Autors Tēma: Konzervi  (Lasīts 10220 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nāra

Re: Konzervi
« Atbilde #30 : 2016. gada 25. aprīlis, 10:16:26 »
Mēs daudzi atceramies tos laikus, kad pie ārsta vnm bija vismaz līdz pusei jāizģērbjas, tad nu taustīja un klausīja un pētīja. Tagad pat izklausa caur drēbēm un, kad aizeju ar vēdersāpēm, tikai vaicā simptomus, bet vēderu neizčamda. Reizēm pati paprasu - varbūt izmēriet spiedienu, varbūt iztaiustiet vēderu, varbūt aizsūtiet uz to un to :) Varbūt ne par tēmu.
Būs man arī tā Spārkas minētā rokasgrāmata jāizlasa :)

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #31 : 2016. gada 25. aprīlis, 10:26:09 »
Lielaakaa dalja suudziibu mediciiniski nav pamatotas... Tie, kam buutu pamats suudzeeties, nespeej to izdariit...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #32 : 2016. gada 25. aprīlis, 10:31:42 »
Lielaakaa dalja suudziibu mediciiniski nav pamatotas... Tie, kam buutu pamats suudzeeties, nespeej to izdariit...
Šitais varētu pretendēt uz dienas citātu :D

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #33 : 2016. gada 25. aprīlis, 10:36:29 »
Taa diemzheel ir realitaate :(

Atslēdzies Trix

« Atbilde #34 : 2016. gada 25. aprīlis, 10:43:05 »
Nu, pēc tā, kā profesore [medicīnas, ne raķešbūves profesore], pabijusi slimnīcā, ar milzīgi izbrīnītām - es to pat sauktu par šoku - acīm atstāstīja, kā tiek ārstēti cilvēki (par neadekvātām zāļu devām, nepiemērotiem medikamentiem utt.), pie viena piebilstot, ka viņa jau nu tur neko netaisoties ne darīt, ne kustināt... :D

Kāda nu tur realitāte... :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #35 : 2016. gada 25. aprīlis, 10:47:50 »
Profesore ne vnm ir raadiitaajs...

Atslēdzies roze

« Atbilde #36 : 2016. gada 25. aprīlis, 10:51:54 »
Inešukam rādītājs ir tikai un vienīgi pats inešuks, tas ir skaidrs.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #37 : 2016. gada 25. aprīlis, 10:54:18 »
Un tomēr dīvaina tā medicīna.
Katrā nozarē šad tad trāpās pa kādam stulbam un pretīgam klientam.
Bet tikai medicīnā starp visiem stulbajiem un pretīgajiem paretam trāpās kāds normāls pacients...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #38 : 2016. gada 25. aprīlis, 10:54:54 »
Man vnk ir piemeeri iz dziives par "profesoriem pacientu statusaa"...

Turklaat celt sevi noliekot citus- ljoti profesora cieniigi... Jaasakaa kaa Stanjislavskim...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #39 : 2016. gada 25. aprīlis, 10:59:01 »
Viss atkaraajas.. Lielaakaa dalja aarstu pateiks, ka valsts pienjemshanas UN privaatprakses videejais pacients ir kaa diena pret nakti... Pat ja tas ir tas pac cilveex..

Atslēdzies Trix

« Atbilde #40 : 2016. gada 25. aprīlis, 11:15:14 »
Turklaat celt sevi noliekot citus- ljoti profesora cieniigi...

Ja es pasaku, ka tirgū man iesmērēja par pusliko mazāk kartupeļu un blakus stāvošajai tantiņai iedeva sapuvušu ābolu - tas nozīmē, ka es "ceļu sevi, noliekot citus"? :D

Oi, inešuk, tici man - tava pacientu nogānīšana un "medicīniski pareizo" uzskatu paušana [lasi - visi pcienti ir maitas, kas nafig te velkas un traucē, labs pacients ir pacients bezsamaņā] absolūti precīzi pasvītro to, ko es redzu, skatoties uz citiem dakterfaunas pārstāvjiem. :D

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #41 : 2016. gada 25. aprīlis, 11:21:59 »
Trix

Nepaarspiilee...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #42 : 2016. gada 25. aprīlis, 11:25:18 »

Savā ziņā taisnība...
Glābējkursos mums arī pieteica vispirms traukties nevis  pie tiem kuri kliedz,
bet gan pie tiem kuri vairs nespēj pakliegt::))).

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #43 : 2016. gada 25. aprīlis, 11:54:04 »
Un tomēr dīvaina tā medicīna.
Katrā nozarē šad tad trāpās pa kādam stulbam un pretīgam klientam.
Bet tikai medicīnā starp visiem stulbajiem un pretīgajiem paretam trāpās kāds normāls pacients...

Jā, šāds skats paveras, ja lūkojas Inešuka acīm. Man tāds iespaids radies.

Un vēl - mana pieredze liecina , ka viens un tas pats dakteris valsts darbā un privātpraksē tā būtiski neatšķiras. Vairāk laika faktors un nauda spēlē te lomu. Ir vairāk laika iztaujāt un var piedāvāt maksas izmeklējumus. Bet pako kartonā vai tin zelta papīriņā - daktera izstrādājums tā arī paliek daktera izstrādājums.
Bet pretēji  sākuma citātam par pacientiem, varu apliecināt no savas pieredzes, ka vairumā gadījumu dakteri un arī vidējais medpersonāls ir jēdzīgi. Bet reizēm baram normālu dakteru jānopūlas, lai izlabotu to, ko kāds vadlīnījās iekrampējies nejēga palaidis garām vai s....sis.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #44 : 2016. gada 25. aprīlis, 12:11:10 »
Vsm dalja atshkjiras... Man druzhka atteicaas no "briivpraatiigi piespiedu" polenes pienjemshanas UN ambulatori pienjem tikai privaatpraksee... Ne Tu pa 15 minuuteem ko jeedziigu izrunaasi, kur veel taa kretineejoshaa niikshana, ja vairaak kaa puse pierakstiito regulaari neatnaak... Dirneet pa velti, da nu nafig...