Autors Tēma: Sterilizācija.  (Lasīts 4305 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Atb: Sterilizācija.
« Atbilde #15 : 2024. gada 03. aprīlis, 12:30:00 »
Kurš tad nodaļas baigi pēta  :?:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #16 : 2024. gada 03. aprīlis, 12:53:15 »
Kurš tad nodaļas baigi pēta  :?:

es reizēm pētu - kad pavisam šķērmi paliek - izrādās Palātās esmu iemaldījies, pie prokurora un napoleona :) 

Atslēdzies Minne

« Atbilde #17 : 2024. gada 03. aprīlis, 13:36:46 »

es reizēm pētu - kad pavisam šķērmi paliek - izrādās Palātās esmu iemaldījies, pie prokurora un napoleona :)

Re - iemaldījies  :clap:

Pieslēdzies reno

« Atbilde #18 : 2024. gada 03. aprīlis, 14:11:17 »
Man tāpat pirmā doma bija par kaķiem

Atslēdzies Trix

« Atbilde #19 : 2024. gada 03. aprīlis, 15:48:51 »
Man sliktāk – pirmā asociācija ar to jauno meiteni, tipa mākslinieci, aizmirsu kā sauca, matus noskuvusi, kas aizlikās uz Taivānu (vai kur tur) sterilizēties... Pirms dažiem gadiem ziņās bija.
[Un kas man galvā...  :rat: ]
Es visu atceros, Ričard...

Pieslēdzies reno

« Atbilde #20 : 2024. gada 03. aprīlis, 16:09:29 »
Labāk tādu tekstu tomēr nosaukt  Konservi.  Ja būtu Autoklāvs, sāktu domāt par mašīnām

Atslēdzies Camma

« Atbilde #21 : 2024. gada 03. aprīlis, 19:27:59 »
Daddy - paldies par padomiem! Vīns sanāca nu ļooooooti labs! Ne par skābu, ne par saldu, pabiezs un ar izteiktu muskatvīnogu garšu. Grādi arī pieklājīgi - 150 gramus (glāzi) iztrekterē un dūša kā miets, var iet izkauties sādžā :).  Var jau gadīties, ka tā ir iesācēja veiksme, bet doma ir brūvēt vīnu no visa (hēhhh, ka tik gurķi nedabū trūkties...).
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #22 : 2024. gada 04. aprīlis, 07:34:55 »
Daddy - paldies par padomiem! Vīns sanāca nu ļooooooti labs! Ne par skābu, ne par saldu, pabiezs un ar izteiktu muskatvīnogu garšu. Grādi arī pieklājīgi - 150 gramus (glāzi) iztrekterē un dūša kā miets, var iet izkauties sādžā :) .  Var jau gadīties, ka tā ir iesācēja veiksme, bet doma ir brūvēt vīnu no visa (hēhhh, ka tik gurķi nedabū trūkties...).

welcome klubiņā! :)  :spicglaze: :w:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #23 : 2024. gada 07. maijs, 10:31:50 »

bišķi tēma jāatdzīvina, tipa padoms vajag! :)

Uz jubileju bērni uzdāvināja autoklāvu. Vajadzēja iemēģināt. Paņēmu Rimčikā cūciņu un 10 burciņas ietaisīju. Laurlapa, 5-piparu maisījums un 1% sāls. 40 min 120 grādos 4 atm. Viss kā pēc grāmatas. Garša super, gaļiņa mīksta un maiga.

BET. Burkas pildīju ar aukstu gaļu, atstāju 1cm līdz vāciņam un skrūvēju ciet pie "neitrāla" spiediena. Ārā nekas nespiedās, bet pēc sterilizācijas burkās joprojām neitrāls spiediens (t.i. vāciņš nav ievilcies). Un tas man nepatīk - kā es zināšu, kad tās burkas "uzpūtīsies", ja tur kāds bacilis vai neblīvums radīsies? Gribētos, lai burkās ir vakuums.

Jūsu pieredze, kas esat ar autoklāviem ņēmušies?

Nu tā, bišķi pieredze ir, varu padalīties  :talking:

1. Vāciņi.
Vāciņi jāpērk jauni, kas paredzēti STERILIZĀCIJAI piem. Sterilizācijas vāciņi ::: TARA24.lv stikla burku un pudeļu tirdzniecība. lietotie/nezināmie nav droši - gadās ieskrāpējums, vai plāns pārklājums un no sāls paliek melni punkti, neforši...

2. Tehnoloģija. Lai ko raksta/stāsta uz šo brīdi visērtākais ir:
a) sapilda "mantu" 0.5L burkās, atstājot 1-1.5cm līdz vākam.
b) aizgriež vākus
c) liek autoklāvā, zem ūdens, BEZ spiediena uz 95 grādi, ~uz stundu. doma - "manta" uzsilst un izspiež lieko gaisu.
d) dod spiedienu 2atm, un karsē uz 120 grādi (spiediens paceļas uz 4 atm) 40min - 1 stunda
e) ļauj atdzist, tad nolaiž spiedienu un ņem ārā

3. Receptes
a) Sautēta cūkgaļa. Cūkgaļa, 5% sīpolu, 1% sāls, laurlapa, 5 piparu maisījums
b) Makrele eļlā. Makrele, Saulespuķu eļla, lai nosedz, 1% sāls, laurlapa, smaržīgie pipari, melnie pipari. 1 zivs = 1 0.5L burciņa       
c) Makrele tomātu mērcē. Makrele, tomātu pasta + ūdens, 1% sāls, laurlapa. 1 zivs = 1 0.5L burciņa       
d) Makrele eļlā. Apcepta makrele, tomātu pasta + ūdens, 1% sāls, laurlapa. 1 zivs = 1 0.5L burciņa
e) Zirņi ar speķi.