Autors Tēma: Maģiskās baltās strīpas!  (Lasīts 20059 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

RaFix

• Viesi
Re: Maģiskās baltās strīpas!
« Atbilde #255 : 2016. gada 22. aprīlis, 10:59:59 »
Vai tā "skrobe" tomēr nav no tā, ka te kāds atļaujas pateikt, ka viss no RaFix puses tomēr nebija OK... Tātad viena otra pasaka nevis - RaFix, tu izdarīji visu iespējamo, bet saka - varbūt tomēr no tās situācijas jāizdara secinājumi, ko tieši RaFix varēja darīt citādi!
Protams, ka es varēju darīt citādi. Svētā bremzēšana būtu bijis pareizais risinājums, to esmu jau sapratis. Un štrunts par cilvēkiem. Būtu nobremzējis, nebūtu vainīgs.  :talking:

Atslēdzies tex

« Atbilde #256 : 2016. gada 22. aprīlis, 11:08:58 »
Šīs gājējas konkrēti demonstrē babuļa attieksmi. Tā babuļa, kas nesās pāri ielai tam galīgi neparedzētā vietā un, kad autovadītājs, mezdams pa mēmeajiem, nobremzējis un burtiski izglābis šai dzīvību, nevis paldies pasaka, bet sāk auto ar ķeseli dauzīt (ko tas maita vsp uz ielas parādījies :D )... Tādu gājēju dēļ pareizi ir rīkoties PAREIZI un bremzēt. Poooooo visus pārējos, ka tik pašam juridiski viss kārtībā ;) Pašas uz to cītīgi provocē, jo ne tikai uz ielas, bet arī te sava taisnība svarīgāka par savu pakaļu. OK, zināsim.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #257 : 2016. gada 22. aprīlis, 11:13:31 »
Protams, ka es varēju darīt citādi. Svētā bremzēšana būtu bijis pareizais risinājums, to esmu jau sapratis. Un štrunts par cilvēkiem. Būtu nobremzējis, nebūtu vainīgs.  :talking:

bremzēšana ir tikai viens no variantiem. Vēl kā minimums ir midžināšana, taurēšana un paātrināšanās, driftošana :) ...auto pacelšana uz 2 riteņiem, lai paliek cirkam :) 
Varbūt ar driftu Tu viņai būtu apkārt apbraucis? :)

RaFix

• Viesi
« Atbilde #258 : 2016. gada 22. aprīlis, 11:18:28 »
bremzēšana ir tikai viens no variantiem. Vēl kā minimums ir midžināšana, taurēšana un paātrināšanās, driftošana :) ...auto pacelšana uz 2 riteņiem, lai paliek cirkam :) 
Varbūt ar driftu Tu viņai būtu apkārt apbraucis? :)
Nē, tur tikai pa vienai joslai katrā virzienā un man pretī nāca buss un tajā pusē peļķe - skaiti, ka drifta rezultāts nenosakāms, lai gan, visticamāk, būtu guvis publicitāti kā kārtējais ķertais bembists, kas taranē RS transportlīdzekli.  :clap:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #259 : 2016. gada 22. aprīlis, 11:20:30 »
Nē, tur tikai pa vienai joslai katrā virzienā un man pretī nāca buss un tajā pusē peļķe - skaiti, ka drifta rezultāts nenosakāms, lai gan, visticamāk, būtu guvis publicitāti kā kārtējais ķertais bembists, kas taranē RS transportlīdzekli.  :clap:

a tā "kaza" busu neredzēja?
jeb viņa tieši uz busu steidZās un tāpēc neko apkārt vairs neredzēja?

RaFix

• Viesi
« Atbilde #260 : 2016. gada 22. aprīlis, 11:22:06 »
a tā "kaza" busu neredzēja?
jeb viņa tieši uz busu steidZās un tāpēc neko apkārt vairs neredzēja?
Iespējams, ka skrēja uz busu, bet reāli ar tādu skriešanu paspētu nevis uz busu, bet zem busa.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #261 : 2016. gada 22. aprīlis, 11:26:20 »
Vai tad tu neredzēji, kur viņa palika? Aizvien interesantāk ar tevi.

RaFix

• Viesi
« Atbilde #262 : 2016. gada 22. aprīlis, 11:30:06 »
Vai tad tu neredzēji, kur viņa palika? Aizvien interesantāk ar tevi.
Vai tad, ja Tu mēģinātu ar pēc iespējas mazākiem zaudējumiem sasist mašīnu, un apzināti stūrētu stabā, Tu vēl skatos pakaļ, kur paliek tie gājēji?
Man kaut kā bija svarīgāk mašīnu pēc iespējas mazāk sasist, ja jau tomēr esmu izvēlējies to darīt, nekā skatīties, kur šie paliek.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #263 : 2016. gada 22. aprīlis, 11:30:07 »
Taatad probleema tomeer ir Latvijas brauceeju kultuura paarvietojoties pilseetaa un absoluutaa neveeriiba pret citiem satiksmes daliibniekiem vienalga vai tas cits vadiitaajs vai gaajeejs vai ritenjbrauceejs.
Kāpēc tikai braucēju? Ir viens jauks krustojums, kura šķērsošana prasa no gājēja ap sešiem luksoforiem - Krasta iela pie sky/Mola. 1x man bija tā ekselentā pieredze šķērsot vietu ar kājām - no Mola uz sky. Lai to izveiktu bija vajadzīgas aptuveni tikpat minūtes, cik luksoforu, kopējais škērsojamais joslu skaits ap/virs 10, cik tagad varu saskaitīt (eiskaitot vienu neregulējamo zebru)). Kamēr es godīgi gaidot zaļo stāvēju aukstajā vējā, man garām pāri zebrām dažādās vietās pie sarkanā rikšiem vien pārlidoja pieci cilvēki, visdažādāka kalibra, dzimuma. Par spīti tam, ka viņiem ir sarkanais, bija 18:10 un satiksme gana blīva (kā jau pēc darba). Pofig! Sagaida bišķ lielāku šķirbu un kā gazeles lēkšo.
Gājēji ir daudz nekulturālāki šajā ziņā, jo daudz mazāk ir redzēti gājēju tiesības neievērojoši vadītāji, kā gājēji, kas lien uz braucamās daļas gan atļautās, gan neatļautās vietās un laikos.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #264 : 2016. gada 22. aprīlis, 11:45:50 »
Tā kā man ir citi braukšanas paraugi, es redzu skaidri, kā varēja kļūdu novērst.
Man ir paraugi...ha...
Tā jau ir, ka vislabākie jebkuras jomas speciālisti sēž pie tv ekrāniem. Arī visprofesionāliek autovadītāji sēž blakus. Un vēro. Pofig, ka pašiem pieredze ir "es redzēju"" līmenī.
Bīns arī filmā bija mākslas specs, jo vēroja gleznas :)

RaFix

• Viesi
« Atbilde #265 : 2016. gada 22. aprīlis, 11:53:49 »
Man ir paraugi...ha...
Tā jau ir, ka vislabākie jebkuras jomas speciālisti sēž pie tv ekrāniem. Arī visprofesionāliek autovadītāji sēž blakus. Un vēro. Pofig, ka pašiem pieredze ir "es redzēju"" līmenī.
Bīns arī filmā bija mākslas specs, jo vēroja gleznas :)
Atgādināja epizodi no citas filmas!
"Ričard, uzmanīgi! Gājēji!"
"Kur?"
"Uz ietves!"

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Broms

« Atbilde #266 : 2016. gada 22. aprīlis, 11:53:57 »
brauc normaali 50-60km/h ..
Ja Rafikam būtu bijuši kaut tie paši 50 km/h, bēda būtu daudz lielāka.

Pankūka, bļāvēji tik bļauj, ka gājējam vajag būt pofig un Rafiks nepiebremzēja, bet izlasīt situāciju un attālumu kaut kā nesanāk..

Atslēdzies tex

« Atbilde #267 : 2016. gada 22. aprīlis, 12:09:21 »
Kāpēc tikai braucēju? Ir viens jauks krustojums, kura šķērsošana prasa no gājēja ap sešiem luksoforiem - Krasta iela pie sky/Mola. 1x man bija tā ekselentā pieredze šķērsot vietu ar kājām - no Mola uz sky. Lai to izveiktu bija vajadzīgas aptuveni tikpat minūtes, cik luksoforu, kopējais škērsojamais joslu skaits ap/virs 10, cik tagad varu saskaitīt (eiskaitot vienu neregulējamo zebru)). Kamēr es godīgi gaidot zaļo stāvēju aukstajā vējā, man garām pāri zebrām dažādās vietās pie sarkanā rikšiem vien pārlidoja pieci cilvēki, visdažādāka kalibra, dzimuma. Par spīti tam, ka viņiem ir sarkanais, bija 18:10 un satiksme gana blīva (kā jau pēc darba). Pofig! Sagaida bišķ lielāku šķirbu un kā gazeles lēkšo.
Gājēji ir daudz nekulturālāki šajā ziņā, jo daudz mazāk ir redzēti gājēju tiesības neievērojoši vadītāji, kā gājēji, kas lien uz braucamās daļas gan atļautās, gan neatļautās vietās un laikos.
1) tā tomēr ir satiksmes organizācijas vaina, ka gājējiem jāšķērso 10 joslas. Loģiskāk būtu netraucēt auto ar zebrām un luksoforiem un uzcelt gājēju tiltu vai tuneli.
2) Ja nemaldos, tur atļautais ātrums ir 70km/h (vai pie luksofora samazināts uz 50?)?
Ja ar tādu pamet gaisā, tad i metrus 10 var nolidot pirms krāšņas piezemēšanās un traumas oh, la, la ... Bet vienalga skrien pāri... Gājēji ir nedomājošāki.
Un ko lamātu? - Bezkaunīgos skrienošos autovadītājus, protams :D

Un kronis visam, aiz rokas raut līdzi bērnu...

RaFix

• Viesi
« Atbilde #268 : 2016. gada 22. aprīlis, 12:23:31 »
1) tā tomēr ir satiksmes organizācijas vaina, ka gājējiem jāšķērso 10 joslas. Loģiskāk būtu netraucēt auto ar zebrām un luksoforiem un uzcelt gājēju tiltu vai tuneli.
2) Ja nemaldos, tur atļautais ātrums ir 70km/h (vai pie luksofora samazināts uz 50?)?
Ja ar tādu pamet gaisā, tad i metrus 10 var nolidot pirms krāšņas piezemēšanās un traumas oh, la, la ... Bet vienalga skrien pāri... Gājēji ir nedomājošāki.
Un ko lamātu? - Bezkaunīgos skrienošos autovadītājus, protams :D

Un kronis visam, aiz rokas raut līdzi bērnu...
Ātrums pirms luksoforiem ir samazināts uz 50. Un ne jau vien pa tām pārejām šie vico. Tur tālāk uz Statoila pusi - tur šie vispār vico kā pagadās pāri, nepaies jau tos 100m līdz pārejai un nenospiedīs pogu, lai dabūtu drošu ceļu. Kā tādi mežazvēri.

Vēl lielāka jautrība ir uz Jūrmalas šosejas. Atļautais ir jau 90. Tur gan ir sadalošais žogs, bet vai tad kādu tas aptur? Kurš ies kaut kur pa kaut kādu tur gājēju tiltu? Skrien pāri pa visām joslām un ar akrobāta cienīgu veiklību vēl lec pāri žogam.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #269 : 2016. gada 22. aprīlis, 12:33:24 »
Nesen bija rogaininga posms ar startu pie Azur. Tad viņi posmā no tilta līdz Depo kā no maisa pasprukuši bizoja pāri kur var/nevar.  Labi, ka brīvdienas rīts, kad lielākā daļa braucēju vēl nav ielās.
Maskavas iela, it īpaši pie lattako angāra, regulāri tiek šturmēta (atļautais laikam 70km/h) par spīti tam, ka tur bija salikti betona bloki pa vidu - rāpās pāri, aliņš rokā.... Pie plačiem jau iet lēnāk, bet skrējēju vairāk, tiesa, regulārie braucēji arī vairāk uzmanās, jo tur vēl no visām malām griežas ārā/iekšā.
Vēl besī tie, kas pie luksaforiem ar pogu, to piespiež, bet pārskrien pāri nesagaidot zaļo. Sēdi kā idiots pie tukšas zebras. Tomēr tas ir labāk, nekā bija Ķengaragā uz Maskavenes pie Klondaikas. Kamēr bija plika zebra - brīziem nereāli izkustēties, jo tiklīdz viens pārgājis, tā nākamais jau liek pleznu uz strīpām. Tagad ar luksoforu vismaz tā plūsma +/- tiek kontrolēta.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 22. aprīlis, 12:40:24 no Piafa »