Nu taatad ilgi briedu vienam no faaterlandes nacionaalajiem eedieniem - Rolaadeem vai rolmopshiem vai Rinderrouladen
1) taatad njemam liellopu galju. Mums ir iepakojumi pa 3 gab, lieli diezgan paplaani (2-3mm) sagriezti galjas gabali.
2) katru gabalu tin valjaa un liek uz deelja, apsaala, appiparo.
3) smeeree ar sinepeem (man bija Dizjonas, kuras es naakamreiz nenjemshu, jo pat peec 2 stundu shmoreeshanas taa garsha bija diegan juutama. Naakamreiz njemshu ne tik intensiivas)
4) uz sinepeem liek plaanaas brokastu bekona shkjeeles
5) rolaades vienaa galaa liek marineetu gurkji un es veel liku siipolloka baltaas daljas (vnk bij maajaa un negribeejaas aaraa mest). Citi liek arii svaigu siipolu
6) rolaades satin rulliishos un uz karstas pannas aprauj
7) sashnjipelee siipolu, kjiploku palielos gabalos
8) sashnjipelee zupas izlasi - burkaanu, puravu, seleriju
9) visu apcep pannaa kur bija galja
un tagad taa:
variants 1: daarzenjus aplej ar tuch sarkanviinu, pasautee, kraamee virsuu rolaades, paarlej uudeni un sautee
variants 2: uz daarzenjiem sakraamee rolaades un paarlej ar knorr maisiijumu rolaadeem (350ml) un sautee - mans variants
es uzliku pliiti uz 3 no 9 un atstaaju visu burbuleeties 1,5stundas. Peec tam pieljaavu baigo kljuudu

... iznjeemu rolaades un VISU shkjidrumu sablendereeju kopaa ar daarzenjiem, kuri bildee izskataas peec veemekljiem un visa rolaade pec kakas
vajadzeeja uzputot tikai shkjidrumu un daarzenjus atstaat piedevaam. Nu nekas buus maaciiba. Luudzu paaraak daudz nenjirgt
P.S. manaa rolaadee bij 1 kocinsh, kuru es iznjeemu. Jaunietim bija 2, no kuriem shis atrada 1

. Negribu zinaat kur palika otrs
[attachment deleted by admin]