Autors Tēma: Nu ko - eitanāzija  (Lasīts 23242 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies sōla

Re: Nu ko - eitanāzija
« Atbilde #135 : 2016. gada 27. aprīlis, 22:13:48 »
Es par, kaut tūlīt. Tikai tie uzdevumi - vecāki zem zemes jāpabāž pirmie,- vēl nav paveikti.  A ko te darīt šai pasaulē, vilkt nožēlojamo dzīvīti?  Patīk šitais "dievs deva, dievs ņems". Cilvēki mīļie, dieva Nav!! Mēs esam tādi paši kā sunīši, kaķīši, pērtiķīši, zivtiņas, utt. Piedzimstam, nomirstam, sapūstam. Viss.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #136 : 2016. gada 27. aprīlis, 23:52:18 »
Katram tiks dots pēc viņa ticības.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #137 : 2016. gada 28. aprīlis, 00:39:34 »
Katram tiks dots pēc viņa ticības.

..nu, nu.. ;)

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #138 : 2016. gada 28. aprīlis, 08:18:08 »
Katram tika dots pēc viņa ticības.....
Gan jau ka tā arī ir.Tikai-kur mājo cilvēka ticība?Tak jau dvēselē.Dvēsele pie cilvēka īstajā laikā nonāk ar Dieva palīdzību.Savukārt miesu sagādā vecāki.Kā sacīt-cilvēka veidošanās ir komplekss process.
Un ar to miesas veselību mums ir tā pašvaki-ņemot vērā visus ārējos faktorus,pārtiku,iedzimtību un pārējo.Ar smagām saslimšanām cīnās gan ticīgi,gan neticīgi cilvēki un Dievs nevar iedot jaunu miesu slimās vietā.Katram cilvēkam pienākas viena miesa un viena dvēsele t.i.-katrs piedzimst vienreiz.Un ja miesa ir neglābjami slima un nomocīta-tad arī dvēselei tur vairs nava komfortablas vietas.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #139 : 2016. gada 28. aprīlis, 08:59:43 »
Es par, kaut tūlīt. Tikai tie uzdevumi - vecāki zem zemes jāpabāž pirmie,- vēl nav paveikti.  A ko te darīt šai pasaulē, vilkt nožēlojamo dzīvīti?  Patīk šitais "dievs deva, dievs ņems". Cilvēki mīļie, dieva Nav!! Mēs esam tādi paši kā sunīši, kaķīši, pērtiķīši, zivtiņas, utt. Piedzimstam, nomirstam, sapūstam. Viss.

Oi, ar šādu skatījumu uz dzīvi  tiešām nav ko šai pasaulē darīt  :(

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #140 : 2016. gada 28. aprīlis, 09:27:16 »
Kā piedzimst, tā eitanizējas..

Atslēdzies sōla

« Atbilde #141 : 2016. gada 28. aprīlis, 14:14:42 »
He-he, redz, esmu reāliste, nevis pesimiste, kā te daži padomāja. Starpība milzīga.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #142 : 2016. gada 28. aprīlis, 19:05:02 »
Nee, nu var jau cilvis vnk pie aarsta neiet un zaales nedzert... taa ne tikai terminaalie pacienti dara...

Atslēdzies tex

« Atbilde #143 : 2016. gada 29. aprīlis, 01:31:06 »
Nu tādā "ticības garā" tak ratā medicīnu! Ja dievs devis, tad lai ņem ar plauškarsoni, stipru caureju u.c. mūsdienās pilnīgi ārstējamām kaitēm :D ko ne? Vai tad tā drīkst dieva plānos jaukties?
A parakstīties, lai nejaucas, nē?

Pretrunas un liekulību tikai es te redzu?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #144 : 2016. gada 29. aprīlis, 09:05:59 »
Kaads tur reaalisms? Ja tieshaam visu dziivi liekas, ka nozheelojama dziiviite, tad vai nu psihiatra kungs jaaapmeklee vai kkas jaadara, lai nebuutu tik nozheelojama...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #145 : 2016. gada 29. aprīlis, 09:11:06 »
Bija viens tāds foršs aņuks par šo tēmu:

Plūdi. Visus ļaužus no mājām evakuē. Viens onka atsakās savu māju pamest. Piebrauc auto, saka - vecais, kāp iekšā, aizvedīšu! Onka saka - nē, Dievs mani glābs! Ūdens plūst klāt, viss applūst, onka sēž jau uz palodzes. Piebrauc laiva, saka - kāp, vecais, iekšā, aizvedīšu sausumā! Onka saka - nē, Dievs mani glābs! Aizbrauc laiva. Ūdens kāpj vēl, nu jau onka sēž uz jumta. Atlido helikopters, saka - vecais, rausies grozā, aizvedīšu! Glābies, citādi noslīksi! Onka saka - nē, Dievs mani glābs! Aizlido helikopters. Ūdens kāpj, noslīkst onka. Nonāk Dieva priekšā un ar pārmetumu saka - Dievs, Dievs, es tā uz tevi paļāvos, ka tu mani glābsi, bet tu mani pameti noslīkstam!  Dievs pavīpsnā un atbild - ak tu nejēga! Kurš tad tev atsūtīja to auto, laivu un helikopteru?!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #146 : 2016. gada 29. aprīlis, 20:37:57 »
Es skeptiska mazliet citā aspektā.

Tā kā mēs runājam par nāvi, aiziešanu, tad man neliekas, ka ticība ko izšķirs pēdējās robežas šķērsošanā vai pēcnāves eksistencē (ja tāda, protams, pastāv). Nav nekādas starpības - tic cilvēks paradīzei vai ellei, reinkarnācijai vai karmai, neesamībai vai totālai izzušanai, enerģiju pāriešanai no viena stāvokļa citā - vienalga būs tā, kā kāds CITS nolicis šajā pasaulē. Dievs, Augstākā Apziņa, Kosmoss..nezinu kas, bet kaut kas, pār ko mums nav varas un noteikšanas, un ko mēs nevaram zināt. Protams, nevar jau aizliegt ticēt da jebkam, pat tam, ka šobrīd varam cauri sienai vēsi iziet

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #147 : 2016. gada 29. aprīlis, 22:09:33 »
Es saprotu tā, ka (ne)ticības lietas un, protams, dzīvošana saskaņā ar šo (ne)ticību nozīmē kaut kādu... kā to lai nosauc... garīgās attīstības pakāpi, no kuras atkarīga atbilstoša pēcnāves eksistence, karma un nākamā inkarnācija.

Bet, mandomāt, par to diskutēt diezgan bezjēdzīgi, jo katram sava (ne)ticība, kuru ne ar kādu sludināšanu no malas neizmainīsi. Zinu, pati līdz gadiem 25 biju absolūta ateiste-materiāliste, kā jau īstens padomijas produkts...
Kad cilvēks līdz šādiem eksistenciāliem jautājumiem nonāk, tad arī atrodas atbildes un atziņas. Ja nenonāk, tad nenonāk. Tātad nevajag viņam. Un bāzties kādam virsū ar nelūgtām atbildēm, padomiem un "apgaismošanas" centieniem ir bezjēdzīgi un kaitīgi, jo neko citu, kā atgrūšanas reakciju pretim nesaņemsi.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 29. aprīlis, 22:15:57 no kvadra »

Atslēdzies Minne

« Atbilde #148 : 2016. gada 29. aprīlis, 22:19:11 »
Es tikai par to, ka nav ne jausmas, vai cilvēks, ticot reinkarnācijai vai paradīzei, tiešam reinkarnēsies vai nonāks paradīzē. Tas - par dabūšanu katram pēc ticības.
Varam ticēt, kam gribam, bet viss notiks pēc kāda cita prāta, vēlmes vai plāna. Var gadīties, ka tas sakritīs ar kāda ticību, bet var gadīties, ka nē. Neviens nav atgriezies un pastāstījis, kas ir AIZ ;)

Atslēdzies tex

« Atbilde #149 : 2016. gada 30. aprīlis, 14:36:33 »
Te http://apollo.tvnet.lv/zinas/tiesibas-nomirt/728843
labi pateikts, kāpēc nevajadzētu jaukties un kādam kko norādīt
"Viņa uzsver, ka tie cilvēki, kuri cīnās par to, lai cits domātu tāpat kā viņi, patiesībā paši nav pārliecināti par sevi, savu vērtību sistēmu. Viņiem ir bail, tā ir tik nestabila, ka viņi citu vērtību sistēmu sāk uztvert kā apdraudējumu. Jo cilvēks ir pārliecinātāks par savu vērtību sistēmu, jo mierīgāks viņš ir un vairāk pieņem citu vērtību sistēmas."

Pakļauties CITU bailēm būtu vnk stulbi, sorry