Autors Tēma: Lielveikaliem strādāt vai nē - svētdienās?  (Lasīts 21291 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mao

Re: Lielveikaliem strādāt vai nē - svētdienās?
« Atbilde #195 : 2016. gada 29. jūnijs, 08:38:05 »
Mjā, īstenībā 8/5 ir viens no stulbākajiem grafikiem - pahā, gaidi atvaļinājumu...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #196 : 2016. gada 29. jūnijs, 08:50:04 »
"Veiksme" ir strādāt 8/5 ??!! Ar divām nabaga brīvdienām nedēļā? No kurām turklāt viena ir bezjēdzīga svētdiena? 

hehe, sanāk, ka kam nav darbdienu, tam nav arī brīvdienu, viss vienādi pelēks... mēģināsi pārliecināt, ka tomēr rozā? :D
ka tik nav tā, ka "gudriniece" strādā 24/7... 

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #197 : 2016. gada 29. jūnijs, 09:13:43 »
Mjā, īstenībā 8/5 ir viens no stulbākajiem grafikiem - pahā, gaidi atvaļinājumu...
Savas 160h mēnesī jānorukā neatkarīgi no grafika, līdz ar to, ilgtermiņā skatoties, tāpat vien jāpahā un jāgaida atvaļinājums visiem :P

Atslēdzies daddy

« Atbilde #198 : 2016. gada 29. jūnijs, 09:16:33 »
mani pilnībā apmierina situācija, kad zināmas stundas diennaktī esmu atbildīgs "par visu", un zināmas "par neko" un piederu pats sev  :w:

Atslēdzies Mao

« Atbilde #199 : 2016. gada 29. jūnijs, 09:20:58 »
Savas 160h mēnesī jānorukā neatkarīgi no grafika, līdz ar to, ilgtermiņā skatoties, tāpat vien jāpahā un jāgaida atvaļinājums visiem :P

Nu pag - bārmeņi mauc bieži caur nedēļu, kuģu apkalpe, stjuarti, piloti un mašīnisti, provodņicas dragā uz Magadanu un apakaļam mēnesi un tad menesi nedragā - ir varianti...

Atslēdzies Mao

« Atbilde #200 : 2016. gada 29. jūnijs, 09:22:20 »
Savu grafiku izstāstīt? Podskazka - mantkārības gads piemeties...

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #201 : 2016. gada 29. jūnijs, 10:15:32 »
Par lieveikaliem - it kā jau nav slikti, ja vaļā arī svētdienās, bet kaut kādā mērā tas saistīts ar nenormālo pirkšanas kulta veicināšanu. Darbinieku vēlme pēc brīvdienām tāds ais ausīm pievilkts argumens. Man tā šķiet.

Šobrīd esmu vairāk kă apmierināta ar 8/5 darba laiku. Biroja durvis no ārpuses ciet.un laiks ir mans! Negribu atgriezties pie tā, ka teju jebkurā stundā kāds var zvanīt un lūgt risināt problēmas, un to risināšana ir darba pienākums. Bet ir jau dažādi darba laiki.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #202 : 2016. gada 29. jūnijs, 11:10:44 »

Diskusija par darba laikiem laikam būtu atsevišķas tēmas vērta.
Bet skaidrs ir viens - ka cik cilvēku, tik viedokļu, un katrs izvēlas darba režīmu pēc savas patikšanas. Nu, vismaz iespēju robežās, cik specialitāte atļauj. Tāpēc acīmredzot man nav jāžēlo nabaga (no mana skatupunkta) 8/5 strādājošie, gluži tāpat kā tiem nav pamata žēlot "neveiksmīgos" pārdevējus, kam brīvdienas jāstrādā.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #203 : 2016. gada 29. jūnijs, 11:15:49 »
Lasu un brīnos, kā var ienākt prātā salīdzināt neatliekamas un ārkārtas palīdzības iestādes ar lielveikaliem un to balagānu.
Kā jau teicu, jautājums par ekonomiku man ir pie kājas. Man ir personiska nepatika pret lielveikaliem, un tam ir pamatojums. Daudzus gadus nodzīvoju vietā, kur no vienas puses svētdienās plkst.6-8 regulāri baznīcas zvani dimdināja un no otras puses bija lielveikals, kur jau 5 no rīta notika transporta kustība, preču izkraušana un iekraušana, taras izvešana/atvešana un viss cits, ko varat iedomāties tirgošanās sakarā.
Ieteikumus par dzīvesvietas maiņu varat aiztaupīt.
Nevienam gabals neatkritīs, ja 1 dienu nedēļā supermarketi būtu slēgti.

Atslēdzies tex

« Atbilde #204 : 2016. gada 29. jūnijs, 11:25:53 »
Gabals vrb nenokritīs, bet man ir ērtāk, ja ir vaļā un, ja nu man gadījumā ko savajagās, tad varu ieskriet un nopirkt.
Runas par darbinieku ērtībām ir pīļu mēsli - aiz tā noteikti slēpjas kas cits. $$$$.

Deru, ka ne tikai man, bet daudziem, kas dzīvo pie samērā lielām ielām ar intensīvu kustību, labprāt patiktu, ja tās kaut uz dienu nedēļā tiktu slēgtas (atļautas tikai iedzīvotājiem, kas citādi nevar piebraukt)... Ko vēl varētu aizslēgt, kas vrb kādam traucē?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #205 : 2016. gada 29. jūnijs, 11:29:55 »
man kā kristietim to ir grūti pateikt, bet šķiet, ka lielveikala apmeklētāju ir 100x vairāk nekā baznīcas (kas arī nav neatliekamas un ārkārtas palīdzības iestāde) apmeklētāju, tāpēc, ja nu sabiedrības interesēs kas ir jāklapē ciet, tad varbūt tā varētu būt zvanīšana? :)   

es bez veikala varētu nedēļu izdzīvot nepazeminot savas dzīves kvalitāti :)

Atslēdzies Mao

« Atbilde #206 : 2016. gada 29. jūnijs, 11:30:35 »
Lasu un brīnos, kā var ienākt prātā salīdzināt neatliekamas un ārkārtas palīdzības iestādes ar lielveikaliem un to balagānu.
Kā jau teicu, jautājums par ekonomiku man ir pie kājas. Man ir personiska nepatika pret lielveikaliem, un tam ir pamatojums. Daudzus gadus nodzīvoju vietā, kur no vienas puses svētdienās plkst.6-8 regulāri baznīcas zvani dimdināja un no otras puses bija lielveikals, kur jau 5 no rīta notika transporta kustība, preču izkraušana un iekraušana, taras izvešana/atvešana un viss cits, ko varat iedomāties tirgošanās sakarā.
Ieteikumus par dzīvesvietas maiņu varat aiztaupīt.

Pipec! Ko Tu melo? Gabals tieši atkritīs simtiem tur strādājošo. Maizes gabals sev un bērniem. 

Atslēdzies daddy

« Atbilde #207 : 2016. gada 29. jūnijs, 11:32:51 »
varbūt viņi drīkstēs sestdienas vakarā kā nelielu kompensāciju paņemt produktus, kuriem svētdien derīguma termiņš beidzās? :)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #208 : 2016. gada 29. jūnijs, 11:41:51 »
Citāts

Ņemot vērā, ka nedēļas nogales parasti nepavadu Rīgā, priecājos, ka svētdienas vakarā varu iepirkt pārtiku nākamajai nedēļai.
Protams, ja vajadzēs, pārkārtošos.

Bet atkal šķiet nepieņemami šādas lietas regulēt ar kaut kādām norādēm un likumiem. Beigās vēl izdomās noteikt kad ēst,dzert un iet uz labierīcībām.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Mao

« Atbilde #209 : 2016. gada 29. jūnijs, 11:42:47 »
Ikvienai personai ir tiesības uz brīvību un personas neaizskaramību, cilvēka godu un cieņu, privātās dzīves un mājokļa neaizskaramību, īpašumu, saņemt veiktajam darbam atbilstošu samaksu. Ēdiens vai preces nav samaksa.