Autors Tēma: Cienīt vai necienīt vīrieti?  (Lasīts 26881 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Re: Cienīt vai necienīt vīrieti?
« Atbilde #120 : 2016. gada 20. aprīlis, 09:12:03 »
Jaa, lj. cien. un a. god. visai biezhi ir tukshi vaardi... vnk pieklaajiiba neljauj godiigi rakstiit ;)

Tā pirmajā brīdī var likties, bet pamēģini sajaukt un Ļ. Cien. dāmai uzrakstīt, ka viņa ir augsti godājama, vai A. God. kungam, ka viņš ir ļoti cienījams...
uz visu mūžu atcerēsies, kam puķes, bet kam saldējums jādod, Kutuzov...   :)

man ilgi zosāda metās sākot vēstuli ar  "Dear ..." bet tad pieradu :)

Atslēdzies dille

« Atbilde #121 : 2016. gada 20. aprīlis, 09:18:54 »
Manuprāt, Mao izteicis vērā ņemamu domu, par kuru vērts aizdomāties. Cieņa, tolerance, otra novērtēšana.

Arī tad, ja mēs esam pietiekami inteliģenti cilvēki, kuri uzskata, ka otru nepazemo un riebīgi neizturas, pastāvīgās attiecībās viegli iezogas
-nevērība
-"es jau nu gan zināšu labāk, kas tev vajadzīgs/der", "ko nu ņemies ar niekiem, būtu labāk ko jēdzīgu padarījis"
- idiotiskais mātišķums, kur rūpes pārvēršas otra kontrolēšanā.

Un vēl man šķiet, ka cieņa pret otru izriet no cieņas pašam pret sevi.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #122 : 2016. gada 20. aprīlis, 09:20:18 »
man ilgi zosāda metās sākot vēstuli ar  "Dear ..." bet tad pieradu :)
Mentalitāte  :) Tāpat kā priekš mums "I love you" ir spēcīgi vārdi, ar kuriem tāpat vien nemētājas, bet daudziem inglišspīkeriem teiciens, ar ko nobeigt telefonsarunu, mūsu "nu davai čau"(:D) vietā.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #123 : 2016. gada 20. aprīlis, 09:24:19 »

Un vēl man šķiet, ka cieņa pret otru izriet no cieņas pašam pret sevi.

Tieši tā!! kas nemāk cienīt un mīlēt sevi, tas necienīs un nemīlēs arī otru.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #124 : 2016. gada 20. aprīlis, 09:43:04 »
 Cien.un god.bieži ir vien parasta etiķete, nav vērts piesieties šo vārdu saturam vai patiesumam, sevišķi sarakstē.

Pievienojos kvadrai, ka te katrs (sevišķi Mao) konkrētos terminus saprot mazliet citādāk. Cieņa un pieklājība ir tik līdzīgas lietas, gandrīz vai sinonīmi, tomēr katram no tiem ir atšķirīgs dziļums

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #125 : 2016. gada 20. aprīlis, 12:05:12 »
Izlasīju tēmu un secināju, ka tā ir pārāk rātna un filozofiska, lai būtu piemērota nerātnību sadaļai. :)

Kādreiz kompānijās cilvēku, kurš atteicās no alkohola, par varītēm spieda dzert, uzdodot sakrālo jautājumu "vai tu mani cieni?"  :alkofest: Un nabags, smagi nopūties, steidzās apliecināt savu cieņu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #126 : 2016. gada 20. aprīlis, 12:13:50 »
Un sievietes tika cienītas 1reiz gadā ar noļukušu tulpi...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #127 : 2016. gada 20. aprīlis, 12:35:07 »

Kādreiz kompānijās cilvēku, kurš atteicās no alkohola, par varītēm spieda dzert, uzdodot sakrālo jautājumu "vai tu mani cieni?"  :alkofest: Un nabags, smagi nopūties, steidzās apliecināt savu cieņu.

jā, un kad tas negāja cauri, tad piedāvāja dzert "pod ģiķč" vai "pod ščučeju golovu" :)

Atslēdzies Mao

Re: Kā ar jums?
« Atbilde #128 : 2016. gada 20. aprīlis, 17:54:59 »
Tolerance? Nu jā. Cieņa. Elementāri, vienalga - darbā, sadzīvē vai attiecībās. Neko pa lielam citu nevajag, arī aizrādīt par nebūšanām var pazemojot, vai nepazemojot. Un tad Tu pat gultā varēsi darīt ko vien gribās un nedarīt, ja žoklis mežģās.
Kas ir cieņa? Cienīgi izturēties, arī, ja viņa nav blakus, respektēt viņa hobijus un vajadzības, cienīt pat mazus saniegumus, neņirgāties par neveiksmēm. Un viss - normāls vīrietis tādai sievietei nekad padeni neuzliks. Vai ir grūti sev, tādai visai īpašajai, pārkāpt pāri? Nenormāli grūti, pat neiespējami. Un tas tad arī būtu tas slavenais sprupceļš - ko tas cūka ir cūka?

Tātad ir cilvēki, kas ciena a priori citus, tādiem pat mēle vai roka necelsies aizmuguriski aizkulisēs citam likt uz galvas. Kultūras jautājums tomēr. Savukārt tie, kas vērtē cienīt vai nē, lai arī ir toleranti un pieklājīgi, sevi no opcijas neizturēties necienīgi vēsā gīmī ir atbrīvojuši, līdz Tu pierādīsi, ka Tevi jāciena vai uzšausi. Vai cienīs aiz bailēm? Ha. Nu man sanāk šitā. Jums nesanāk?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #129 : 2016. gada 20. aprīlis, 18:41:26 »
Nē, nesanāk. Man sanāk, ka joprojām bezcerīgi pinamies terminos "pieklājība", "tolerance", "cieņa", "kultūra"...
Varbūt reducēsim visu līdz vienkāršākajam morāles likumam, ko man vēl vecāmāte mācījusi "nedari otram to, kas tev pašai nepatiktu" un kauč kur lasītai dzejas divrindei "kā tu gribi, lai tev dara, tā tu dari citam!", un nebūs jāstrīdās par cieņām/necieņām...

Atslēdzies Mao

« Atbilde #130 : 2016. gada 20. aprīlis, 18:47:22 »
Un visiem seksu! Āmen.

Atslēdzies Minne

Re: Kā ar jums?
« Atbilde #131 : 2016. gada 20. aprīlis, 20:32:53 »
Tātad ir cilvēki, kas ciena a priori citus, tādiem pat mēle vai roka necelsies aizmuguriski aizkulisēs citam likt uz galvas. Kultūras jautājums tomēr. Savukārt tie, kas vērtē cienīt vai nē, lai arī ir toleranti un pieklājīgi, sevi no opcijas neizturēties necienīgi vēsā gīmī ir atbrīvojuši, līdz Tu pierādīsi, ka Tevi jāciena vai uzšausi. Vai cienīs aiz bailēm? Ha. Nu man sanāk šitā. Jums nesanāk?

Pastāv tāda lieta kā pašcieņa, kas neļauj aizkulisēs aizmuguriski citam likt uz galvas

Atslēdzies dip

« Atbilde #132 : 2016. gada 20. aprīlis, 20:45:13 »
Nē, nesanāk. Man sanāk, ka joprojām bezcerīgi pinamies terminos "pieklājība", "tolerance", "cieņa", "kultūra"...
Varbūt reducēsim visu līdz vienkāršākajam morāles likumam, ko man vēl vecāmāte mācījusi "nedari otram to, kas tev pašai nepatiktu" un kauč kur lasītai dzejas divrindei "kā tu gribi, lai tev dara, tā tu dari citam!", un nebūs jāstrīdās par cieņām/necieņām...

Kā tu gribi, lai tev dara -  :* Uz šo es ne vienmēr parakstītos :taunt:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #133 : 2016. gada 20. aprīlis, 20:48:09 »
Indivīdam ar pašcieņu ir pilnīgs pofigs ciena vai neciena...

Atslēdzies Mao

« Atbilde #134 : 2016. gada 20. aprīlis, 20:59:53 »
Jā, bet indivīdam ar pašcieņu gan nav pofig, ja apkārt cūcības notiek.