Autors Tēma: Lielveikaliem strādāt vai nē - svētdienās?  (Lasīts 21475 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ineshuks

Re: Lielveikaliem strādāt vai nē - svētdienās?
« Atbilde #165 : 2016. gada 27. jūnijs, 19:57:24 »
Arodbiedrība. Ja esi biedrs, vari sūdzēties, ka darba likumdošana pārkāpta.
Bet nu arī, kas jums koplīgumā rakstīts.
Arodbiedrība tevi sargās :D.

Teorija ir smuka ;) dziivee likumaa ieraksta  ka tikai medikjiem liidz 240st virsstundas nav virsstundas un viss ;)

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #166 : 2016. gada 27. jūnijs, 20:30:12 »
Tāpēc, ka velns parāvis, tirgus sadalīts, peļņu palielināt vairs nevar palielinot pārdošanu, značit jāsamazina izdevumi un lielākā izdevumu daļa ir personāls.

Ja jau tirgus ir tiktāl sadalīts, kādēļ zemē tiek mesta nauda, drukājot iknedēļas akcijas bukletus un dodot precēm atlaides? Cik pārdevēju nevarētu atlaist no darba, ja nebūtu jānodarbojas ar nemitīgo cenu zīmju mainīšanu..

Atslēdzies Broms

« Atbilde #167 : 2016. gada 27. jūnijs, 20:32:51 »
Ja jau tirgus ir tiktāl sadalīts, kādēļ zemē tiek mesta nauda, drukājot iknedēļas akcijas bukletus un dodot precēm atlaides? Cik pārdevēju nevarētu atlaist no darba, ja nebūtu jānodarbojas ar nemitīgo cenu zīmju mainīšanu..

Iekarotā tirgus daļa tak jānotur. Jeb Tu domā, ka var atslābt un pietiek ar atvērtām veikala durvīm?

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #168 : 2016. gada 27. jūnijs, 20:39:11 »
Iekarotā tirgus daļa tak jānotur. Jeb Tu domā, ka var atslābt un pietiek ar atvērtām veikala durvīm?
Nelīmējas man kopā tirgus daļas noturēšana un durvju slēgšana svētdienās. Jo piparbodītes nav lielveikali. Un piparbodītes durvis ciet neslēgs. Bet Valmiermuižas alus ir Valmiemuižas alus gan Rimi, gan ciema mazbodītē.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #169 : 2016. gada 27. jūnijs, 20:40:47 »
Vot kur demagoģijas paraugstunda!
Veikala pārdevējai jāstrādā, lai varētu iepirkties citā (vai tajā pašā veikalā). Mums trūkst veikalu! Dajoš veikalus! Veikals - visas ekonomikas pamatu pamats! Urrā! (Pa, kur mani transparenti, sarkanie karodziņi koka kātiņos un lielais plakāts uz ziliņa piekabes?...)
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #170 : 2016. gada 27. jūnijs, 21:25:18 »

Esi tik pārliecināts, ka tās akcijas un atlaides no tirgotāja nevis ražotāja peļņas?
Kādiem drastiskiem noteikumiem tiek kāsts ražotājs!
Papēti kaut piena cenu no govs pupa līdz ledusskapim.
Nelīmējas man kopā tirgus daļas noturēšana un durvju slēgšana svētdienās. Jo piparbodītes nav lielveikali. Un piparbodītes durvis ciet neslēgs. Bet Valmiermuižas alus ir Valmiemuižas alus gan Rimi, gan ciema mazbodītē.
Varu pastāstīt - vecāku pierīgas miestā ir 4 dažādi lielveikali un neliels tirdziņš.
Piparbodes sen kā izspiestas no tirgus. Tā lūk.

« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 28. jūnijs, 09:03:55 no pitons »

Atslēdzies Broms

« Atbilde #171 : 2016. gada 27. jūnijs, 21:32:43 »

:banhead:
Jautāji par bukletu nozīmi, es atbildēju par bukletu nozīmi. Nekur nebija minēts, ka tam būtu kāds sakars ar svētdienām.
Izteikti selektīvā uztvere lika ieklabināt nesaistītas pārdomas?
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 27. jūnijs, 21:37:47 no Broms »

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #172 : 2016. gada 27. jūnijs, 22:15:12 »
:banhead:
Jautāji par bukletu nozīmi, es atbildēju par bukletu nozīmi. Nekur nebija minēts, ka tam būtu kāds sakars ar svētdienām.
Izteikti selektīvā uztvere lika ieklabināt nesaistītas pārdomas?

Paldies Tev, protams, par komentāru, bet turos pie mērķa - noliktās tēmas. Līku loču, bet tomēr uz Romu.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #173 : 2016. gada 28. jūnijs, 10:36:54 »

Varu pastāstīt - vecāku pierīgas miestā ir 4 dažādi lielveikali un neliels tirdziņš.
Piparbodes sen kā izspiestas no tirgus. Tā lūk.

Loģiski. Kurš tad ies uz 10 mazbodēm, lai nopirktu vajadzīgo, ja var ieiet lielveikalā uzreiz nopirkt visu. Izdzīvo tikai tās mazbodes, kas spēj piedāvāt no lielveikala atšķirīgu un pieprasītu produkciju.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #174 : 2016. gada 28. jūnijs, 11:20:22 »
Vot kur demagoģijas paraugstunda!
Veikala pārdevējai jāstrādā, lai varētu iepirkties citā (vai tajā pašā veikalā). Mums trūkst veikalu! Dajoš veikalus! Veikals - visas ekonomikas pamatu pamats! Urrā! (Pa, kur mani transparenti, sarkanie karodziņi koka kātiņos un lielais plakāts uz ziliņa piekabes?...)

Nu jā, ir cilvēki, kas strādā, lai iepirktos. Tiem pārsvarā viss čiki poki. Un ir cilvēki, kas strādā, lai dzīvotu kaut puscilvēka cienīgu dzīvi, strādā zālēm, bērniem, apkurei.... . Vispār tēmu nesaprati, ja? Ne cik? A vienkārši atzīties?

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #175 : 2016. gada 28. jūnijs, 11:53:14 »
atziistos. Mao pusteikumus galiigi nesaprotu. Sajuuta taada, ja negaudo liidzi "sazveerestiibas teorijaam par karteljiem un n-tiem % bezdarbnieku" tad domaa nepareizi.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #176 : 2016. gada 28. jūnijs, 12:30:59 »
Nu jā, ir cilvēki, kas strādā, lai iepirktos. Tiem pārsvarā viss čiki poki. Un ir cilvēki, kas strādā, lai dzīvotu kaut puscilvēka cienīgu dzīvi, strādā zālēm, bērniem, apkurei.... . Vispār tēmu nesaprati, ja? Ne cik? A vienkārši atzīties?
Tā arī ir iepirkšanās. Neesmu redzējusi, ka kādam zāles, apkuri, bērnu lietas dod tāpat vien par to, ka cilvēks vispār strādā. Lai kur tu pakustētos viss ir balstīts uz pirkšanu - pārdošanu.
Strādā visi, lai izdzīvotu - būtu silts, sauss, jumts, drēbes, vēderā kaut kas. Tikai atšķirība tā, ka kāds ir apsviedīgāks un viņam tas sanāk labāk, līdz ar to tiek pie lielākām/vairāk ekstra precēm - baltmaizi ne par 40 centiem, bet 1,5eur kukulītī, margarīna vietā sviests. Kurā mirklī sākas cilvēka cienīgā dzīve?  Un vai kāds ir atcēlis jebkurā laikā esošo nabadzīgāko slāni/bagāto slāni? Tas, par ko jūs te aurojat jau vairs nav nekāda normāla situācija, bet pilnīgs komunisms. Tad welcome uz Ziemeļkoreju. Tur visi ir vienādi. Nav ar ko salīdzināt, nav extra preču un iespēju. Un tur pofig, cik ilgi veikali strādā.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #177 : 2016. gada 28. jūnijs, 12:34:28 »
Izdzīvo tikai tās mazbodes, kas spēj piedāvāt no lielveikala atšķirīgu un pieprasītu produkciju.
Muļķības. Āgenskalns, mazs pārtikas veikals (sortiments mazāks un ne citādāks kā lielveikalos, bet cenas lielākas) dzīvo un dzīvo ne slikti, kaut arī 2min gājiena attālumā Rimi, 3min attālumā Mego, 5 min attālumā tirgus un Maxima.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #178 : 2016. gada 28. jūnijs, 12:52:42 »
Man tiešām pofigs strādā vai nestrādā, mani tas neskar nekādā veidā.
Bet paskaidrojiet, man mulķei, kādēļ nestrādāt svētdienās? Vottt, gribu saprast, kur tas labums?
Texti par to, ka tā dara dažās valstīs un par ģimenes laimi arī nederēs.
Piesauktās pārdevējas, cik noprotu ir pret.
Cilvim vulgaris vajag šilti “closed“, lai paietu veicim garām?
Godīgi, nesaprotu, ja nav īpašnieka ieinteresība, kur,kur tas labums?,kurš no tā ieguvējs???
Es vēl saprastu, slēgtu Ziemassvētkos, Saulgriežos, 18.novembrī, 4.maijā...
Nu apskaidrojiet, lūdzu...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #179 : 2016. gada 28. jūnijs, 13:00:31 »
Esmu izbijusi tirdzniecības centra darbiniece. Un kā reiz ļoti saprotu ģimenisko argumentu. Jo labākajā gadījumā (ja boss foršs), tev pēc slīdošā grafika katrs otrais vīkends pilnībā vai daļēji iekrīt brīvs. Ja boss slikts, vari arī pie tā netikt. Brīvdienās krāmē savu preci, loki šmotkas un domā, ka nevari pavadīt laiku ar cilvēkiem, kam ir balto apkaklīšu darba grafiks. Nevari nekur uz brīvdienām kaut vai uz laukiem izrauties, jo jāstrādā. Vēl bosu īpašā "pretīmnākšana" ieliekot strādāt piemēram pusi dienas. Garantēta brīva svētdiena dotu ļoti daudz.