Autors Tēma: Maģiskās baltās strīpas!  (Lasīts 20023 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Afrora

Re: Maģiskās baltās strīpas!
« Atbilde #45 : 2016. gada 20. aprīlis, 18:36:15 »
Normāli cilvēki parasti pie tām nostājas un pagaida, kad mašīnas apstāsies un tad iet pāri.
pie mums normaali shoferi redz, ka cilveeks tuvojas gaajeeju paarejai un apstaajas pashi. Principaa gaajeejs bez bremzeeshanas arii iet paari ielai. Taa kaa tas "normaalums" taads stiepjams jeedziens, katram savs :)

P.S. vienreiz krustojumaa (vienaadas noziimes celji, mazsatiksmes iela) gaidu savu jaunieti, tak katra (!!!!) mashiina apstaajaas, jo domaaja, ka ieshu paari .... pagaaju 10m taalaak no krustojuma :D
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #46 : 2016. gada 20. aprīlis, 18:43:51 »
Afrora, te to nav iespējams iestāstīt. Te ir - bremzēšanas ceļš! Kaut gan viss, ko es gribēju pateikt - ka bremzēšanas ceļš jau sen tiek uzņemts, ja priekšā ir pāreja.. tā kā atliek tikai apstāties, ja tiešām vajadzīgs.
Bet Rafikam vēl piedevām pakaļā ir bijis āzis. Nu drusku progress ir. Atceros no agrākām diskusijām, ka tika nolikti lēnie braucēji, jo šie tak traucējot satiksmi, lasi - vēja spārniem traukties pāri pārejām.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #47 : 2016. gada 20. aprīlis, 18:49:40 »
Principā es arī esmu autobraucējs ... moš jokains, bet es tiešām pirms pārejām nometu ātrumu.
Un nevaig cirst pa mēmajiem ... atcerieties ir "bremzēšana ar motoru". Tas samazina bremzēšanas ceļu
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies rudzupuke

« Atbilde #48 : 2016. gada 20. aprīlis, 18:55:51 »
Pie  daudzām gājēju  pārejām luksoforos zaļā gaisma tik īsu mirkli deg ,ka nemaz nevar paspēt pāriet normāli un,ja gadās kāds autobraucējs,kuram  ar galvu nav viss kārtībā,tad vienkārši brauc virsū,jo viņam redz ir jau zaļā gaisma,bet gājējs arī ir sācis pāriet ielu pie zaļās gaismas.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #49 : 2016. gada 20. aprīlis, 18:58:04 »
Te ir - bremzēšanas ceļš!
Nu, jā - ta nu sagadījies, ka Latvija, dēļ sava ģeogrāfiskā novietojuma, ir vienīgā vieta pasaulē, kur tektonisko plākšņu un magnētiskā lauka kropļojumu rezultātā, neizskaidrojamā kārtā jebkuram kustīgam objektam piemīt inerce. Bet šis fenomens patreiz tiek pamatīgi pētīts.

tika nolikti lēnie braucēji, jo šie tak traucējot satiksmi, lasi - vēja spārniem traukties pāri pārejām.

Šī ir atsevišķa tēma, bet jā - ja nav traucējošu faktoru, tad ar pārāk mazu ātrumu pārvietojoties, tiek traucēta satiksme. Un tas, starp citu, ir rakstīts arī CSN.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #50 : 2016. gada 20. aprīlis, 19:13:55 »
Visjautrāk, kad pirmais apstājas pie zebras, bet nākamais nesamazinot ātrumu mauc garām...

Šitā bij kādam paziņam, NO AIZFŪRES IZMUKA gājējs - paziņa tagad sēž.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #51 : 2016. gada 20. aprīlis, 19:21:49 »
Šitā bij kādam paziņam, NO AIZFŪRES IZMUKA gājējs - paziņa tagad sēž.
Paziņa sēž, a gājējs kur? Zem kapakmeņa ar uzrakstu "Viņam bija taisnība un tiesības"?
Varbūt tomēr vērts ir to sprandas stīvumu paārstēt, lai galviņu var pagrozīt un apkārt paskatīties?

RaFix

• Viesi
« Atbilde #52 : 2016. gada 20. aprīlis, 19:25:11 »
Paziņa sēž, a gājējs kur? Zem kapakmeņa ar uzrakstu "Viņam bija taisnība un tiesības"?
Varbūt tomēr vērts ir to sprandas stīvumu paārstēt, lai galviņu var pagrozīt un apkārt paskatīties?
Ja fūre apstājās, gājējam bija visi apstākļi, lai ietu pāri. Tas, ka aiz fūres prātā vājš Mao paziņa nolemj dzīt fūrei garām, ir neparedzams apstāklis, kura nemanīšanā gājēju vainot nevar. Kad tad vēl tam gājējam pa to pārēju iet? Tad, kad viņš ir pārliecinājies, ka mašīnas stāv jau pus kvartāla garumā katrā virzienā, lai viņu palaistu? Vai tomēr pietiks, ka apstājās pirmā?  :scratch:
Vismaz tā es saprotu Mao aprakstīto situāciju.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #53 : 2016. gada 20. aprīlis, 19:26:38 »
Gājējs kapos. Muka no fūres, kas tomēr paspēja apstāties, bet muka ne uz ietvi, gājiena virzienā un otro joslu. Un tur busiņš. Ar stbilu 60 km/h.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #54 : 2016. gada 20. aprīlis, 19:27:54 »
Gājējs kapos. Muka no fūres, kas tomēr paspēja apstāties, bet muka ne uz ietvi, gājiena virzienā un otro joslu. Un tur busiņš. Ar stbilu 60 km/h.
Nu tad es nepareizi sapratu sākumā to situāciju.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #55 : 2016. gada 20. aprīlis, 19:28:27 »
Kopš tiem notikumiem es uz zebrām skatos un piebremzēju divreiz vairāk nekā uz zaķiem.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #56 : 2016. gada 20. aprīlis, 19:32:47 »
Man mamma paskrēja zem mašīnas ejot pirms autobusa pa zebru, nebūtu noraustījusies un apstājusies, tas idiņš, kas pirms zebras apdzina pieturā (ne kabatā) stāvošu sab trans, būtu izsprucis sveikā. Šim po, pat uz slimnīcu neatnāca. Dabūja pēc pilnas programmas, caur poličiem vaidēja, bet man ar po ieslēdzās.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #57 : 2016. gada 20. aprīlis, 19:41:35 »
Bet nepārprotiet, dažam gājējam vai veloderastam es personīgi iegāztu. Tik nav pa ko...

Un jā, ir velosipēdisti un ir veloderasti gatavie.

Atslēdzies rudzupuke

« Atbilde #58 : 2016. gada 20. aprīlis, 19:42:03 »
Daudzi šoferi nemaz nezin par gājēju pārejām kur tās atrodas un daudzos gadījumos diez vai vispār pievērš  uzmanību blakus braucošajai mašīnai,ka tā apstājas pie gājēju pārejas un laiž gājēju un diez vai gājējs aiz lielās masīnas vispār spēj  redzēt,kas tur ir .

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #59 : 2016. gada 20. aprīlis, 19:45:15 »
Tas ir kā - nezina? Zīmju nav? Zebru nav? Viņi brauc ar acīm ciet?