Autors Tēma: Tik traki ir vai tomēr pārspīlēts?  (Lasīts 1978 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nāra

Re: Tik traki ir vai tomēr pārspīlēts?
« Atbilde #15 : 2016. gada 26. aprīlis, 18:58:58 »
Var just, ka, pirmkārt,  rakstījusi krieviete un par savu pieredzi. Vācieši, tāpat kā mēs, ir ļoti dažādi, ne jau visus var ielikt šajā ordnungā, kaut gan gan jau daļa patiesības ir. Man visvairāk patika daļa par pensionāru dzīvi - viņi dzīvo savu dzīvi, ne tā kā bieži mēs te - savu pieaugušo bērnu un mazbērnu dzīvi.
Man ir bijusi ļoti maza pieredze- nedēļu dzīvoju DE mazpilsētā, tur, piemēram,  neviena sieviete nestrādāja, visas bij mājsaimnieces. Minhenē toties pabiju ģimenē, kur abi bīdīja biznesu, mājās nekad ēst netaisīja. Abās ģimenēs līdzīgs bij tas, ka vakros dzēra alu, katru vakaru!!! Biznesa sieviet bija stāvoklī un, solidarizējoties ar viņu, vīram bija jādzer bezalkoholiskais alus :)
Man patika apraksts un man nekas nebūtu pretī tā dzīvot :)

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #16 : 2016. gada 26. aprīlis, 19:14:14 »
Cik būts un dzīvots Vāczemē, šis ļoti vispārināts, bet neapšaubāmi ar savu daļu taisnības. Tik nevar īsti saprast, vai viss autoreos šķiet dīvaini un jocīgi, vai kaut kas no minētā  tomēr šķiet pieņemami.

Par atkritumiem - arī LV, ja dzīvo kādā mazmiestā, atkritumu izvedēji atbrauc katru otro nedēļu vai kā nu līgumi saslēgti. Atkritumu šķirošana ir tikai normāla lieta, būtu iespēja, šķirotu vairāk  nekā tagad četros dažādos aatkritumu veidos.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #17 : 2016. gada 26. aprīlis, 20:03:34 »
Daudz pārspīlēts nav. Austriešiem ļoti līdzīgi, pieļauju, ka šveiciešiem tāpat.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #18 : 2016. gada 26. aprīlis, 22:22:36 »
Atcerējos kādu atgadījumu, kurā izpaudās šis vāciešu - kārtībai jābūt. Ar skolas kolektīvu devāmies ekskursijā uz Rietumeiropu. Tualetes pauze stāvlaukumā, kurā 2 mājiņas ar attiecīgajām piktogrammā - sievietēm un vīriešiem. Tā kā viss autobuss sastāv gandrīz tikai no sievietēm, tad laika ekonomijas nolūkos izmantojam abas... Pienāk viens vācietis, un sāk lamāties, ka sievietes izmanto vīriešu tualeti. Mēs arī viņu palaižam, lai izmanto labierīcības. Izrādās, kungam nemaz tur nevajag, taču tāda nekārtība nav paciešama, ka sievietes iet tualetē, kas tām nav paredzēta. To arī kungs gribēja novērst!

Atslēdzies Lilith

« Atbilde #19 : 2016. gada 27. aprīlis, 10:25:57 »
Mani vaacu draugi nav diez ko likumpaklausiigi. Ruukju arii nav :) Bet vienmeer zinu, ka nekavees - buus tieshi noteiktajaa laikaa. Shito baigi noveerteju!

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #20 : 2016. gada 27. aprīlis, 11:13:56 »
Vācijā biju pārsteigta par bardaku ar vilcienu kursēšanas laikiem... likās - nu, punktuālajā Vācijā... kātad.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #21 : 2016. gada 27. aprīlis, 11:47:30 »
Vācijā biju pārsteigta par bardaku ar vilcienu kursēšanas laikiem... likās - nu, punktuālajā Vācijā... kātad.
baanis streiko regulaari un kavee arii regulaari!!! besii visus

starp citu: jauniets shodien neiet uz skolu. autobusu streiks. taksis man nav jaapmaksaa un 2,6km liidz skolai kalnaa uzkaapt vinsh nevar. vot taa mums te
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #22 : 2016. gada 28. aprīlis, 20:19:05 »
St c, sadarbiibaa gan shie ir, hmmm.... nee, nu var jau teikt, ka tajos darbos vaachi pashi nestraadaa un taapeec taa, bet... pasuutiijumi meedza kaveeties un putroties uz vella paraushanu...

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #23 : 2016. gada 28. aprīlis, 20:22:15 »
Un mana 3 gadu pieredze ar vāciešiem kā priekšniekiem, strādājot LV filiālē, nekādus komplimentus par viņiem diemžēl nerosināja... Vismaz tiem konkrētajiem.

Teiciens "Puenktlich wie die Deutsche Bahn" izraisīja smaidiņus jau pirms gadiem 20...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #24 : 2016. gada 28. aprīlis, 20:49:47 »
Man kolēģe, kurai vīrs vācietis. Reizēm pārrunājām kādu problēmu un tā... Kad iesaku, manuprāt, atjautīgu risinājumu, kā no problēmas izkļūt "pa latvisko", viņa saka "neies cauri, man vīrs vācietis". Tā arī tas teiciens ir fabulizējies un eposējies - ja ir kaut kas, par ko nav pārliecības, ka izdosies, saku "man vīrs vācietis" :))))