Autors Tēma: Lielveikaliem strādāt vai nē - svētdienās?  (Lasīts 21491 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Re: Lielveikaliem strādāt vai nē - svētdienās?
« Atbilde #105 : 2016. gada 25. jūnijs, 18:56:39 »
Palaidu garām šiteno diskusiju, tikai tagad ielīdu un atbildu: Protams, ka NAV tā, ka lielveikaliem būtu jābūt atvērtiem visas nedēļas dienas.
Galu galā, arī lieveikalu darbiniekiem ir ģimenes, un svētdienai būtu jābūt tādai kā "ģimenes kopābūšanas dienai".
Pirkumus var ieplānot laicīgi.
Pofigs man, kā tur ar visādiem ekonomikas rādītājiem.
Svētdienas pieder ģimenei- parks, skrituļošana, baseins, riteņošana, ciemošanās, izsādes, rotaļlaukumi, pusdienošana, sauļošanās.
Tiem, kam nav ģimenes, lūdzu, svētdienās iepērcieties Statoil, Lukoil, Neste utt., ja nu ir kas tāds, līdz kam nevarat nociesties to 1 dienu.

Atslēdzies true detective

« Atbilde #106 : 2016. gada 25. jūnijs, 21:21:40 »
Palaidu garām šiteno diskusiju, tikai tagad ielīdu un atbildu: Protams, ka NAV tā, ka lielveikaliem būtu jābūt atvērtiem visas nedēļas dienas.
Galu galā, arī lieveikalu darbiniekiem ir ģimenes, un svētdienai būtu jābūt tādai kā "ģimenes kopābūšanas dienai".
Pirkumus var ieplānot laicīgi.
Pofigs man, kā tur ar visādiem ekonomikas rādītājiem.
Svētdienas pieder ģimenei- parks, skrituļošana, baseins, riteņošana, ciemošanās, izsādes, rotaļlaukumi, pusdienošana, sauļošanās.
Tiem, kam nav ģimenes, lūdzu, svētdienās iepērcieties Statoil, Lukoil, Neste utt., ja nu ir kas tāds, līdz kam nevarat nociesties to 1 dienu.

mediķiem, ugunsdzēsējiem, policistiem, sab. transporta šoferiem utt vai tad nav ģimenes? kā grafiks iekrīt tā strādā. tad jau taisām visu ciet svētdienās, lai visi, pilnīgi visi izbauda ģimenes kopā būšanas dienu.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #107 : 2016. gada 25. jūnijs, 23:03:27 »
mediķiem, ugunsdzēsējiem, policistiem, sab. transporta šoferiem utt vai tad nav ģimenes? kā grafiks iekrīt tā strādā. tad jau taisām visu ciet svētdienās, lai visi, pilnīgi visi izbauda ģimenes kopā būšanas dienu.
Piedod ... nevaig locekli ar pirkstu salīdzināt... tie ko nosauci ir darbi/profesijas bez kā NEVAR iztikt. Bez piena, maizes vai šmigas gan vienu dienu var iztikt.
Varēji vēl pateikt ka, kad mediķi 6dien aiziet mājās lai izslēdz slimnīcā elektrību. Visur. Arī reanimācijai
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #108 : 2016. gada 25. jūnijs, 23:24:49 »
Baidos, ka vispārēja ģimenes-diena-svētdiena krietni ierobežos atpūtas iespējas ārpus mājām - gan kino, gan baseinā un kafejnīcā arī strādā ģimenes cilvēki. Kur tad būs tā robeža, kam strādāt, kam nē?

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #109 : 2016. gada 25. jūnijs, 23:40:14 »
Tieši to pašu nodomāju. Kāpēc lielveikali nevar strādāt, bet kafejnīcas, kinoteātri, muzeji - var. ja jau visiem ģimenes, tad visiem (šoreiz pat izslēdzot vitāli svarīgos, ko pieminēja detective). Tā kā atliek vienīgi atpūta mājās, ģimenes lokā. Ko paši pagatavo, kā sevi izklaidē, ar to jāpietiek...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #110 : 2016. gada 25. jūnijs, 23:48:35 »
Nu nesmīdiniet. Es tiešām nezinu, kas un kā interesēs bīda šo likumu, bet par vienu gan esmu droša - lai nu kas, bet pārdevēju ģimenes dzīve tiem bīdītājiem ir pie kājas. Populistisks sauklis, nekas vairāk.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #111 : 2016. gada 25. jūnijs, 23:49:56 »
Mani reizēm pārsteidz ( un es arī apbrīnoju) latviešos ir nu tāaaada spītība. Nu tāaaada, ka ... nē pie mums nevar un viss!!! Nu nevar un punkc. :) un pofig ka citi var.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #112 : 2016. gada 25. jūnijs, 23:53:54 »
Nu gan jau ka var. Bet jautājums, priekš kam to vajag. Es tiešām neredzu neviena sakarīga PAR argumenta.

Atslēdzies true detective

« Atbilde #113 : 2016. gada 26. jūnijs, 10:19:12 »
Piedod ... nevaig locekli ar pirkstu salīdzināt... tie ko nosauci ir darbi/profesijas bez kā NEVAR iztikt. Bez piena, maizes vai šmigas gan vienu dienu var iztikt.
Varēji vēl pateikt ka, kad mediķi 6dien aiziet mājās lai izslēdz slimnīcā elektrību. Visur. Arī reanimācijai

nu ok, te buus paaris bez kaa var iztikt, kafejniicu, kinoteaatru, teaatru darbinieki utml. taisaam visu ciet un seezhaam maajaas, jo mums visiem ir gjimenes. nebuut nesaku, ka sveetdien jaaiet izklaideeties uz tirdz.centru, bet nevienu ar varu tur nevelk, ja buus ciet, tad tie, kas nespeej kvalitatiiti pavadiit laiku ar gjimeni, to nedariis arii, ja tirdz.centrs buus ciet. es par to, ka citi min argumentu, ka cilveeki neskries izklaideeties uz tirdz.centru sveetdien. runaajot par paardevejiem, darbadienu briivdienaam ir savas priekshrociibas.

ps. straadaaju mainju darbu, runaaju no pieredzes, briivaas darbadienas ( pirm-piekdiena) nemainiitu uz viikendu.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies tuk

« Atbilde #114 : 2016. gada 26. jūnijs, 11:21:47 »
Mani reizēm pārsteidz ( un es arī apbrīnoju) latviešos ir nu tāaaada spītība. Nu tāaaada, ka ... nē pie mums nevar un viss!!! Nu nevar un punkc. :) un pofig ka citi var.

Citi, citi..., tie citi, “protams“ gudrāki, viedāki..., pašiem galvas uz pleciem jau nav.
Galvenais no pūļa neizlekt. Ērti.
Kā tajā varžu dziesmā - “Leksim bedrē, leksim bedrē, redzēs kas mūs ārā vilks...“

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #115 : 2016. gada 26. jūnijs, 15:10:03 »
Es dom "citi" negrib briivdienu algu maksaat, taapeec ir ciet...

Nez mums bodees skaitaas sliidoshais grafiks un nav briivdienaas jaapiemaksaa? Droshi vien... citaadi fixi saorganizeetu nestraadaashanu...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #116 : 2016. gada 26. jūnijs, 19:21:17 »
Skumji, ka komercializācija tik augstu vilni sit, ka "svētdienās nestrādājoši lielveikali" būtu tik ārkārtīga problēma. Tak ārpus lielveikala nezinātu, kā brīvo laiku "nosist".

Atslēdzies tuk

« Atbilde #117 : 2016. gada 26. jūnijs, 19:36:38 »
Labi, labi, ne visi Rīgā dzīvo, no miesta uz lielpilsētu tiek vien brīvdienās.
Bet laukos lielveikalu nav, bet vajadzības ir gan.
Man principā vienalga,
bet kā jau šeit teica, ne jau par pārdevēju ģimenēm kāds domā...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #118 : 2016. gada 26. jūnijs, 19:38:14 »
Vispār jau vēlos vakaros un brīvdienās strādājoši lielveikali ir ērtība, nevis izklaide. Piemēram, banku filiāles, kas ir pieejamas arī "parastajam ofisa darbiniekam", kuram 9-17 jābūt pašam savā darbā, bet ārpus šī laika bankas ir ciet.

Bet cūka jau vienmēr dubļus atradīs...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #119 : 2016. gada 26. jūnijs, 20:05:22 »
Runa ir par svētdienām, un tikai, ja pareizi saprotu. Un darba dienās visiem ir pusdienlaiki, ne?