Autors Tēma: Maģiskās baltās strīpas!  (Lasīts 20127 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Re: Maģiskās baltās strīpas!
« Atbilde #270 : 2016. gada 22. aprīlis, 13:20:41 »
Man ir paraugi...ha...
Tā jau ir, ka vislabākie jebkuras jomas speciālisti sēž pie tv ekrāniem. Arī visprofesionāliek autovadītāji sēž blakus. Un vēro. Pofig, ka pašiem pieredze ir "es redzēju"" līmenī.
Bīns arī filmā bija mākslas specs, jo vēroja gleznas :)

Cienījamie kungi, jūs nejūtat, ka sen jau esat smieklīgi ar savu nevēlēšanos atzīt, ka VAR būt savādāk?

RaFix

• Viesi
« Atbilde #271 : 2016. gada 22. aprīlis, 13:40:41 »

Cienījamie kungi, jūs nejūtat, ka sen jau esat smieklīgi ar savu nevēlēšanos atzīt, ka VAR būt savādāk?
Tev vēl nav pielecis, ka var būt situācijas, kurās nav bezzaudējuma punkta? Teorijā jau viss ir skaisti, praksē - ko dod, ka viens ievēro noteikumus, kad divi citi to nedara?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #272 : 2016. gada 22. aprīlis, 13:45:59 »
Jaa vinju ir daudz, brauc normaali 50-60km/h ....

Hi, hi, vēl viens "bet pie MUMS!!!"
Nu, un ko 10 metros var izdarīt no 50 km/h? A? Tik vien pateikt, kā "A!"?  :D

Kurā Eiropas valstī atļautais ir 60 km/h? Bet ja atļautais ir 50, tātad arī tajās Svētajās Ārzemēs šoferi pārkāpj noteikumus. :D Baļķis savā acī negrauž? :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #273 : 2016. gada 22. aprīlis, 16:04:14 »
Tev vēl nav pielecis, ka var būt situācijas, kurās nav bezzaudējuma punkta? Teorijā jau viss ir skaisti, praksē - ko dod, ka viens ievēro noteikumus, kad divi citi to nedara?
Bet kāpēc cepiens tikai par vienu noteikumu neievērotāju!

RaFix

• Viesi
« Atbilde #274 : 2016. gada 22. aprīlis, 16:07:00 »
Bet kāpēc cepiens tikai par vienu noteikumu neievērotāju!
Tāpēc, ka otru izlamāju personīgi. Turklāt, tam otrajam nebija bērna un viņš, atšķirībā no tās duras, pienāca pie manis, paskatījās vai man nevajag ātros vai kko vēl, kamēr kaza pofigā aizlēkšoja tālāk, itkā viņai vispār sakara nebūtu ar notikušo.

Atslēdzies rudzupuke

« Atbilde #275 : 2016. gada 22. aprīlis, 17:21:47 »
Cilvēks, kam ir attīstīta loģiskā domāšana, nefilozofēs par lietām, no kurām neko nesaprot. Ir skaidri redzams, ka Tev nav ne jausmas, kas ir ceļš, kas ir iekļaušanās satiksmes plūsmā, kas jādara pie gājēju pārejas autovadītājam un kāpēc mēdz būt nepieciešama strauja bremzēšana - nav tāda braukšanas ātruma, pie kura tā noteikti nebūtu nepieciešama - viss atkrīgs no tā, cik tālu priekšā izlec šķērslis.

RaFix,ja es kā aita šeit neblēju visiem līdzi un neglaudu tev pa spalvai,tas jau nenozīmē,ka es nezinu,kas ir braukšana un kas ir bremzēšana un vēl visas tās pārējās lietas.

Lēnāk brauksi,tālāk tiksi!

RaFix

• Viesi
« Atbilde #276 : 2016. gada 22. aprīlis, 17:44:10 »
,ja es kā aita šeit neblēju visiem līdzi un neglaudu tev pa spalvai,tas jau nenozīmē,ka es nezinu,kas ir braukšana un kas ir bremzēšana un vēl visas tās pārējās lietas.
Te baigi labi var redzēt, kas reāli ikdienā braukā pie stūres un kas gudri d*rš no blakussēdētāja beņķa. Tu esi otrā kategorija. Ja Tev būtu prakse saprast, kas ir sekunde un 10 metri, kad Tev jānovalda 2 tonnas, kas aiz inerces mauc un vienīgais, ko Tu vari darīt, ir mainīt tā visa virzienu, Tu nefilozofētu par to, ko man iemācīs vai neiemācīs stabs. Tad Tev būtu izpratne par to, kādi apstākļi noveda pie staba un kāpēc tas bija optimālais risinājums situācijai, lai neviens neciestu. Tev kaut kā iet gar ausi visi tie apstākļi, kurus tie, kas ir autovadītāji, ir pamanījuši, jo tieši tie ir tie, kas noveda pie tā, pie kā noveda. Teorijā visi gurdi, praksē, izskatās, ka ar Tavām spriestspējām sīcis būtu slimnīcā, labākajā gadījumā. Ja Tu vispār pa to sekundi noreaģētu. Jo stājoties pie katras pārejas, pat, ja tur neviena nav - gadījumam, ja nu kāds izdomā izskriet, Tu tiesības nekad nenoliksi - Tev vēl ir jāspēj iekļauties satiksmes plūsmā un atrast optimālo ātrumu tajā visā.

Patiesību sakot, tas stabs, komplektā ar visu to komentāru jūru par to, kāds Rafiks neuzmanīgs autovadītājs, vedina uz šeit jau izskanējušo domu, ka jātriec tādi nost, nav ko. Juridiski es tur būtu ar tīrām rokām un vēl apdrošināšanas kompensāciju par sabojāto auto saņemtu. Pēc bremzēšanas ceļa un mašīnas pakaļā + videoreģistratora ieraksta tur būtu skaidrs, ka reizēm dzeguzes pa galvu kūko nevis vadītājam, bet gan gājējam. Problēma tā, ka, pat ja es sajuktu prātā un tiešām sāktu tā darīt, neko jau neviens, izņemot pašu cietušo, no tā neiemācīsies. Nākamais atkal vicos pāri domādams, ka ar viņu jau tas nenotiks.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #277 : 2016. gada 22. aprīlis, 17:57:31 »

...tas jau nenozīmē,ka es nezinu,kas ir braukšana un kas ir bremzēšana un vēl visas tās pārējās lietas.

Tā, intereses pēc..
Automašīna ar priekšējo piedziņu, mehāniskā kārba. Slidenā līkumā sāk "nest" aizmuguri.
Tavas darbības?

Atslēdzies rudzupuke

« Atbilde #278 : 2016. gada 22. aprīlis, 18:02:39 »
Ja jau tu zini ,ka tu esi visu pareizi izdarījis,kam vajadzīgas šitās garās runas i,ja nav nekā labāka ko darīt,tad ej uz ielas un audzini visas,kuras izlec uz gājēju pārejas.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #279 : 2016. gada 22. aprīlis, 18:09:07 »
Vienkārši pārdomas. Ļoti iespējams ka tīri "reālajā situācijā" RaFix izdarīja vislabāko izvēli... Bet tas, cik ļoti RaFix cenšas pamatot savu izvēli un visiem iestāstīt, cik pareizi viņš rīkojās... Nezinu... Tomēr vairāk sliecos domāt, ka visam, kas ar mums notiek ir kāda dziļāka nozīme, jāizdara kādi dziļāki filosofiski (šī forma ir pareizāka "pēc būtības", nekā oficiāli apstiprinātā) secinājumi, jāpārvērtē kādas savas dzīves jomas... Kas varbūt (un visticamāk nemaz) pat nav saistītas ar autovadīšanu.

Atslēdzies itta

« Atbilde #280 : 2016. gada 22. aprīlis, 18:12:06 »
Tā, intereses pēc..
Automašīna ar priekšējo piedziņu, mehāniskā kārba. Slidenā līkumā sāk "nest" aizmuguri.
Tavas darbības?

Nonjemam rokas no sttures aiztaisam acis un .. (sarkasms kas daziem ir realitaate)...

Teoreetiska zinaasana nenoziimee, ka varees pareizi noreagjeet  attieciigaa situaacijaa... no pieredzes - savas par sasliideesanu... savukaart kaa vienreiz nobremzeeju neietriecoties skjeerslii joprojaam neatceros, rokas, kaajas un praats kaa autopilotaa izveica visu
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 22. aprīlis, 18:21:50 no itta »
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

RaFix

• Viesi
« Atbilde #281 : 2016. gada 22. aprīlis, 18:19:33 »
Tā, intereses pēc..
Tavas darbības?
Pagaidi. Sagooglēs vai kādam uzprasīs.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #282 : 2016. gada 22. aprīlis, 18:22:25 »
Vienkārši pārdomas. Ļoti iespējams ka tīri "reālajā situācijā" RaFix izdarīja vislabāko izvēli... Bet tas, cik ļoti RaFix cenšas pamatot savu izvēli un visiem iestāstīt, cik pareizi viņš rīkojās... Nezinu... Tomēr vairāk sliecos domāt, ka visam, kas ar mums notiek ir kāda dziļāka nozīme, jāizdara kādi dziļāki filosofiski (šī forma ir pareizāka "pēc būtības", nekā oficiāli apstiprinātā) secinājumi, jāpārvērtē kādas savas dzīves jomas... Kas varbūt (un visticamāk nemaz) pat nav saistītas ar autovadīšanu.

Kas nu ko saskata.
Es lasu to, kāda bija situācija, un ka Rafix /cepuri nost, kāju virsū par sekundes simtdaļā pieņemto Pareizo lēmumu/ glāba no sakropļošanas nevainīgu bērnu.

Un tiem, kuri uzskata, ka vienmēr visu var paredzēt, derētu kādreiz, kaut blakussēdētāja vietā, pieredzēt, ka  nelielais zaķis uz šosejas pretī skrien. Par lielākiem zvēriem pat nerunājot.
Un tad mēs varēsim līdzvērtīgi parunāt par varēšanu nobremzēt, nenobremzēt un paredzēšanu un ātruma samazināšanu utt.

Kronis visam - es redzēju, man ir piemēri un tāpēc es zinu, kā rīkoties konkrētā situācijā.
Nokļūsti situācijā/šoreiz ne tikai Rafika, bet jebkurā/ un tad māci citus. Un arī tad- nevis mācīt, bet dalīties pieredzē!

Atslēdzies itta

« Atbilde #283 : 2016. gada 22. aprīlis, 18:22:41 »
Pagaidi. Sagooglēs vai kādam uzprasīs.
:rofl:  :rat: kaut nebriiniisos, ka kaads arii meegjinaatu ;)
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

RaFix

• Viesi
« Atbilde #284 : 2016. gada 22. aprīlis, 18:27:29 »
Patiesību sakot, man vienkārši besī, ka autovadītājs automātiski tiek uzskatīts par vienīgo iespējamo vainīgo, bet gājējs, kura darbības CSN regulē tāpat, kā autovadītāja, vienmēr ir upuris. Es pats mēdzu pārvietoties kājām un daudz (Veselība prasa), kaut kā nav prātā pat nācis vienkārši maukt kaut kur pāri pār tām strīpām, nerēķinoties ar to, vai vadītājs varēs apstāties pie viņām vai ne.
Gribējās, lai arī gājēji aizdomājas par sevi, bet izskatās, ka tas, ka tā gājēju daļa, kas uzskata, ka maģiskās baltās strīpas atceļ jebkādu fiziku un padara viņus par karaļiem, nekad arī nesapratīs, ka tā nav, ka arī viņiem ir pienākumi gan pret sevi, gan citiem satiksmes dalībniekiem un pat visi tie gadījumi, kad šādās situācijās ir cilvēku upuri, viņiem neliek aizdomāties pašiem par savu pēcpusi.