Autors Tēma: Maģiskās baltās strīpas!  (Lasīts 20006 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

RaFix

• Viesi
Re: Maģiskās baltās strīpas!
« Atbilde #105 : 2016. gada 20. aprīlis, 22:59:57 »
Šito vajag iebīdīt vienā likumprojektā par minimālo nepieciešamo izglītības līmeni balstiesībām vēlēšanās :)
Vispirms vaag izbīdīt likumprojektu, kas ļaus bīdīt citus likumprojektus un tad ne tikai šo vien varēs izbīdīt. Varbūt tad arī stulbeņu mazāk paliks, jo šobrīd viņu ir pietiekami, lai viņi stratēģiski būtu izvietoti ik uz stūra.  :sad_smiley:

Atslēdzies rudzupuke

« Atbilde #106 : 2016. gada 20. aprīlis, 23:00:42 »
Daudz vieglāk būtu dzīvot,ja cilvēki- gan gājēji,gan braucēji iemācītos dzīvot nesteidzoties .Tad,kad es mācījos braukt tad mani mācija ,ka es esmu tā,kurai sēžot pie stūres ir jāredz tālāk par savu degungalu,

Atslēdzies tuk

« Atbilde #107 : 2016. gada 20. aprīlis, 23:06:04 »
Kā aizdomājos -vai sūnains auto vadonis = arī tikpat sūnains gājējs? Un otrādi?
Vai arī tas ir nesaistīti?

RaFix

• Viesi
« Atbilde #108 : 2016. gada 20. aprīlis, 23:06:56 »
Daudz vieglāk būtu dzīvot,ja cilvēki- gan gājēji,gan braucēji iemācītos dzīvot nesteidzoties .Tad,kad es mācījos braukt tad mani mācija ,ka es esmu tā,kurai sēžot pie stūres ir jāredz tālāk par savu degungalu,
Tālāk par degungalu ir jāskatās, daudz tālāk. Taču kopā ar autovadītāja apliecību neizsniedz rentgenredzi, lai Tu redzētu, kas stāv aiz afišu stabiem, krūmiem un pieturām, un pareģa spējas, lai uzminētu, kurš no cilvēkiem, kas mierīgi iet gar ielas malu, pēkšņi skriešus metīsies pāri brauktuvei, tāpēc, lai cik piesardzīgi Tu nebrauktu, tāpat kādu lohu satiksi. Labākajā gadījumā tas beigsies ar kaucošām bremzēm un lamāšanos, sliktākajā ar baigo bums! un kapiem vienam, bet cietumu otram, jo tad, kad pa ceļu mētājas līķis, ir baigi grūti, gandrīz neiespējami pierādīt, ka tas ir bijis kaut kāds lohs ar pašnāvnieciskām tieksmēm, kas pats paskrēja zem riteņiem. Tāpēc man mašīna ir aprīkota ar videonovērošanu gan uz priekšu, gan aizmuguri, lai būtu skaidrs, kur es braucu un ko es darīju, ja nu gadījumā kāds maniālks pašnāvnieks palec zem riteņiem.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #109 : 2016. gada 20. aprīlis, 23:07:17 »
Un kā jūs domājat, cik gudrs gājējs būtu tas Rafika āzis - pakaļā braucējs? Man liekas, cik gudrs braucējs, tikpat gudrs kājāmgājējs uz pārejas.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #110 : 2016. gada 20. aprīlis, 23:09:50 »
Kā aizdomājos -vai sūnains auto vadonis = arī tikpat sūnains gājējs? Un otrādi?
Vai arī tas ir nesaistīti?
Interesanta doma. Domāju, ka kaut kādā mērā jau saistīts būs un tie, kas brauc pa sarkano, skrien pie luksofora arī kājām pa sarkano un tie, kas nerāda pagriezienus, arī ir tie, kas cērt, kur pagadās arī ar kājām - cilvēkam nav instinkta sevi saglabāt un izvairīties no traumām.
Tikai viens nepas - neesmu manījis, ka kāds gājējs, skrienot pa ielu būtu pārsniedzis atļauto kustības ātrumu pilsētā.  :scratch:

Atslēdzies Broms

« Atbilde #111 : 2016. gada 20. aprīlis, 23:10:21 »

Atslēdzies rudzupuke

« Atbilde #112 : 2016. gada 20. aprīlis, 23:19:46 »
Tikpat jau tevi var  ar visiem taviem video uz kapu kalniņu aizraut kāds traks autovadītājs un ,ja tev aizmugurē nebūtu braucis šoferis,kurš neievēroja distanci,tad būtu paspējis nobremzēt un tas jau priecē,ka tu redzi daudz tālāk par savu degungalu,daudzi vienīgais,ko redz,tie ir telefoni.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #113 : 2016. gada 20. aprīlis, 23:31:48 »
Tikpat jau tevi var  ar visiem taviem video uz kapu kalniņu aizraut kāds traks autovadītājs un ,ja tev aizmugurē nebūtu braucis šoferis,kurš neievēroja distanci,tad būtu paspējis nobremzēt un tas jau priecē,ka tu redzi daudz tālāk par savu degungalu,daudzi vienīgais,ko redz,tie ir telefoni.
Un tad, kad es eju uz veikalu, man pēkšņi var uzkrist dators un mani nosist. (Personīgi pazīstu vienu indivīdu, kas stipras dziras un vāju nervu ietekmē izmeta pa logu datoru, tā, ka tas nav nekas no gaisa pagrābts.) No citu cilvēku bezatbildības mēs neesam pasargāti, bet kāpēc nesargāt pašam sevi, cik vien tas iespējams?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #114 : 2016. gada 21. aprīlis, 09:03:01 »
Nu tā....
Vai CSN ir ierakstīts, ka braucējs drīkst braukt pa gājēju pāreju vienlaikus ar gājēju? IR. Mums ir tādi noteikumi.
Un nav ko prasīt veselo saprātu no gājējiem, kuri trešdaļa tādi ir jaunības dēļ, otra trešdaļa - vecuma dēļ un trešā trešdaļa - eksāmenu nolikt nespējas dēļ.
Ja vecuma demences ietekmē līdz vakaram neaizmirsīšu, pateikšu par to stulbo CSN noteikumu. Nu, ja paši nesapratīsiet vai neatradīsiet.
Par gājējiem - ir būts viskautkur ārzemēs. Gan braucēja, gan gājēja statusā. Tādus nekulturālus gājējus un braucējus tikai Maskavā esmu redzējusi. Esam daudz no lielā kaimiņa aizguvuši... Taču arī Maskavas ielas kļuvušas kulturālākas pēdējos gados - samazinājies slānis ar zelta govsķēdēm un trennuškām pie būmeru stūres. Un ķoškas ar ķeselēm arī sapratušas, ka kaujā ar būmeri ķesele nav līdzvērtīgs ierocis...
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 21. aprīlis, 09:09:49 no Camma »
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #115 : 2016. gada 21. aprīlis, 09:11:39 »
Nu gan sviestu un čugunu salējuši līdz vēlai naktij :DDD

Īstenībā jūs visi, kas apgalvojat, ka nav iespējams apstāties, ka gājēji ir ļauni utt., esat sīki un nenovīdīgi cilvēciņi, ar zemu IQ, faktiski cariskās Krievijas mantojums, kuri uzskata, ka tie, kuri sēž ratos ir labāki/vērtīgāki un viņu darīšanas ir svarīgākas nekā tiem, kuri iet kājām. Te tā jūsu āža kāja izlīda! Punkts. No tā var taisīt visādus atvasinājumus (kam lielāka/dārgāka mašīna, tam lielāka taisnība utt), bet šī ir jūsu fundamentāla domāšanas kļūda.

Visi cilvēki ir līdztiesīgi, gan tie, kas iet, gan tie, kas brauc. Šo pašu cilvēku ievēlētie likumdevēji ir pieņēmuši ceļu satiksmes noteikumus, kuros šī līdztiesība atspoguļojas. Bet jūs jau šos noteikumus brīvi traktēja, izdomājot visādus "a ja nu", "bet tomēr".

Pārlasiet un pārdomājiet noteikumu http://likumi.lv/ta/id/274865-celu-satiksmes-noteikumi 145. 146. un īpaši 147. punktu. Varbūt daudz ko sapratīsiet.

Visbeidzot. Ja kāds ir tik tizls, ka nespēj noreaģēt, vai auto tik sliktā tehniskā stāvoklī, ka nespēj nobremzēt, nu nebrauciet ar tādu!! ja jūsu bremzēšanas ceļš ir +/- 10m, tad kā jūs stāvvietā iebraucat?? Ak tur paliekat uzmanīgi pēkšņi...         

Atslēdzies Camma

« Atbilde #116 : 2016. gada 21. aprīlis, 09:49:24 »
Ja redzat uz ceļa vāģi, kurš brauc ar 5km/h un apstājas pie katras pārejas - tas ir Daddy! Gods un slava viņam! :)
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #117 : 2016. gada 21. aprīlis, 09:52:24 »
Ja redzat uz ceļa vāģi, kurš brauc ar 5km/h un apstājas pie katras pārejas - tas ir Daddy! Gods un slava viņam! :)

es neesmu ideāls  :angel:, toties zinu kā vajadzētu! :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #118 : 2016. gada 21. aprīlis, 09:56:19 »
Es nesen uz apsniguša ceļa braucu par ātru un iekritu grāvī. Tā vietā, lai vainotu Dievu, Dabu, Darbu (tb ceļa uzturētājus), es godīgi atzīstu, ka biju pārsteidzīgs un neapdomīgs.

Un tas nav nekāds mazohiosms, bet reāls situācijas novērtējums. Ja grāvī būtu iekrituši VISI, kas tobrīd atradās uz ceļa, nu - pret stihiju cilvēks bezpēcīgs, bet tā nebija, visi aizbrauca, es iekritu - tātad manī vaina. 

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #119 : 2016. gada 21. aprīlis, 10:14:06 »
Gods un slava Daddy! Izrādās arī Latvijā ir kāds, kuram nav lielais bieds - bremzēšanas ceļš.