Autors Tēma: Nu ko - eitanāzija  (Lasīts 23241 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ragana

Re: Nu ko - eitanāzija
« Atbilde #45 : 2016. gada 21. aprīlis, 09:03:14 »
Ja cilvēks pats grib aiziet, vai tiešām nevar uzkrāt miega zāles? Apēd štuk 50 un saldi (vai ne tik saldi) aizmieg. Uz mūžīgiem laikiem. Nevajag prasīt finansiālu palīdzību nevienam.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #46 : 2016. gada 21. aprīlis, 09:39:01 »
Šajā tēmā ir vairāki morālie aspekti. Viens ir fiziskās sāpes. Par tām viss skaidrs - neviens negrib otru mocīt.
Te kaut kur pavīdēja kas cits - apziņa, ka cilvēks negrib būt par baisu nastu citiem, ja ar viņu pašu kas atgadās. Un negribam paskatīties patiesībai acīs, tēlojam baigos humānistus. Vecs cilvēks, kas zaudējis visu, kas tuvajiem bijis tik mīļš (mentāli), guļ uz gultas gadiem, nespēj pat pateikt savas fiziskās vēlmes (ēst, podiņu), pie pilnas apziņas - vai mēs zinām, kā viņš mokās garīgi? Pie tam, ja prāts saglabāts (par to mums nav ne jausmas un turpinām domāt, ka kļūstot par fizisku dārzeni nez kāpēc arī smadzenes atslēdzas) - tas ir baisāk kā cietums, jo cilvēks ir sociāla būtne, nepārtraukti uzņem informāciju. Guļot uz gultas - kurš viņam lasa grāmatas? rāda kino? Mēs paši tā negribam. Nu tad apdomājiet, ka tā tas var gadīties un tik vien no līdzestības dabūsiet, kā gudrus spriedelējienus par to, ka katram ir tiesības, ka neesam Dievs, ka....
Visus sakost!

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #47 : 2016. gada 22. aprīlis, 09:36:08 »
Nāra,ja būtu tādas reālas un cilvēcīgas  iespējas-gan dažs labs piederīgais izdaritu šo glābšanas darbu.Nekas nav smagāk kā skatīties sava tuvinieka mokās un NESPĒT palīdzēt.Kur vienīgā atpestīšana ir nāve-un to pašu neviens nedrīkst piedāvāt.
Tas mīts ka nāve ir visbriesmīgākais notikums-ir dziļi iesakņojies uz laiku laikiem.Dzīve mokās un bezcerībā gan ir apsveicama un atbalstāma?!
Ja cilvēks pie skaidra saprāta,bet sabrukušas miesas  ir nonācis pie gala-tad kamdēļ nav iespējas izpildīt viņa PĒDĒJO vēlēšanos?Kas sekos šīm mokpilnajām dienām un naktīm?Vienalga nāve.

Atslēdzies itta

« Atbilde #48 : 2016. gada 24. aprīlis, 11:33:49 »
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #49 : 2016. gada 24. aprīlis, 11:41:23 »
Jā, depresijas slimnieki varētu būt pirmie kandidāti uz eitanāziju, tie, kam iekšas nav sev pašiem to nodarīt. Es jaunībā biju tāda pati, to vien domāju, kā nomirt. Ja tas būtu bijis tik viegli, kā divus pirkstus apčurāt, varbūt i aizietu uz kādu klīniku, lai nošpricē.

Atslēdzies tex

« Atbilde #50 : 2016. gada 24. aprīlis, 12:42:26 »
Kāds pamats apgalvot, ka psiholoģiskās sāpes ir mazākas par fiziskajām?

Jautājums ir cits, vai tās ir novēršamas, jā, pacientam pieņemamā veidā. Ja nav, tad, kāda atšķirība no tā vīrieša, kas vēža dēl mocās un nevar ieēst, ja clv analogi mocās psiholoģisku iemeslu dēļ (un arī nevar ieēst u.t.t.)?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #51 : 2016. gada 24. aprīlis, 14:57:18 »
Man, šajā kontekstā, vēl aizvien pats būtiskākais ir jautājums-vai mana dzīve,
respektīvi dzīvība pieder man? Ja nē, tad kam?
Es kā indivīds drīkstu, parakstot papīrus atteikties no turpmākas ārstēšanas.
Tātad man ir tiesības uz nāvi.
Kādēļ lai nebūtu tiesības uz civilizētu, cieņpilnu aiziešanu?

Atslēdzies tex

« Atbilde #52 : 2016. gada 24. aprīlis, 15:06:33 »
Vai ne?
Tev ir tiesības ēst par daudz sāli, par daudz cukuru, sarīties produktus, kas sastāv gandrīz tikai no palmu taukiem. Lietot alko un smēķēt. Par pārstrādāšanos un miega bojāšanu pat nerunāsim - n-tie darbi ar 24h maiņām. Ir visas tiesības un iespējas bendēt savu veselību. Neuzturēt to - caurām dienām krēslā sēdēt... Atteikties no ārstēšanas arī.
Tad kāpēc ne nomirt?

Es gan nezinu, vai ir jēga no tās likumības. Sarijas tablešu kaudzi vai artēriju garumā smuki iegriež un gatavs tāpat - nelikumīgi, bet pats vaininieks miris un neko šim vairs nevar padarīt :)

Atslēdzies itta

« Atbilde #53 : 2016. gada 24. aprīlis, 15:21:51 »
Katrs var dariit kaa nu veelaas, ja vinjam tas skjiet pareizi..., neviens jau nesola, ka elle ar naavi izbeigsies..., jo taa ir veelme atbriivoties tik vai tas taa buus..., to nu Jums nespees pateikt neviens...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #54 : 2016. gada 24. aprīlis, 15:21:51 »
Varbūt neprecīzi izteicos, bet doma - nevis nomirt, bet KĀ nomirt.
Man personīgi šīs izvēles iespēja šķiet ļoti būtiska.
Tieši IZVĒLES iespēja, tiesības.
Un tas nebūt nenozīmē, ka man šīs tiesības obligāti būs jāizmanto.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #55 : 2016. gada 24. aprīlis, 15:27:53 »
Tex, tas nebūtu pietiekami smalki. Smalkāk ir dabūt naudu, lai Šveicē smalkā klīnikā ar orķestri..
A kas tur, uz kūti ejot govi slaukt, ar sirdi nokrist govs mēslos, nu ļoti necienīga nāve.

Atslēdzies itta

« Atbilde #56 : 2016. gada 24. aprīlis, 15:39:19 »
Varbūt neprecīzi izteicos, bet doma - nevis nomirt, bet KĀ nomirt.
Man personīgi šīs izvēles iespēja šķiet ļoti būtiska.
Tieši IZVĒLES iespēja, tiesības.
Un tas nebūt nenozīmē, ka man šīs tiesības obligāti būs jāizmanto.

Lielaakajai daljai, lai vai kaa gribeetos taadas iespeejas nav un nebuus, lai kaa arii veeleetos, kaads tur augsaa taadu variantu nav izskatiijis...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #57 : 2016. gada 24. aprīlis, 15:53:59 »
Lielaakajai daljai, lai vai kaa gribeetos taadas iespeejas nav un nebuus, lai kaa arii veeleetos, kaads tur augsaa taadu variantu nav izskatiijis...

Komunistiskās vienlīdzības idejas, lai dzīvo mūžam!
Arī reliģiskās.

Atslēdzies itta

« Atbilde #58 : 2016. gada 24. aprīlis, 15:58:48 »

Komunistiskās vienlīdzības idejas, lai dzīvo mūžam!
Arī reliģiskās.

Es vairaak, par to, ka savu naaves stundu mees lielaakoties nezinam un liidz ar to izveeleeties ko un kaa var tikai tie, kas veelas aiziet aatraak, pirms nolemtaa laika..., pie tam ar religjiju te nu ar nav nekaada sakara, protams, ja veelaas var pievilkt ko vien gribaas un kaa vien gribaas...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #59 : 2016. gada 24. aprīlis, 16:04:26 »
Sabiedrība, kur braucējam ir milzu problēma apstāties pie gājēju pārejas (skat. Cammas tēmu Garāžā), ne tuvu nav gatava eitanāzijai.