Autors Tēma: Konzervi  (Lasīts 10319 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ineshuks

Re: Konzervi
« Atbilde #60 : 2016. gada 25. aprīlis, 16:20:45 »
Achgaarna logjika

RaFix

• Viesi
« Atbilde #61 : 2016. gada 25. aprīlis, 17:45:56 »
Nu kāpēc tad nevar pieprasīt? Nav tak bezmaksas ārsts, bet no paša kabatas apmaksāta vizīte! Tur vēl lūdzu čai kofe padavajte!  :taunt:
Fiška tajā, ka maksas ārsts nav valsts ārsts. Viņš Tevi uz sirsniņmājiņu var aizsūtīt pie neadekvātas uzvedības un atteikties gan no Tevis, gan no naudas, bet sūdzēties būs bezjēdzīgi. Kamēr valsts medicīnas iestādēs par tādu sūtīšanu visi baksta ar pirkstu Satversmē, kas nosaka, ka no valsts medicīniskā palīdzība pienākas.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #62 : 2016. gada 25. aprīlis, 17:49:20 »
Mieriigi valsts aarsts var Tevi pasuutiit... UN nekaada satversme neliidzees...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #63 : 2016. gada 25. aprīlis, 17:51:15 »
Tajos retajos briizhos, kad jebkuram ir pienaakums liidzeet, pilsonis suudzeeties nespeej... UN pat tad likums pieljauj attaisnojoshus iznjeemumus..;

Atslēdzies tex

« Atbilde #64 : 2016. gada 26. aprīlis, 09:23:36 »
Lūk, tipiska PRistu stila pakaļas piesegšana ar jūsu iecienītajām vadlīnijām :)

"Mēs konstatējām, ka jaunietis jau ir klīniskās nāves stadijā – bez elpošanas un apstājusies sirdsdarbība. Mūsu mediķu brigāde atbilstoši vadlīnijām uzsāka palīdzības sniegšanu, atdzīvināšanas pasākumus.
Palīdzības sniegšana turpinājās 42 minūtes, bet diemžēl nācās konstatēt, ka jaunietis ir miris un palīdzēt vairs nav iespējams,» skaidro NMPD pārstāve Ilze Bukša."

http://apollo.tvnet.lv/zinas/nave-velomaratona-jauna-sportista-naves-apstakli-vies-bazas/728527

Un šis tiem vecākiem jau 2. dēls (no info , vai ir vēl), kas 17 gadu vecumā iet bojā velokrosa laikā...

Nu nez, ja būtu 3., ietektu nodarboties ar citu sporta veidu... vai par botāniķi...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #65 : 2016. gada 26. aprīlis, 09:34:16 »
Jā, man arī šajā rakstā tās "vadlīnijas" iekrita acīs.
Bet skaidrs ir arī tas, ka mediķiem tā sava pakaļa IR jāpiesedz. Lūk, šajā gadījumā arī - viņu darbība tiks pārbaudīta, vai tiešām adekvāta, vai tiešām visu pareizi izdarīja... A kritērijs ta - vadlīnijas. Ja viss būs pēc vadlīnijām izdarīts, viņus puiša nāvē nevainos, bet, ja ne...

P.S. Netieku vaļā no domas, ka šeit uzdarbojas LIKTENIS. Divi dēli, 17 gadu vecumā, vienā datumā, velosacensību laikā... Un mediķi tur varēja kaut izstiepties, bet, ja reiz "no augšas" lemts, ka tam bija jānotiek, tad bija.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 26. aprīlis, 09:40:06 no kvadra »

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #66 : 2016. gada 26. aprīlis, 11:14:35 »
Reanimaacijaa vadliinijas IR jaaieveero... tur nu pashdarbiiba nesanaaks...

Atslēdzies dip

« Atbilde #67 : 2016. gada 26. aprīlis, 19:30:29 »
Ilgi nebija būts pie ārsta. Laikam pilnmēness ietekmē nolēmu izdarīt asins analīzes un kardiogrammu (kaut kā šķita, ka nu vajag ļoti -  :banhead:

Oi. Lai tiktu pēc norīkojuma, vajag kavēt darbu, jo nestrādāju par naktssargu un arī ne - sutki čerez troje. Izrādās, ka kardiogrammu taisa pēc pieraksta (jāgaida nedēļa - bet arī mana darba laikā). Mana vaina - nezināju. Ir apdrošināšana - par samaksu kaut kā robs atradās.
Sēžu rindā un vēroju. Atnāk tantuks ar štoku (ap astoņdesmit). Pie acu ārsta vajagot. Ieiet kabinetā. Un tūlīt iznāk - jo tur tikai pēc pieraksta. Bet vismaz stundu tur NEVIENS neiet iekšā. Ar ausīm arī švaki - blakus ausu ārsts. Ieiet iekšā - skatīt iepriekšējo. Dodas uz reģistratūru pierakstīties - pēc nedēļas, mēneša, velns viņu zina, kad.
Bļa! Un tad es atcerējos par Vadlīnijām. Viss kārtībā. Tās tiek ievērotas arī necilā poliklīnikā.

Man nav vēl astoņdesmit. Bet es neko nesaprotu no šīs sistēmas - kur, kad, cik, kāpēc.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #68 : 2016. gada 26. aprīlis, 19:34:15 »
Nu un ko Tu gribi- lai tas aarsts par briivu pienjem, ja kvotu nav?

Atslēdzies dip

« Atbilde #69 : 2016. gada 26. aprīlis, 19:43:56 »
Nu un ko Tu gribi- lai tas aarsts par briivu pienjem, ja kvotu nav?
Es pat nesaprotu, vai tas teikts ar sarkasmu vai nopietni :confused:
Ja ārstam nav ko darīt stundu (visticamāk, ka nav atnākuši tie, kas pierakstījās), kāpēc nevar pieņemt kādu citu?
Un vispār vajag rokasgrāmatu - kā iet pie ārsta.
P.S. Ģimenes ārsts pēc pieraksta atvēl 15 minūtes. Ar visu papīru dricelēšanu.
P.P.S. Bet varbūt arī labi, jo man pilnīgi pārgāja vēlme sevī medicīniski ielūkoties :steak:

Pieslēdzies reno

« Atbilde #70 : 2016. gada 26. aprīlis, 19:53:39 »
par acu un ausu ārstiem ir tāda sistēma -ja viņai tajā dienā 3 kvotas un visas jau aizņemtas, tad sēž kādā forumā un gaida maksas pacientu

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #71 : 2016. gada 26. aprīlis, 21:33:21 »
par acu un ausu ārstiem ir tāda sistēma -ja viņai tajā dienā 3 kvotas un visas jau aizņemtas, tad sēž kādā forumā un gaida maksas pacientu

Vai beidzot kāds man, neko nesaprotošam, ārstus neapmeklējošam cilvēkam, izskaidros, kas ir šīs mistiskās kvotas, kuras jūs gandrīz katrā tēmā pieminat?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #72 : 2016. gada 26. aprīlis, 21:56:42 »
Tas ir naudas apjoms/konsultaaciju daudzums, ko valsts aarstam apmaksaa... apmaksaa triis pacientus dienaa... paareejaas 7 stundas var straadaat bez maksas... vai pienjemt maksas pacientus...

Kaapeec buutu jaastraadaa bez atalgojuma?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #73 : 2016. gada 26. aprīlis, 21:58:35 »
PS nevis gjimenes aarsts vai valsts speciaalists atveel- bet valsts taa nosaka... ti, maksaa par tik... vari cackaaties pus dienu, tik sanjemsi savu eiro ar kapeikaam taapat...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #74 : 2016. gada 26. aprīlis, 22:01:18 »
Un, ja nav maksas pacientu, tad viņš iet mājās pēc apm. 30 min.? Jo tāds ausu ārsts jau vairāk par 10 min. pacientam neveltīs.