Autors Tēma: Lielveikaliem strādāt vai nē - svētdienās?  (Lasīts 21379 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ineshuks

Re: Lielveikaliem strādāt vai nē - svētdienās?
« Atbilde #45 : 2016. gada 25. aprīlis, 09:55:12 »
Ne paardeveejiem vien taa gjimene seezh... Shitas arguments mani neparauj...

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #46 : 2016. gada 25. aprīlis, 09:56:22 »
Afrora, Tevis piesauktajā citātā runa vispār bija par alkohola pieejamību veikalos, nevis veikala darba laiku.
un ar ko sviesta iegaade sveetdienas veelaa peecpusdienaa atshkjiras no alko iegaades?? Paardeveejiem, kraaveejiem taapat tachu jaastraadaa, ne??
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #47 : 2016. gada 25. aprīlis, 09:57:45 »
Ne paardeveejiem vien taa gjimene seezh... Shitas arguments mani neparauj...
par tiem, kuri negrib/nevar utt tachu te nerunaa, ne?? jeb tu par ko??
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #48 : 2016. gada 25. aprīlis, 10:01:55 »
Es par citaam sfeeraam, kur arii straadaa ne 8-17/5

Atslēdzies daddy

« Atbilde #49 : 2016. gada 25. aprīlis, 10:03:22 »
arguments par to, ka jāstrādā, bet ģimene cieš, nav labs. Tad jau visi sabtransa vadītāji, operas darbinieki, visādi dienesti, lidosta, medpersonāls u.c. varētu celt līdzīgu prasību. Nepatīk, nestrādā tādu darbu... jūrnieki vispār uz 3 mēneši reisā aiziet...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #50 : 2016. gada 25. aprīlis, 10:04:59 »
un ar ko sviesta iegaade sveetdienas veelaa peecpusdienaa atshkjiras no alko iegaades?? Paardeveejiem, kraaveejiem taapat tachu jaastraadaa, ne??

Priekš īpaši "civilizētiem" skaidroju vēlreiz - runa bija par alkohola pieejamību, nevis veikala darba laiku! Ja no veikals vulgaris vairs netirgos alkoholu, bet tirgos maizi, pienu, sviestu un tualetes papīru, tā pārdevēja un krāvējs tur tik un tā strādās! Došlo?

Tās rūpes par pārdevēju darbalaiku kā arguments vispār izzīsts no pirksta.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #51 : 2016. gada 25. aprīlis, 10:06:43 »
Riebjas shitie sveetdienas vakara pirceeji, kuriem nu taa vajag pacinju sviesta, nu taa, ka aciis ceertas!

Ar tādu loģiku lielveikali vispār būtu jāaizliedz. ieeju nopirkt paciņu sviesta, bet piekrāmēju pilnus ratus... jo kamēr līdz tai paciņai tiek, tikmēr sieviete viskautko pieskatījusi.
Tāpēc reizēm "paciņu sviesta" pērku Statoilā. It kā pa dārgo, bet tomēr lētāk nekā lielveikalā... :D

Atslēdzies Lilith

« Atbilde #52 : 2016. gada 25. aprīlis, 10:16:48 »
Ja man speciaali peec viina buutu jaakrataas, noteikti uzreiz kasti/es pirktu. :) Bet taa, nopeerku vienu pudeli un viss.
Vispaar riebjas visaadi noteikumi, kad un kas man japeerk.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #53 : 2016. gada 25. aprīlis, 11:48:27 »
Varētu padomāt, ka padlaikos, kad bija spešel veikali dzēra mazāk.
Eto mi uže prohodziļi...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #54 : 2016. gada 25. aprīlis, 11:56:02 »
No bērnības laikiem neatceros, ka tiktu lietots alko ikdienā. Nebija tādu vakara vīniņu, aliņu. Max ko atceros - melnais balzāms bufetes augšējā plauktā, kur regulāri tika nočekots ar "salmiņa metodi", vai līmenis nav krities (ti vai opis pa klusno nenašķējas) un kāda liķiera pudele, kur uz etiķetes tika vilktas strīpiņas, cik tālu ir nodzerts bijis. Svētkos jā - padomju burbuļūdens, kāda šņabja pudele, Moka, atceros vēl allažu ķimeli. Bet nekādā gadījumā parastā darba dienā, tāpat vien vakara relaksācijai.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #55 : 2016. gada 25. aprīlis, 11:58:50 »
No bērnības laikiem neatceros
Man vecāki bija nedzērāji. Bet tas nenozīmē, ka citi nedzēra.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #56 : 2016. gada 25. aprīlis, 12:14:07 »
Dzēra pat darbā, sākot ar traktoristu un beidzot ar bugaltēriju...
Tas man pirmajā darba vietā, skuķim no nedzērāju ģimenes bija atklājums,
katru dienu bija kas, svinams.
Arī klienti allaž nesa deficītu -“balto stārķi“, šampi, konču kastes.
Protams, dienas gaitā, kam bija vēlme, tas tika lietots...
Dažam labam arī nonstopā...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #57 : 2016. gada 25. aprīlis, 12:23:33 »
Pat shoferi aatrajos paalii dazhi straadaaja... UN feldsheri... UN pazharnieki... UN menti... Tirguu jau dalja joprojaam...

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #58 : 2016. gada 25. aprīlis, 12:24:23 »
Alkohols manis pēc var būt, var nebūt lielveikalos, ne man bija problēmas, kad ierobežojumu nebija, ne tagad. "Roka nestiepjas" ne pēc nevajadzīgas vīna pudeles, ne pēc kaudzes citu produktu, ja vajadzīgs tikai piens. Laikam nav manī patērētāja gēna, kura esamībā nezin kāpēc daudzi vaino lielveikalus.

Kas attiecas uz tēmu - manuprāt, slīdošais grafiks, kas ir lielveikalu darbiniekiem (un, kā jau te arī minēja, daudziem citiem), ir daudz ērtāks par ofisos sēdošo 9-18 grafiku. Nu, te jau to minēja - gan par iespeju valsts iestādes (un ne tikai) apmeklēt, gan citus, ne tik lielus veikalus. Vienkārši tie, kas strādā 1-5dien, automātiski pieņem, ka arī lielveikalu darbinieki strādā tāpat + vēl arī nedēļas nogales, t.i., nonstopā, bez brīvdienām (nenoliedzu, ka noteiktos veikalos tā arī ir, bet tādi ir mazākumā).

Ir tā sagadījies, ka arī es šobrīd piestrādāju vienā no lielveikaliem (ne pārtikas veikalā). Vakar un aizvakar strādāju (ārprāts, vai ne? Brīvdienās!!, ģimene cieš !! Netaisnība :)  ) Tagad 5 dienas brīvas - jau saplānotas - pie vecākiem aizbrauksim, aiziesim uz pāris pasākumiem (nav pieejami brīvdienās), es dažas bodes apciemošu, kas strādā tikai darba dienās... un vēl šādi tādi plāni ir. brīvā nedēļas nogalē?  Pat 1/3 no visa tā nevarētu izdarīt, jo vienkārši iespēju nav.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #59 : 2016. gada 25. aprīlis, 12:27:06 »
Nu bet kā tur ar tām svētdienām palika? Citādāk zilisārtajiem atkal tēma būs jādala divās daļās - tirgotavu slēgšana (1) un sakarība starp alko tirgošanu un lietošanas biežumu (2) :D