Autors Tēma: Maģiskās baltās strīpas!  (Lasīts 19907 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Re: Maģiskās baltās strīpas!
« Atbilde #15 : 2016. gada 20. aprīlis, 16:44:38 »
autoskolā mācīja, ka pirms pārejas kāja no akceleratora pedāļa uz bremzes pedāli jāpārliek.
Paskatieties kā ārzemēs, jau sākot ar Igauniju gājējus ciena...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #16 : 2016. gada 20. aprīlis, 16:48:56 »
Nujā, un īpaši ziemā, kad mēdz slīdēt, vispār jābrauc ar 10 km/h, lai paspētu apstāties, kad kāda svētā gājējgovs neskatoties uzplanēs uz ielas... Vislabāk atgriezīsimies pie pārbaudītām vērtībām no autobūves pirmsākumiem - automobīļiem aizliegts braukt ātrāk par gājēja iešanas ātrumu...

Es kā gājējs filtrēju, kas notiek uz ielas. Cik mašīnu brauc, kādās distancēs. Ja pārejai tuvojas viena, apstājos un pagriežu muguru vai mainu trajektoriju prom no pārejas - lai toč skaidrs, ka es tur mašīnai priekšā nelīdīšu [tas, ka citi āži arī atmuguriski lec, man pie pakaļas]. Nafig man viņu kavēt - mani laika zudumi, piestājot vai noejot mazu līkumu, ir mazāki, nekā apturot mašīnu manis vienas svētās gājējas! dēļ. [Karma, protams, ir maita, man zem riteņiem lēcēju skaits no manas izturēšanās pret vadītājiem nemazinās. :D ]

Nu nav gājēji ar kaut ko īpašāki! Un nav viņiem nekādu minoritāšu tiesību pieprasīt īpašus reveransus. Kā autovadītājam jāievēro zīmes, tā arī gājējam. un elementāra savstarpēja cilvēciska sapratne. Tas, ka mūsu urlistānā tas nestrādā, man arī pie pakaļas. Vismaz es savās acīs neesmu mēsls.
Ak, jā, man satiksmes noteikumus skolā iemācīja tolaik, kad tos visām burtnīcām aizmugurē drukāja, tieši tāpat kā cieņu pret līdzcilvēkiem un pašsaglabāšanās instinktu izkopa tajā briesmīgajā un drausmīgajā pēeseres. Un saviem sīkajiem es nonstopā mācu skatīties uz visām pusēm arī uz vienvirziena ielas, un mācu padomāt soli uz priekšu un to, kā domā un kā rīkojas apkārtējie.

Eh, Broņa, Broņa, tavu paštaisnumu visās jomās! Ka tik nu tā aka neizrādās piespļauta ar kaudzi.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #17 : 2016. gada 20. aprīlis, 16:50:50 »
Nu redz, pat daddy - vecs autobraucējs, man piekrīt.
Un satiksmes noteikumus esmu nolikusi, tikai ne Latvijā. Tas, lai Kvadra man nepārmestu, ka es nekā nezinu. No malas izskatās, ka Latvijā ir citādāki satiksmes noteikumi. Bet laikam jau tie paši.
 Un 10 m attālumā man parasti onkulīši jau vicinās ar roku, lai eju pāri, a Rafiks brauc kā briedis.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 20. aprīlis, 16:57:08 no Broņa »

RaFix

• Viesi
« Atbilde #18 : 2016. gada 20. aprīlis, 16:51:19 »
kāpēc jāmaksā pašam pat, ja atzīts par vainīgu? - ir taču OCTA, tā lai arī maksā pašvaldībai vai kam nu tas stabs sapostīts.
Pašam tik par savu kasti...
Jā, par stabu OCTA samaksās. Par kasti menti teica, ka ja būs pierādāms, ka viņa uz pārejas uzlec pie kapota, kad apstāties nav iespējams (Man tas štrunts uzrāda arī braukšanas ātrumu), tad ir iespējama diskusija par to, ka kasti man arī saremontēs, bet ticamāk tomēr, ka par to maksāšu pats.

gājējs ir lētāks par daudz ko un no tā ir samērā nelieli bojājumi auto... par šo gan ieteiktu gājējiem padomāt un pirms lekt uz ceļa tomēr paskatīties pa labi un pa kreisi...
formāli rafixam nekur nebija jārauj. Jābremzē un viss. Ja vēl paspētu nobremzēt un tad aizmugurējais uzstumtu virsū, tad tas būtu vainīgs ;) gājēji gan būtu apdauzīti...
Bojājumi tur nekādi baisie nav, pat tālāk varēju braukt, ar avareikām gan, jo viens lukturis ir ārā. Ar dažiem simtiem jārēķinās gan, krāsošanu ieskaitot.
Formāli man tiešām nekur nebija jārauj. Tagad maksāšu par to, ka likās pareizāk samaitāt savus dzelžus, kas ir atremontējami, nevis notriekt sīko, kas, iespējams varēja beigties tikai ar sasitumiem, bet tik pat labi varēja to sīci sakropļot kārtīgi. Viņš tak maziņš - augumā tāds, kas tikko pāri manam kapotam redz. Vot i aiz savas cilvēcības remontēšos arī par savu naudu. Tas gan nenozīmē, ka citreiz pie tādas situācijas braukšu sīcim virsū. Remontēšos atkal pats. Sīcis nav vainīgs, ka skuķene dura.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #19 : 2016. gada 20. aprīlis, 16:54:04 »
Un 10 m attālumā man parasti onkulīši jau vicinās ar roku, lai eju pāri, a Rafiks brauc kā briedis.
Ja Tu redzi to gājēju, kam vicināt, tur ir cita lieta. Kaut vai redzi, ka viņš iet uz to pāreju. Tur redzēt nevar neko, tāpēc man jau tā ātrums bija samazināts līdz tādam, ka aizmugurē braucošais nervozēja par manu vilkšanos.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #20 : 2016. gada 20. aprīlis, 16:57:03 »
Ā, Broņa arī ārzemēs dzīvo? Jautājumu par viedokļu cirviskumu vairs nav.
Skat sadaļu "Konvertīti ir visbriesmīgākie teroristi"...

Varat izcenzēt.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #21 : 2016. gada 20. aprīlis, 17:01:23 »
Trix, pavasaris, nav ne sniega, ne ledus. Rafikam nevajadzētu būt problēmai apstāties pie pārejas, protams, ja nebrauc mērkaķa ātrumā.

Trix, kur ir tā sadaļa, izlasīšu.

Atslēdzies tex

« Atbilde #22 : 2016. gada 20. aprīlis, 17:09:34 »
St.c. gana interesants keiss. Tas bija pirms darba vaidarba laikā?
Ja jau darba laikā, tad tā čikse varētu būt very nolaidīga aukle (vai vecākā māsa) un reģistratora video varētu nosūtīt bērna vecākiem ,ja izdotos atrast (vai vnk youtubē izlikt, kgan par mazgadīgo slidens jautājums) ...
Tad, iespējams, aukle/māsa savu sodu saņemtu ;)  Nevis karmisko, bet no sīkā vecākiem un ļoooti ātri :D

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #23 : 2016. gada 20. aprīlis, 17:12:12 »
Un satiksmes noteikumus esmu nolikusi, tikai ne Latvijā. Tas, lai Kvadra man nepārmestu, ka es nekā nezinu.
Štrunts par "zināšanu", es arī esmu "noteikumus nolikusi" kaut kad jau skolas solā. :D
Nevis noteikumus nolikusi, bet praktiski pie auto stūres Tu brauc? Autovadīšanas tiesības ir? Tu spēj nobremzēt momentāli, bez bremzēšanas ceļa?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #24 : 2016. gada 20. aprīlis, 17:12:27 »
Visjautrāk, kad pirmais apstājas pie zebras, bet nākamais nesamazinot ātrumu mauc garām...

RaFix

• Viesi
« Atbilde #25 : 2016. gada 20. aprīlis, 17:16:04 »
Trix, pavasaris, nav ne sniega, ne ledus. Rafikam nevajadzētu būt problēmai apstāties pie pārejas, protams, ja nebrauc mērkaķa ātrumā.
Sniega un ledus tiešām nav, taču ir ūdens. Šorīt lija un bremzēt pa slapju ir riskantāk, nekā ar tiem 30-35km/h iedunkāt stabu.
Ja es brauktu mērkaķa ātrumā, es te tagad nemaz nerakstītu, jo vai nu sēdētu aiz restēm par cilvēku notriekšanu, vai gulētu slimnīcā, jo būtu tā ienesis stabā, ka pašam traumas.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #26 : 2016. gada 20. aprīlis, 17:19:31 »
Trix, kur ir tā sadaļa, izlasīšu.
Pie mums, Latvijā, nav instrukcijas, kā pareizi elpot, pareizi slaucīt dibenu un kā pareizi salikt rokas guļot. Tas jums Tur katra ķēķa gadžeta instrukcija satur muļķiem domātus brīdinājumus a la "nežāvējiet mājdzīvniekus mikroviļņu krāsnī" un "nazis ir ass".
Pati sameklēsi.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #27 : 2016. gada 20. aprīlis, 17:20:41 »
St.c. gana interesants keiss. Tas bija pirms darba vaidarba laikā?
Ja jau darba laikā, tad tā čikse varētu būt very nolaidīga aukle (vai vecākā māsa) un reģistratora video varētu nosūtīt bērna vecākiem ,ja izdotos atrast (vai vnk youtubē izlikt, kgan par mazgadīgo slidens jautājums) ...
Tad, iespējams, aukle/māsa savu sodu saņemtu ;)  Nevis karmisko, bet no sīkā vecākiem un ļoooti ātri :D
Tas bija apmēram 7:45
Ja būs pierādāms, ka es tur apstāties nevarēju un stabā nonācu dēļ skuķa, to skuķi tāpat sameklēs un, domājams, ka tas ko viņa norausies par tādu sīča apdraudējumu (Pat, ja tā bija māte, tur problēmas ar sociem par sīča apdraudēšanu ir garantētas) būs daudz lielāks sods par tiem dažiem simtiem, ko manas mašīnas remonts maksās, ja to remontu vispār no viņas piedzīs. Ja tā nebija māte, tad pēc kaut kā tāda, visticamāk tā māte to duru piežmiegs. Cik tur vajadzēja, lai sīkais vesels no turienes neaizietu?

RaFix

• Viesi
« Atbilde #28 : 2016. gada 20. aprīlis, 17:23:08 »
Pie mums, Latvijā, nav instrukcijas, kā pareizi elpot, pareizi slaucīt dibenu un kā pareizi salikt rokas guļot. Tas jums Tur katra ķēķa gadžeta instrukcija satur muļķiem domātus brīdinājumus a la "nežāvējiet mājdzīvniekus mikroviļņu krāsnī" un "nazis ir ass".
Pati sameklēsi.
Pameklē, lūdzu, kur tas ir. Es neatradu, bet man arī gribas palasīt. Man motorzāģim instrukcijā ir rakstīts, lai nelietoju, ja esmu garīgi slims. Tas psihus noteikti attur :D

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #29 : 2016. gada 20. aprīlis, 17:23:14 »
Jā, visiem muļķiem ir instrukcijas, jo muļķu diemžēl daudz.
Kāds labums, ka nav to instrukciju muļķiem? Vai jums gudrajiem vieglāk dzīvot, ja apkārt muļķi bez instrukcijām?