Autors Tēma: Gundega Repše  (Lasīts 1320 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

tas_pats_lv

• Viesi
Gundega Repše
« : 2016. gada 20. aprīlis, 12:13:18 »
1:1 Gundars Rēders : Gundega Repše
http://replay.lsm.lv/lv/ieraksts/ltv/70304/11-gundars-reders--gundega-repse/

Vidēja rakstniece draņķīgā valstī - revolucionāre un dumpiniece. Meli ir Latvijas realitāte. :) Bums! :) 

Atslēdzies reno

Re: Gundega Repše
« Atbilde #1 : 2016. gada 20. aprīlis, 12:49:24 »
Paldies, ka ieliki-vakar trāpīju pašas beigas, bet šovakar atkārtojums 1 naktī.
Tā jau ir, ka vairāk dumpiniece, rakstītais parasti aizpeld mudžekļos. Mēģināšu to Bogeni lasīt, tā ir skarba tēma, ko viņa labi pazīst

Atslēdzies Mango

« Atbilde #2 : 2016. gada 20. aprīlis, 14:03:58 »
Vakar klausījos, klausījos..es laikam dzīvoju paralēlajā pasaulē.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #3 : 2016. gada 20. aprīlis, 20:37:53 »
Man jau arī uzstellēts uz lsm.lv., vēlāk noskatīšos

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #4 : 2016. gada 20. aprīlis, 20:58:37 »
Vakar klausījos, klausījos..es laikam dzīvoju paralēlajā pasaulē.
Īstenībā ļoti laba doma, Regīna Ezera, ptu, Gundega Repše dzīvo savā paralēlajā pasaulē, kas ir būvēts uz iekšējo spēku, un reizēm paskatās uz mūsu paralēlo pasauli un ierauga to ko ierauga. Un tas ka Latvijas iedzīvotājiem ir ļoti slikti ar īsā termiņa atmiņu ir ļoti paradoksāls fakts. Man pat rādās doma, ka ja mēs sakopotu arhīva materiālus par to kas notika pirms pieciem gadiem, mums būtu tas šokējoši utt :) Neticami, bet Latvijas gadījumā tas ir tuvu patiesībai ... 

Repše: Meli ir Latvijas ikdiena, pret tiem nav riebuma; cienām mahinatorus, intrigantus, shēmotājus

Atslēdzies Minne

« Atbilde #5 : 2016. gada 21. aprīlis, 00:02:46 »
Man Repše vienmēr ir patikusi. Un intervija patika

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #6 : 2016. gada 21. aprīlis, 00:43:51 »
Vispārzināmas patiesības. Ik pēc laika kāds publiski visu nosauc īstajos vārdos, tiešā tekstā pasaka, kas notiek. Nu un? Tāpēc jau sabiedrībā nekas nemainās, kur nu vēl valdībā.
Arī patīk Repše kā personība. Patika lasīt viņas rakstus par politiku, notiekošo sabiedrībā. Bet literārajās aprindās gan viņa izveidojusi tādu kā kliķi. Un talants tur mazāko lomu spēlē.

Atslēdzies taj

« Atbilde #7 : 2016. gada 21. aprīlis, 06:37:07 »
Gundega Repše ir spēcīga vārdos! Un gribētos domāt, ka spēcīga kā personība. Ir svētīgi, ka Latvijai ir Gundega Repše! Pusaudžu gados patika Repšes "Īkstīte", tad uzrunāja vēl daži viņas darbi, intervijas ar rakstniekiem "Gadsimta beigu skatienā" likās teju ģeniālas (šobrīd daļa šo rakstnieku jau ir pieredzējuši, bet tolaik tikko iesākuši rakstīt, interesanti).

Pašlaik vairāk redzu tādu kā nepārejošu maksimālismu Repšes daiļradē, ko īsti nevaru atpazīt ikdienas dzīvē, kad ir savureiz jāiziet uz kompromisiem, jāmeklē vidusceļš, jābalansē. Nevis tāpēc, ka nepietiktu prāta, argumentu, balss, bet tāpēc, ka cilvēki vairāk ir ar ierobežotām iespējām (fiziski, garīgi) nevis ar apzinātu ļaunumu iekšā. Ne visu iespējams panākt. Ne visu iespējams arī ar vārda spēku.

Līdzīgi kā ar dzejas lasīšanu. Tas ir poētisks baudījums. Bet realitātē... Gan pats dzejnieks var atstāt pavisam citādāku iespaidu, gan arī dzejas rindiņas paliek vien kā mirkļa tvērums.

Lai gan, literatūras baudījums noteikti ir!
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 21. aprīlis, 06:49:43 no taj »