceļas.

Ja zelts būtu uz visiem stūriem kā dubļi, nekādas vērtības tam nebūtu.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #80 : 2016. gada 18. aprīlis, 20:56:47 »
Vispār jau tolaik, kad izglītība bija luksa prece, tie, kas tika klāt, mācījās, nevis laida luni.
Tagad, kad izglītību met pakaļ un lūdzas, lai iet uz to skolu, nekāds brīnums, ka daudziem neceļas.

Ja zelts būtu uz visiem stūriem kā dubļi, nekādas vērtības tam nebūtu.

Diemžēl, bet tā nu tas ir ... bija man viena saruna ar jauno cilvēku ... Stāstīju viņam par to, kā kādreiz cilvēki tikai 4 ziemas skolā gāja... un tad ne visi. Vasarās vai nu ganos, vai citos darbos. Tikai mūsdienās valsts garantē un pieprasa 9.klašu izglītību un turklāt bez maksas.  Taču šis jaunais cilvēks nebeidza paust uzskatu, ka skola ir velti tērēts laiks un viņš reāli nesaprot, kāpēc cilvēki gadu simtiem ilgi iet skolā? Kāpēc šī sistēma nav sabrukusi pavisam? Tā vietā/ laikā varot tik daudz lietderīga izdarīt - sportot, strādāt, radoši izpausties.

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #81 : 2016. gada 18. aprīlis, 21:31:47 »
Ja jautājums par vasaras darbiem nebija retorisks vai filozofisks, šķiet Ķīlis vasaras darbu patiešām atcēla. Man pat šķiet, ka soguļa greizības pakāpe sasniedza arī to, ka uz otru gad skolēnu atstāt vairs nedrīkst.

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #82 : 2016. gada 18. aprīlis, 21:34:11 »
Kas attiecas uz darbu valsts pārvaldē - tas netraucē būt aktīvam pilsonim. Tās ir tikai atrunas.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #83 : 2016. gada 18. aprīlis, 22:07:53 »
Ja jautājums par vasaras darbiem nebija retorisks vai filozofisks, šķiet Ķīlis vasaras darbu patiešām atcēla. Man pat šķiet, ka soguļa greizības pakāpe sasniedza arī to, ka uz otru gad skolēnu atstāt vairs nedrīkst.
Par vasaras darbiem gan nezinu, bet atstāt uz otru gadu vismaz pagājušajā mācību gadā un pamatskolnieku varēja.

Kas attiecas uz darbu valsts pārvaldē - tas netraucē būt aktīvam pilsonim. Tās ir tikai atrunas.
To, ko es varu izdarīt kā pilsonis, es jau daru. Diemžēl, to nevar izdarīt viens, bet līdzpilsoņu atsaucību ir vāji.

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #84 : 2016. gada 18. aprīlis, 22:34:57 »
RaFix, Tev taisnība par otru gadu. Papētīju gan vecos, gan jaunos MK noteikumus - abi pieļauj atstāšanu uz otru gadu. Bet šūmēšanās bija, to atceros. Acīmredzot emocionālā Ķīļa melnmālēšana kaut kādā brīdī pilnīgi no ētera izspiedusi elementārus faktus.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #85 : 2016. gada 19. aprīlis, 08:45:20 »
a jēga no tā otra gada?? vienu gadu nobumbulēja, nobumbulēs arī 2 un 3... vienīgi iztērēs skolotāju laiku un nervus un visu mūsu naudu.

Nekādi otrie gadi, bet objektīvs sekmju vērtējums, bez vilkšanas, kaut vai visi F (kāds nu tur sliktākais), tā lai ar tādām sekmēm pat cietumā neņemtu!!  Bet redz, tas velk uz leju skolas kopējo balli, vēl aizklapēs pavisam ciet, tā[pēc ar tādiem "brīnumiņiem" auklējās, velk atspērušies... a jēgas nekādas...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #86 : 2016. gada 19. aprīlis, 09:18:16 »

Kaut kādā mērā diskutabli - darba ņēmējam itkā vajadzētu būt lojālam darba devējam.
Lojalitāte parasti tiek iekļauta arī darbinieka vērtējumos.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #87 : 2016. gada 19. aprīlis, 09:31:51 »

Kaut kādā mērā diskutabli - darba ņēmējam itkā vajadzētu būt lojālam darba devējam.
Lojalitāte parasti tiek iekļauta arī darbinieka vērtējumos.

Mēs esam RaFix darba devēji, viņam jābūt mums lojālam :P

Atslēdzies tuk

« Atbilde #88 : 2016. gada 19. aprīlis, 09:35:49 »
Mēs esam RaFix darba devēji, viņam jābūt mums lojālam :P

Ne gluži, darba līgumu diezvai  parakstīji:).

Atslēdzies Minne

« Atbilde #89 : 2016. gada 19. aprīlis, 09:47:13 »

Ne gluži, darba līgumu diezvai  parakstīji:).

Ai, nu...
Viņš parakstījis ar tādām struktūrām, kuru darbība saskaņā ar Satversmi un gan jau vēl virkni likumu un noteikumu nedrīkst būt pretrunā, radīt kaitējumus un blablabla.