Autors Tēma: Lielveikaliem strādāt vai nē - svētdienās?  (Lasīts 21297 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mao

Lielveikaliem strādāt vai nē - svētdienās?
« : 2016. gada 24. aprīlis, 13:44:31 »
Portālā Manabalss.lv kāds Ivars Mežinieks vāc parakstus, lai lielveikali nestrādātu svētdienās. Pats kungs protams nestrādā lielveikalā. Un nav saistīts ar lielveikalu īpašnieku makiem. Jeb ir?

Atslēdzies Afrora

Re: Lielveikaliem strādāt vai nē - svētdienās?
« Atbilde #1 : 2016. gada 24. aprīlis, 13:51:50 »
runa laikam tikai par lielajiem iepirshanaas centriem kaa saprotu, nevis VISIEM (aptiekas, mazaas bodes, drogas, netto, maximas, frizeetavas). Teikshu ka ljoti aatri pierod pie taa, ka sveetdienaas paardeveeji un kasieri atpuushas :) Badaa neviens no taas vienas dienas, kad nevar kafijai pienu nopirkt nemirst un ar laiku iemanaas visu nepiecieshamo sapirk laiciigi :) Lupatas un kafushkas ... nu mieriig var sestdienaas visu izdariit ko vaig :) Es atbalstu!
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #2 : 2016. gada 24. aprīlis, 14:07:36 »
Oi, mūsdienu svētnīca, templis - lielveikals tiek aizskarts!

Jā, man liekas forša doma. Lai cilvēki dara ko citu.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #3 : 2016. gada 24. aprīlis, 14:16:11 »
Kāds solis prom no vilku kapitālisma.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4 : 2016. gada 24. aprīlis, 14:23:52 »
No vienas puses - kāpēc cilvēki, kuri strādā lielveikalos nav pelnījuši svētdienu?
Kāpēc nereti ģimenēm nav citu izklaižu, kā lielveikala apmeklēšana?

No otras puses - man ir jancīgs darba laiks un ja man nepieciešamas ūziņas, tad man ērtāk ir tās iepirkt sestdienās un svētdienās ....

Es laikam par to, lai cilvēki ir laimīgi, kas nozīmē arī slēgtus lielveikalus svētdienās. Pieņemu, ka lielveikaliem tas nav izdevīgi, bet .... visi iegūt nevar gan.

Atslēdzies tex

« Atbilde #5 : 2016. gada 24. aprīlis, 14:31:36 »
Es pret. Man ir ērtāk, kad varu pieklūt tam, ko sagribu, kad sagribu.
Tāpēc neeju uz tirgiem, kur it kā produkti esot labāki. 1-6ienās 8-15/16? njefigā lāga nepiebraukt... nu lai turpina putēt ārā ar tādu organizāciju...
Ja lielveikalu īpašnieki grib turēt vaļā un darbinieki no tāda darba prom neiet, tā ir viņu darīšana.
Maiņu darbam ir arī savas priekšrocības, piemēram brīvas darbdienas, kad viss cits, ieskaitot valsts iestādes, strādā.
Soooo, lai katrs dara kā grib. IMO valstiski tas nebūtu jāregulē.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #6 : 2016. gada 24. aprīlis, 14:37:59 »
No vienas puses, svētdienās nekādu vajadzību pēc bodēm neizjūtu.
Bet no otras-ir tik daudz jomas, kur strādā arī svētdienās, un ir tie “slīdošie grafiki“.
Kaut tie paši mediķi, transporta darbinieki, kultūras, utt,utt,utt...
Manuprāt, kāda starpība, brīvdiena ir svētdienā vai, piemēram, trešdienā...
Kādēļ tiek domāts šādā kontekstā vien par tirzniecības darboņiem?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #7 : 2016. gada 24. aprīlis, 14:44:39 »
Ir pilnīgi skaidrs, ka patiesībā šī projekta autori ir lielveikalu īpašnieki. Sākumā šī ideja tika stumta caur arodbiedrībām, laikam dabūja no darba ņēmējiem pa purnu. Piebremzēja un stums caur balsošanu - tipa tauta lūdz nestrādāt. Man ir pretīgi, kad mani tur par aitu.
idejas plusi:
Netērēsies resursi (elektrība, ūdens, apkure mazāk).
mīnusi:
Pieaugs bezdarbnieku skaits un/vai kritīsies samaksa veikalu parastajiem darbiniekiem, Grūtāk būs iepirkties tiem, kas daudz strādā, maz pelna un ir lielas ģimenes.
Kompromiss:
Lielveikali nozvēr, ka kājas neaug no viņiem un, ka 10 gadus netiks neviens atlaists vai samazināta alga. No lielveikalu sataupītajiem līdzekļiem tiek iekasēts nodoklis mazā biznesa veicināšanai. Un ideja izčabēs pati...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #8 : 2016. gada 24. aprīlis, 14:46:46 »
Pirmkārt, man šķiet slidens šis dalījums - lielveikali/ne lielveikali. Kā no tiesiskā viedokļa tiks pamatots, kāpēc viens drīkst, otrs ne? Un kur ir tā "lieluma" robeža, līdz kurai drīkstēs?
Otrkārt, neviens mani nespiež turp svētdienā iet, ja pati negribu, lidz ar to man tie strādājošie veikali netraucē ne mazākā mērā. Un ir taču arī cilvēki, kas tādu darbalaiku strādā, ka cita laika iepirkties nemaz nav (ar to es nedomāju ikdienas maizes klaipu, bet apģērbu vai dzīvokļa iekārtojuma lietas, kuru izvēle prasa vairāk laika un piedomāšanas).
Treškārt. Es pati kādreiz esmu veikalā strādājusi un par darbalaiku 12/7 biju pārlaimīga. Man bija brīva katra otrā nedēļa. Nedēļa! Pa to nedēļu var visu ko paspēt. Nemūžam negribētu to mainīt pret tradicionālu darba grafiku ar divām nabaga brīvdienām nedēļā.
Un par to, cik pārdevēju tādā gadījumā tiks "nooptimizēti" un atlaisti, iniciatīvas iesniedzējam arī, acīmredzot, galva nesāp.

Neparakstīšu.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #9 : 2016. gada 24. aprīlis, 15:01:01 »
Es varbūt gribētu parakstīt papīru, lai bankas utml iestādes STRĀDĀ svētdienās, jo citādi to darbalaiks sakrīt ar visu citu iestāžu darbalaikiem!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2016. gada 24. aprīlis, 15:27:25 »
Pie viena, arī valsts kantorus pieraksti, lūdzu.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #11 : 2016. gada 24. aprīlis, 15:50:25 »
... nu bankas ir izdarījušas visu, lai Tu tajās vispār nerādītos. Nordea, par piemēru, ir tikai viena filiāle Pārdaugavā un tā pati Spicē, uz kuru bez mašīnas tā nemaz ij neaiztapsi. Bet kad es kļuvu par tās klientu, bij 3.... . OI - Šmugulis sanāk.

Mums norāda, ka civilizētajās valstīs svētdienās viss ciet, atļaušos atgādināt, ka Padomijā ar daudz kas bij ciet svētdienās un pirmdienās, bet stāsts ne par to - stāsts par to ka, ja mums ir lielāks komforts  un serviss kādā jomā, tad to laikam, kā argumentu, izmantot kaut kā aizklapēšanas procesā ir nepareizi.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #12 : 2016. gada 24. aprīlis, 15:54:13 »
Par iestāžu darba laiku:
Es uz sitiena nevaru iedomāties lietu un darbu, dēļ kuriem nevar tikt ko iesniegt vai izņemt iestādē, galu galā tak ir arī eParaksts un eLatvija. Bet varbūt alojos. Pardontje.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2016. gada 24. aprīlis, 16:19:36 »
Nu, ja cilvēks strādā darbadienās 9-18, tad fiziski netiek nekur, ne uz kādu iestādi, jo tās strādā tieši tādu pašu laiku. Kaut vai CSDD, piemēram, 9-18, sestdien slēgts.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #14 : 2016. gada 24. aprīlis, 16:31:53 »
Par CSDD piekrītu, es pat vienreiz vēsā ģīmī uz turieni sestdien aizbraucu, man pat prātā neienāca, ka tāds kantoris varētu būt ciet. Jāvāc kauč paraksti...