Autors Tēma: Vafeļpanna  (Lasīts 980 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Elzzy

Vafeļpanna
« : 2016. gada 23. aprīlis, 11:45:30 »
It kā virtuves tēma, bet tomēr tehniska. Nav pilnīgi nekādas sajēgas par vafeļpannām- varbūt ir kas iesakāms vidēji dārgo cenu kategorijā?
Ir opcija aizņemties no vīramammas, bet tomēr gribu pati savu- jo!es kā bezglutēnnieks baidos, ka parastajiem miltiem lietotu pannu nevarēšu tomēr 100% iztīrīt.

Atslēdzies Camma

Re: Vafeļpanna
« Atbilde #1 : 2016. gada 23. aprīlis, 15:22:14 »
Elzzy - vai nu tik traki ir? Ja to pannu smuki ar cifu noskrubī un izkarsē, tad tur pat moļēkulai glutēna nevajadzētu vairs būt...  Ēdnīcā takš karotes savas neņem līdzi? Sabēdināšanā traukus bezglutēnam lieto tos pašus, ko visam citam. Bezglutēnu garantē attiecīgo produktu lietošana, ne trauku atsevišķa lietošana - šķīvjus jau arī nešķiro.
Visus sakost!

Atslēdzies Elzzy

« Atbilde #2 : 2016. gada 23. aprīlis, 16:10:18 »
Nuuu mūsmājās škiro gan. Bet jā, es zinu, ka sabiedriskajā nešķiro gan ne traukus ne galda piederumus.
Galu galā -es gribu savu pannu.
Un ar cifu šamās tīrīt nav īsti prātīgi gan :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #3 : 2016. gada 23. aprīlis, 16:38:40 »
Tas, ka gribi savu, tas kā reiz saprotams.
Man neskaidrību radīja tas uzstādījums par nevarēšanu notīrīt. Tā kā man ļoti bieži nākās saskarties ar visādu pārtiku nepanesošiem ļaudīm, katru dienu uzzinu ko jaunu. Nu arī to, ka kāds lūkojas pēc jaunas pannas, jo tā "ar glutēnu nosmērēta". Un uzdodu sev jautājumu - vai TIK ļoti tas var ietekmēt? Reāli. Vai tās tikai psiholoģiskas dabas iebildes? Nopietni - man svarīgi to saprast...
Visus sakost!

Atslēdzies Elzzy

« Atbilde #4 : 2016. gada 23. aprīlis, 16:57:14 »
Lab, man nav smagā formā šitā padarīšana,bet ir kam ir ļoooti smagā, reāli viens puteklis un viss čau

Atslēdzies Camma

« Atbilde #5 : 2016. gada 23. aprīlis, 17:09:27 »
Nu re, "zinu, ka ir, bet pašai nav". No visiem (nu jau simtiem) neesmu satikusi dabā nevienu putekļjūtīgo. Tāpēc arī uzdodu šo jautājumu - līdz kādai pakāpei? Cik ļoti? Jā, ar alerģijām tā gadās (IgE klases antivielas). Bet ar glutēnu? ? ? Tur mehānisms pavisam cits, nav zibenīgo trigeru.... Sūdīgi būs, bet ne reanimācija...
Visus sakost!

Atslēdzies Elzzy

« Atbilde #6 : 2016. gada 23. aprīlis, 17:19:13 »
Viens man zināmais personāžs caurejas un vēdersāpju dēļ pāris reizes tika slimnīcā.
Nu un es esmu vnk piesardzīga