Autors Tēma: Paradoksi  (Lasīts 3419 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Re: Paradoksi
« Atbilde #15 : 2016. gada 24. aprīlis, 16:47:03 »
30 pie skolām ir obligāts. Es runāju kādreiz ar spečuku, kurš teica, ka foršās zīmes, tipa atļaujošās, neliek banāli budžeta trūkuma dēļ. Viena zīme esot vismaz 50 Laši, + kāts, darbs, saskaņošana.
Lūdzu citātu no CSN, kur rakstīts, ka pie skolām obligāts 30 km/h. Komplektā ar "vadlīnijām", kā nekļūdīgi atpazīt skolu citu ēku starpā.

Bet par zīmju dārdzību ieņirgšu - ar aizliedzošajām nospraudītas visas ceļmalas biezā slānī, tām acīmredzot naudas netrūkst. Kā Ogrē, piemēram - 50, 70, 50, 70, 50, 70... un tā starp visiem krustojumiem. Papildplāksnītei pat nekādu stabu nevajag, pieskrūvē pie tā paša. Vienkārši nevienam tas nah nav vajadzīgs - ar atļaujošo zīmi neko nenopelnīsi.
 Vispār esmu svēti pārliecināta, ka Rīgas krustojumu projektētāji un satiksmes organizētāji būtu pelnījuši tikt izvestiem uz Sibīriju taigā kokus gāzt. Uz gadiem 25, kā "tautas ienaidnieki" un "imperiālistu aģenti".

Atslēdzies Mao

« Atbilde #16 : 2016. gada 24. aprīlis, 16:57:46 »
CSN neregulē šadu zīmju novietošanu, to nosaka pašvaldība ar normatīvo aktu, pie skolas, kur šāda zīme nav nepieciešma, protams tās nebūs. Es nepateicu, ka runa ir tieši par Rīgu un zīmi vietā, par kuru rakstīja Camma, tur zīme ir obligāta - turpmāk būšu precīzāks, varbūt.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 24. aprīlis, 17:16:40 no Mao »

Atslēdzies Mao

« Atbilde #17 : 2016. gada 24. aprīlis, 17:32:19 »
Lūdzu citātu no CSN, kur rakstīts, ka pie skolām obligāts 30 km/h. Komplektā ar "vadlīnijām", kā nekļūdīgi atpazīt skolu citu ēku starpā.

Bet par zīmju dārdzību ieņirgšu - ar aizliedzošajām nospraudītas visas ceļmalas biezā slānī, tām acīmredzot naudas netrūkst. Kā Ogrē, piemēram - 50, 70, 50, 70, 50, 70... un tā starp visiem krustojumiem. Papildplāksnītei pat nekādu stabu nevajag, pieskrūvē pie tā paša. Vienkārši nevienam tas nah nav vajadzīgs - ar atļaujošo zīmi neko nenopelnīsi.
 Vispār esmu svēti pārliecināta, ka Rīgas krustojumu projektētāji un satiksmes organizētāji būtu pelnījuši tikt izvestiem uz Sibīriju taigā kokus gāzt. Uz gadiem 25, kā "tautas ienaidnieki" un "imperiālistu aģenti".

Nu Sibīrijas draudi gan ir nevietā un cilvēki vadās no vienkārša algoritma - ir obligātas lietas, arī zīmes, kas glābj dzīvības, kam līdzekļi ir un ir zīmes - kas atvieglo dzīvi, bet neko bīstamu nenovērš - tās var pagaidīt treknākus laikus. Parasta, jebkuram viduvējam vadītājam saprotama formula.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #18 : 2016. gada 24. aprīlis, 17:42:08 »
Acīmredzot, esmu vairāk kā "jebkura viduvējība" :D
Es jau ne tikai par saspraudītām ceļazīmēm. Par krustojumu izprojektēšanu un satiksmes organizāciju vispār.
Un, ka pie mums nu būtu kļuvuši tik afigenna saimnieciski un taupīgi...  :rofl:

Atslēdzies Mao

« Atbilde #19 : 2016. gada 24. aprīlis, 17:49:17 »
Es tādas baigās auzas ar satiksmes organizēšanu nesaskatu, jeb man pofigs - braucu, ij braucu. Mani tracina veloceliņš, kas nokampis no ielas divas joslas (Lāčplēša iela) ziemā! Bet tur laikam RD vadās pēc plāna, ka pie tik un tik kilomentriem veloceliņu, kaut kādi dati izmainās, vai EU naudas iekrīt. Tātad arī cepšanās nevietā, nezinam visus nosacījumus. Vai arī ir vietas, kur sen prasās pārvads, paplašinājums vai aplis, bet neviens nedara neko - akal naudas jautājums...