Autors Tēma: Maģiskās baltās strīpas!  (Lasīts 20062 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Re: Maģiskās baltās strīpas!
« Atbilde #135 : 2016. gada 21. aprīlis, 11:40:31 »

Kvadrai:

Tā nav demagoģija, bet atbildīga attieksme pret pasauli un apkārtējiem. Saduroties auto un cilvēkam, kurš cieš vairāk - cilvēks vai auto? un kurš līdz ar to būtu aizsargājams?
ja šo nespēj pieņemt, tad nesēdies auto.

Savukārt, ja esi iesēdusies, tad akceptē, to, ka idiotu ir pilna pasaule, no kuriem Tev ir iespēja izmainīt tikai vienu no viņiem - SEVI!  :)

Nevajag MAN mācīt atbildīgu attieksmi, nu nevajag!
Ja 35 gados pie stūres nevienu idiotu neesmu nobraukusi un pat nevienu svešu auto neesmu sasitusi, tas varbūt varētu skaitīties kā rādītājs, ka gluži vārnas braucot neskaitu?!

Atslēdzies itta

« Atbilde #136 : 2016. gada 21. aprīlis, 11:42:36 »
Es taa arii daru, ka max censos radiit pareizo iespaidu tik reizeem redzot, kaa nesaas un meegjina veel nesamazinot aatrumu izlemt pa kuru pusi paspees mani apbraukt nebremzeejot paliek nelabi...

... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies itta

« Atbilde #137 : 2016. gada 21. aprīlis, 11:44:28 »
Ja 35 gados pie stūres nevienu idiotu neesmu nobraukusi un pat nevienu svešu auto neesmu sasitusi, tas varbūt varētu skaitīties kā rādītājs, ka gluži vārnas braucot neskaitu?!

Nu ko lai Tev saka, paarlieka paspaarliecinaatiiba noved pie pirmaa gadiijuma vai negadiijuma... neskatoties uz visu liidzsineejo pieredzi - nezaudeejiet modriibu!!! Vislielaakos suu sataisa tie, kas uzskata sevi par super profiem, jo zaudee tiesi - modriibu...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #138 : 2016. gada 21. aprīlis, 11:49:33 »

kāda sakritība, arī es esmu 35 gadi pie stūres un arī nevienu neesmu nobraucis vai svešu auto sasitis :) ...tikai es, atšķirībā no Tevis, nemēģinu apgalvot, ka šie "augstie rādītāji" ir vienīgi manis paša nopelns :) 

sargies pats un Dievs Tevi sargās!  savukārt ar attieksmi - visi citi (gājēji, ceļinieki, bemberisti  utt) vainīgi, es viena gudra! baidos, ka 40to gadadienu vari arī nesagaidīt... :)   

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #139 : 2016. gada 21. aprīlis, 11:55:07 »
Nez ko vēl man piedēvēsiet un kādas gudras pamācības ar paceltu pirkstu paudīsiet  :coffee:

P.S. Dievam gan es neaizmirstu pateikties, lai nu kam. Un viņš mani sargā.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #140 : 2016. gada 21. aprīlis, 11:59:40 »
Nez ko vēl man piedēvēsiet un kādas gudras pamācības ar paceltu pirkstu paudīsiet  :coffee:

Nūu, tēmu izvēlies, man te vesels maišelis to pamācību  :dont:

RaFix

• Viesi
« Atbilde #141 : 2016. gada 21. aprīlis, 12:15:17 »
Rafiks teica, ka 10 m. Tāpēc brīnos, kas pa problēmu, ja, protams, pirms pārejas nebrauc mežacūkas ātrumā. Nu labi, viņam tur no pakaļas viens dzina.
Ittas minētie gadījumi, kad griež no sāna, kaut gan tu ej pie zaļās gaismas, ir visbīstamākie. Nekad nevar zināt, vai psihopāts nebrauc. Ir redzēti..
Broņ, Tu tiešām esi bijusi pie stūres? Tu zini, kā tas bubulis - bremzēšanas ceļš rodās un no kā tas ir atkarīgs? Ātrums nav vienīgais faktors. Vēl ir jāierēķina vadītāja reakcijas laiks (Tas nav konstants lielums, ir cilvēki, kam tas ir īsāks un kam garāks) no brīža, kad šķērslis ieraudzīts, līdz brīdim, kad reāli seko darbība, tad vēl ceļa segums un jā - riepu stāvoklis un temperatūra arī. Tas viss kopā ir tas, kas nosaka, pēc cik metriem tā mašīna apstāsies, ja Tu izleksi uz ceļa. Tas nav konstants cipars pie viena ātruma. Braucot ar ātrumu 35km/h es jau pārvietojos ar ātrumu 10m/s. Tātad man bija vien sekunde, lai kaut ko izdarītu - no brīža, kad ieraudzīju tos ākstus, līdz potenciālajam sadursmes brīdim.
Pilnībā apturēt auto sekundes laikā pie tāda ātruma nemaz nevar - inerce dara savu.
Un ko Tu būtu izdarījusi sekundes laikā?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #142 : 2016. gada 21. aprīlis, 12:17:25 »
Nu tur jau tā lieta, ka nepareizs ātrums pirms gājēju pārejas.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #143 : 2016. gada 21. aprīlis, 12:26:00 »
Nu tur jau tā lieta, ka nepareizs ātrums pirms gājēju pārejas.
Paga, paga - nupat Tu 10 metros būtu apstājusies.
Es Tev prasu vēlreiz - ko Tu izdarītu 1 sekundes laikā?

Es vienkārši turpmāk pieņemšu, ka gājēji, kas šitā lec uz pārejām, ir pašnāvnieki. Neesmu gan noskaņots piedalīties viņu pašnāvībās un labāk vēl kādu lieku reizi sadauzīšu savu auto, bet nu nefig līst uz ielas, ja nerēķinās ar to, ka mašīna nav apturama sekundes laikā.

P.S. Pie skolām atļautais ātrums ir tieši tāds, ar kādu es braucu (Ja gribam būt precīzi - man bija 32km/h - tā rāda videoreģistrators) Attiecīgi par kādu vēl nenormālu ātrumu mēs runājam? Te mēs atkal nonākam pie tā, ka pirms gājēju pārejām jāliek obligātais stops, lai pārliecinātos, ka neviens debīliķis tur neizdomās skriet pāri. Vai tad, ja Tu šķērso ielu, Tu nerēķinies ar to, ka mašīna, kas ir jau pie pārejas, apstāties nevarēs?
Pirmiņ Tu itkā pat saprati, ka pirmā mašīna, kas jau ir pie pārejas, nespēs apstāties, ja Tu pie tās nostāsies un Tev būs jāuzgaida kādas pāris sekundes. Ar ko nez šis ir savādāk?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #144 : 2016. gada 21. aprīlis, 12:26:02 »
 :rofl: :rofl: :rofl:
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #145 : 2016. gada 21. aprīlis, 12:31:36 »
Protams, ka nepareizs ātrums. Svēta patiesība. Vajadzēja piebraukt, apstāties, izkāpt un aiziet ap stūri apskatīties, vai tur gadījumā nav kāds, kas varētu sadomāt izlekt uz ielas.
 :sarcasm:

P.S. Godīgi sakot, jau apnika.
Kam pārvarītēm gribas dabūt galu zem riteņiem - uz priekšu! Tikai, lai šoferim nav jūsu dēļ jācieš, izvēlieties labāk vilcienu - tā vadītāju neviens nevainos.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #146 : 2016. gada 21. aprīlis, 12:38:39 »
Opreģeļis, tad tu bijai jau pie pārejas? Vai tomēr 10 m pirms. Un jā, pie skolas noteikti ir jābūt spējīgam apstāties, te visi gliemeža ātrumā brauc un ir gatavi pat, ja bērns kaut pāris metru attālumā izlec.
Ja tev tas negadījums pie skolas, tad vispār.. jūs abi ar to āzi esat atbildīgi par ātrumu, ar kādu braucāt.. Daddy jau iepriekš par to labi uzrakstīja.

Atslēdzies itta

« Atbilde #147 : 2016. gada 21. aprīlis, 12:46:40 »
Cik noprotu visi gudri no saviem tornjiem... skjiet buus jaapafilmee to kaa vietumis brauc... ne taapeec ka visi tadi, bet taapeec, lai rastos priekstats par to ka reizeem dazi brauc vienkaarsi fan :d

Tik ja soferis var uzpiipinaat tad man ko arii kaadu svilpi jaatur pa rokai...

RaFix

• Viesi
« Atbilde #148 : 2016. gada 21. aprīlis, 12:49:46 »
Opreģeļis, tad tu bijai jau pie pārejas? Vai tomēr 10 m pirms. Un jā, pie skolas noteikti ir jābūt spējīgam apstāties, te visi gliemeža ātrumā brauc un ir gatavi pat, ja bērns kaut pāris metru attālumā izlec.
Ja tev tas negadījums pie skolas, tad vispār.. jūs abi ar to āzi esat atbildīgi par ātrumu, ar kādu braucāt.. Daddy jau iepriekš par to labi uzrakstīja.
Tas nebija pie skolas. Tas bija vietā, kur atļautais ātrums ir 50km/h - skolu es piemetu salīdzinājumam - kas ir ekspertu atzīts drošs ātrums vietā, kur bērns var izlekt priekšā.

Es biju 10m pirms. Kas ir 10m? Pilnīgi nekas. Jautāju vēlreiz - ko Tu izdarītu sekundes laikā?

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #149 : 2016. gada 21. aprīlis, 13:09:41 »
Aha
Atslēgvārds: atļautais ātrums. Tad nu tešam. Esmu gam braucējs, gan gājējs, tāpēc abās versijās gandrīz visvairāk baidos mo gājēju pārejām čekojot, vai mani redz pat tie, kas tikai tuvojas (gājēji). Var jau pieņemts simts noteikumus... Bet var vienkārši pamainīt attieksmi un sargāt gan sevi, gan gājējus, veltot dubultu uzmanību vietām, kas nav pārredzamas...

Nepatīkami lasīt tos garos uzbraucienu palagus.. Es es, man, man.. Nu skaidrs ka sieviete rīkojās bezatbildīgi. Bet. Tieši tik pat, cik braucējs...