Autors Tēma: Par valodām  (Lasīts 3812 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

viesmiiliigs

• Viesi
Re: Par valodām
« Atbilde #15 : 2016. gada 15. aprīlis, 08:14:33 »
Jā, kādreiz es to noteikti izdarīšu. Tagad jāiemācās tas, ko esmu jau iesākusi, citādāk man uz 10 pusēm raujoties iznāks tikai čiks.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #16 : 2016. gada 15. aprīlis, 14:19:47 »
Angļu, krievu un vācu man noder ļoti. Ar itāļu man iet smagi. Mazliet žēl, ka ķīniešu iesāku, bet nebija laika pabeigt.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #17 : 2016. gada 15. aprīlis, 16:26:58 »
Manupraat jaunietim pasham jaaskataas, kura valoda pasham "uz ausi" labaak patiik - kaa skan, pat nesaprotot. Man piemeeram ziemeljvalstu valodu skaneejums nepatiik, bez iipashas vajadziibas nemaaciitos.   Pati laikam izveeleetos spaanju, tiiri aiz taa apsveeruma, ka spaaniski daudzaas D-Amerikas valstiis runaa, un protams Spaanijaa. Tad jau turpat blakus arii portugaalju, nedaudz taalaak itaalju.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #18 : 2016. gada 17. aprīlis, 22:15:29 »
Es ņemtu pasaulē izplatītāko valodu topu un salīdzinātu to ar skolas piedāvāto valodu sarakstu. Kas no pirmajām vietām sakrīt ar izvēles iespējām skolā, to arī mācītos - lielāka iespēja, ka tā valoda tiešām noderēs.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #19 : 2016. gada 17. aprīlis, 23:15:23 »
Es laikam skatītos uz izplatību un citādību, ja ir labs ķēriens uz valodām. Franču, itāļu, spāņu varētu rast kādu radniecību (latīņu pamats), t.i. tās vieglāk iemācīties pašmācības ceļā, kad rodas nepieciešamība, ja kāda no tām pietiekami labi zināma. Vācu, šķiet, citādāka, tāpēc liktu uz to, vai kādu no skandināvu valodām.

Protams arābu, ķīniešu vai japāņu jau cits stāsts. Reiz draudzene, manuprāt, ar ķērienu valodās, teica, ka viņa jau nu gan neņemtos mācīties valodu, kas nav no indoeiropiešu grupas.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck