Autors Tēma: Maģiskās baltās strīpas!  (Lasīts 19948 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

RaFix

• Viesi
Re: Maģiskās baltās strīpas!
« Atbilde #75 : 2016. gada 20. aprīlis, 21:15:08 »
Man ir bijušas situācias,kad nevar saprast,vai mašīna apstāsies un esmu redzējusi,kur šoferi paši priekš sevis pārliecinās,ka tas gājējs patiešām ies pāri,Katrs pats izlemj ,kas viņam labāk.
Ir gadījumi, kad tiešām ir vērts apstāties un pārliecināties, bet aprakstītajā situācijā, kur divas babenes tērgā, es ātrumu nometīšu, bet stāties, lai viņām prasītu vai viņas ies vai jau ir pārgājušas vai vienkārši aizmirsušas, kur grib iet, tas jau ir absurds.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #76 : 2016. gada 20. aprīlis, 21:21:55 »
 Braucot ar ātrumu 50km/h, mašīnai vajag vidēji 25m lai apstātos. Ja tā mašīna ir tuvāk, bet Tu cērt pāri nevaino šoferi, ka nostrādā fizika un Tu esi zem riteņiem.
Tuvojoties pārejai, tu apriori nevari braukt tādā ātrumā, ka pie vajadzības nevarēsi apstāties, ja gadījumā kāda babene sadomās velties pāri.

Ja man pie katras gājēju pārejas būtu jāapstājas un jāuzpīpina lai pārliecinātos, ka kaut kādi babuļi netaisās tur vantēt pāri, es uz darbu ātrāk aizietu kājām.
Nu redz, ārzemēs tā nav problēma. Tur tādam babulim Broņai , nē, nepīpina, bet māj ar roku, lai veļas pāri. Ja gadījumā Broņa nemaz netaisās iet pāri, viņa atmāj pretī, sak, brauc vien, pāri neiešu. Un visi laimīgi. Un galvenais dzīvi.

Atslēdzies rudzupuke

« Atbilde #77 : 2016. gada 20. aprīlis, 21:26:40 »
Ja tu esi gudrs šoferis ,pats sapratīsi,kur tev vajag pārliecināties un kur tu vari droši braukt,bet no Cammas nāk tāds naids ,it kā es viņas kaķiem būtu vakariņas apēdusi un tagad šie Cammu ēd.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #78 : 2016. gada 20. aprīlis, 21:29:53 »
Un nepaies ne 10 gadi, kad arī Latvijā būs tikai norma piebremzēt pie gājēju pārejām. Ārpus Rīgas jau tagad tā ir. Saglabājiet šo diskusiju. Redzēsiet, cik savādi jums liksies, ka kādreiz ir bijušas tādas problēmas ar bremzēšanas ceļiem, gājēju ieraudzīšanu, āžiem, kas dzenas pakaļā utt.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #79 : 2016. gada 20. aprīlis, 21:33:05 »
Raujos pušu, nevarēdama izšķirties, kuriem - skaistajiem vai gudrajiem - pievienoties :D

Esmu gan gājējs, gan autobraucējs. Gan Latvijā, gan ārpus tās.

Es nesaprotu, kā autobraucēji citur spēj samazināt ātrumu pirms pārejām, apstāties pat šaubu gadījumā, nezinot, vai "babene" šķērsos ielu vai tikai pastāvēs, aprēķināt ātrumus un bremzēšanas ceļus, saprast un pieņemt to, ka gājējs ir neaizsargātākais satiksmes dalībnieks...kā gājējs var justies drošs uz gājēju pārejām, būt pārliecināts, ka uz zebras viņš ir kungs un pavēlnieks...?

Spēju saprast tos, kuri ir autobraucēju pusē, lamā ķertas vecenes uz pārejām, piesauc fizikas likumus.

Nesaprotu, kādēļ tāda atšķirība cilvēku galvās? Satiksmes noteikumi vieni un tie paši, dzelži tādi paši, cilvēki...?

Daudz ko nesaprotu, bet labāk un drošāk es jūtos tajā pirmajā variantā

Atslēdzies itta

« Atbilde #80 : 2016. gada 20. aprīlis, 21:36:57 »
Piekrītu Broņai. Atceros Norvēģijā mašīna pie pārejas apstājās, lai gan man līdz tai vēl bija pāris metru. Tas var šķist pārspīlēti, bet varbūt vismaz braukt, pirms pārejas krietni samazinot ātrumu, varētu. Galu galā pārejas apzīmē ne tikai strīpiņas uz asfalta, bet arī atsevišķa ceļazīme, kurai būtu jābūt pamanāmai pa gabalu.
arii man no Norveegjijas taada pieredze... LV veel sur tur apstaajas uz paarejas tjipa tev zaljais a man poo nevari paarleekt paari gaidi naakamo...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #81 : 2016. gada 20. aprīlis, 21:43:51 »
Minne, es gan saprotu. Sevišķi šo te visu lasot.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #82 : 2016. gada 20. aprīlis, 21:54:59 »
Ziniet, es savukārt nesaprotu, kur tad ir tā piesauktā "citur" gājēju paradīze. Nestāstiet, ka Igaunijā vai Lietuvā kaut kas ir savādāk, tāpat vien ir. Esmu bijusi arī Polijā, Slovākijā, Francijā, Itālijā... un nekādu starpību priekš sevis nesmu jutusi. Tāpat vien apstājos, apskatos - kas jau tuvu brauc, tie aizbrauc, nākamie apstājas un palaiž. Kustoša objekta inerce pastāv visur!  :)   Nu, Norvēģijā varbūt bišku pedantiskāk stājas, bet arī nav tā, ka cilvēki neskatīdamies pāri slātu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #83 : 2016. gada 20. aprīlis, 21:58:21 »
Rafixa gadījumā nāk līdzi vēl fons - nu, protams, kārtējais, tipiskais BMW...
Solidarizējos ;).

Atslēdzies Minne

« Atbilde #84 : 2016. gada 20. aprīlis, 22:02:22 »
Protams, postpadomju valstīs ir lielāks bardaks vai aizvien bardaks. Dienvidzemēs mentalitāte :D

Bet Skandināvijā un Viduseiropā gan jūtos droši

RaFix

• Viesi
« Atbilde #85 : 2016. gada 20. aprīlis, 22:07:00 »
Minne, es gan saprotu. Sevišķi šo te visu lasot.
Broņa, tas nav iespējams fiziski. Apstāties, lai katram pamātu. Nezinu, kādā mazpilsētā Tu tur dzīvo, bet es uz darbu braucu pa maršrutu, kur cilvēki uz ietvēm ir teju vai visu laiku, ja man pie katras gājēju pārejas būtu jāapstājas jau tad, kad cilvēks ir metru pirms tās, zīlējot, vai viņš ies pāri, vai nē, tad braucot uz darbu, pie vienas gājēju pārejas es varētu stāvēt visu dienu, jo tur visu laiku kāds ir metra attālumā no pārejas, bet pāri iet vien retais.

Normāli būtu tā, ka gājējs nostājas pie pārejas un pirmais, kurš var apstāties, tas arī apstājas un palaiž. Teiksim, Broņa nostājas pie pārejas, kad to tieši pārbrauc mašīna. Nākamā aiz tās vēl nepaspēs apstāties, bet aiznākamā apstāsies un Broņu palaidīs. Broņai tas prasīs 5-10 sekundes pastāvēt, bet tā reāli būs mazāk stresa un kavēšanās pilnīgi visiem.

Kāpēc nevar vienkārši visi ievērot satiksmes noteikumus? Kāpēc gājēji grib privilēģijas? Kaut kāda žults iekšā krājas ka par stulbu lai tiesības noliktu vai par nabagu, lai nopirktu mašīnu, tāpēc bļauj uz autovadītājiem, aizmirstot, ka CSN vienādiņ attiecas gan uz šoferi, gan gājēju?

RaFix

• Viesi
« Atbilde #86 : 2016. gada 20. aprīlis, 22:08:25 »
Protams, postpadomju valstīs ir lielāks bardaks vai aizvien bardaks. Dienvidzemēs mentalitāte :D

Pastūrējis pa Itāliju sāku novērtēt to, ka dzīvoju Latvijā. Mums uz viņu fona ir baigi kulturālie šoferi.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #87 : 2016. gada 20. aprīlis, 22:12:43 »

Nu tā jau arī domāju, ka Latvija nav nekāds baisais izņēmums, par kuru, kā ierasts, kladzināt "tikai te, tikai te!", bet visur citur baigā "civilizācija"  ;)
Un ielu šķērsot mierīgi māku arī šeit, man absolūti nav vajadzīgs tādēļ apturēt visu satiksmi :D

RaFix

• Viesi
« Atbilde #88 : 2016. gada 20. aprīlis, 22:14:26 »
Rafixa gadījumā nāk līdzi vēl fons - nu, protams, kārtējais, tipiskais BMW...
Solidarizējos ;) .
Man labpatīkas distancēties no autovadītāju šķirošanas pēc auto markām. Es esmu bembistu kauna traips, jo priekš leģendām apvītā standarta bembista es pārāk ievēroju CSN un personīgās drošības jautājumus. Kad gribas ārdīties, daru to tam paredzētās trasēs vai vietās, kur vienīgais cietušais būšu pats, nevis uz ielas. (Man esot laiks pārsēsties opelī, nevis kā sēnei ar bembi pa ceļu vilkties un pazorīt brendu - to es dzirdēju no rīta, no tā biedra bembista, kas bija pielipis man pie pakaļas.)

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #89 : 2016. gada 20. aprīlis, 22:15:11 »
RaFix, Tava sāpe ir saprotama, bet tas nenozīmē, ka kāda grupa grib īpašas privilēģijas. Es domāju pamatu pamatā tas ir izpratnes trūkums. Ja cilvēks pats nav sēdējis pie auto stūres, sausa fizikas teorija nelīdzēs. Un pat tie, kas sēž pie stūres, nereti nav spējīgi adekvāti izvērtēt situāciju. Avāriju un tajās bojā gājušo statistika runā pati par sevi.

Tāpēc laikam vislabākais padoms ir jau izskanējušais un bieži dzirdētais - paļauties tikai uz savu spriestspēju, rēķinoties, ka pārējo satiksmes dalībnieku gājieni līdz galam nekad nav paredzami. Kur vien iespējams, pieturi sev rezervīti manevram.