Autors Tēma: Obligāta apdrošināšana - jauns nodoklis  (Lasīts 9033 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ineshuks

Re: Obligāta apdrošināšana - jauns nodoklis
« Atbilde #60 : 2016. gada 02. maijs, 07:31:28 »
Puuka- laba visiem nav nekur... jo ir paaraak daarga...

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #61 : 2016. gada 18. maijs, 13:31:35 »
http://apollo.tvnet.lv/zinas/eksperti-obligato-veselibas-apdrosinasanu-pielauj-ap-25-eiro-menesi/728960

Kādā stāvoklī šī iecere nu tagad ir? Jo, cik es saprotu, šis arī ir Belēviča fantastiskais plāns veselības aizsardzības sistēmas glābšanai un patiesībā nekādas alternatīvas jau nemaz uz šo brīdi nav. No otras puses, tas ir ievads izdevumu sadalīšanai, kur budžeta ietvaros tiks rezervēta nauda līdzīgi kā ceļu fonds, bet mēs zinām, ka Latvijas liberāļiem šis rezervācijas nav saistošas, paši nosaka, paši neievēro. Un maksājumu pieaugumi būs tikai mikrouzņēmumiem, kas uz šobrīdi nemaksā neko, bet uz nākošo gadu ir rezervēta iespēja ieviest papildus nodokli, jo ir noteikts, ka mazajā nodoklī nav iekļautas sociālās izmaksas, un šo veselības apdrošināšanu nosaucam par sociālo iemaksu un padarām par obligātu.  Par to Apinis jau sen runāja, ka  mikrouzņēmumi ir baigs caurums. :)   
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 28. maijs, 08:38:59 no lumbergs »

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #62 : 2016. gada 18. maijs, 14:01:11 »
Nu bet tas jau no sākta gala bija skaidrs, ka mikrouzņēmuma nodoklis nav nekas cits kā āķis potenciālu nodokļu maksātāju izvilināšanai no ēnu sektora. Jo būtībā Latvijas pilsonis nav ļaunprātīgs nodokļu maksāšanas pretinieks, vienkārši viņš grib izdzīvot un, tā kā ir strādīgs, rosīgs - riskē un piekopj pakalpojumu sniegšanu ārpus VID redzes loka. VIDs to nojauš, bet viņa rīcībā nav atbilstošu tiesības aktu punktu un pantu lai jebkādā veidā "nosodītu" strādīgu tautu. Teiksim,VIDs aizsūta savas jaukās meitenes uz kādu privātu jaunbūvi, šamas uzdod jautājumu vecim ar ķerru, kāds šim sakars ar celtniecības objektu. Šams "godīgi"atbild - gāju garām, redzu ķerra! Stumju uz tuvāka kaimiņa pusi. Skatos, šams ķieģeļus liek. Štruntīgi liek, noteikti palīdzēšu, cik tas laika aizņems nezinu un cik ķieģeļi jāiemūrē lai tam neprašam dolektu, grūti paredzēt. Ko šis man maksās?... da man pofig, kamēr hokejs nav sācies es iru brīvs.

Būtībā jau cilvēks negrib pārkāpt likumus un ja kaut kā reģistrējās viņam ir lielākas iespējas tikt pie sakarīgiem pasūtījumiem. Tāpēc arī reģistrējās. Un to visi zināja, ka nepaies 2-3 gadi likme mikro nodoklim būs augstāka. Mēģina palielināt, taura sāk rūkt. Labi, tad pieliksim jaunu nodokli, nekur šie nepaliks... Beigās šam būs tā papildus maksājumu summa lielāka, nekā prastam SIA. Un tad viņš tiks izcelts saulītē - tai nozīmē , ka ārā no ēnas un nosodāms VIDam pierastā veidā
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 28. maijs, 08:41:19 no lumbergs »

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #63 : 2016. gada 19. maijs, 11:36:47 »
šodien izlasīju, pa tēmu...
", 18. maijā, Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas un Sociālo un darba lietu komisijas kopsēdē tika skatīts jautājums par Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa 2. kārtas būvniecības projektu. Jaunā korpusa kopējās izmaksas 248 miljoni euro, tai skaitā, auto stāvvietas izbūve 9 miljoni euro, mēbeles un iekārtas – 24 miljoni euro. Dienu no dienas veselības ministrs stāsta, ka veselības nozarei nav naudas. Bet 9 miljoni euro stāvvietai tomēr atrodas. Varam būt lepni, Latvijā top kārtējā dārgākā būve pasaulē. Tikmēr, cilvēk, Tu pasēdi pie ārsta rindā līdz nākamajam gadam, jo šogad kvotas beigušās. Tāpēc, ka medicīnai naudas nav." (c)

http://sunubuda.tv/medicinai-nav-naudas-tiesam/

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #64 : 2016. gada 20. maijs, 16:52:12 »
Kkad pirmssaakumos bi doma, ka tas nebuutu papildus nodoklis, bet dalju sociaalo iemaksu katram "ieziimeetu" veseliibai...
Maksaat veel 300 gadaa, lai bomzhiem kompjus taisiitu un Stradiem stojanku par devinjiem citroniem- kkaa... hmm...

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #65 : 2016. gada 23. maijs, 01:18:05 »
Nu es ceru, ka sanāks kas labāks nekā ASV modelis ar privātajām apdrošināšanas organizācijām, kur apdrošinātāji meklēs, kur birokrātiski piesieties, lai atteiktu izdevumu apstiprināšanu. Līdzīgi kā tas ir KASKO, apdrošinātāji ļoti negribīgi maksā par visu, un, ja ir konflikts, ar viņiem labāk bez advokāta nerunāt. :) Un daudziem nebūs personiskais advokāts, kas par viņiem parūpēsies veselības zuduma gadījumā. :(

« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 28. maijs, 08:43:22 no lumbergs »

Atslēdzies Camma

« Atbilde #66 : 2016. gada 24. maijs, 21:08:55 »
Nu vot. Kārtējais joptvaimaķ. NESAKIET, KA MEDICĪNAI TRŪKST LĪDZEKĻU!
Papucis no slimnīcas laukā, bet šuves (diezgan spcifiskas) jānoņem pēc 2-3 dienām. Kur to darīt? A vietējā poliklīnikā! Kur ķirurgs pieņem tikai 2x nedēļā. Khm... Nu labi. Bet kāda ķiļķena pēc priekš tam vajag ģā norīkojumu pie ķirurga? Viena ārsta vietā divi? Un ko, ja ģā nosūtījumu nedod? Staigāt ar skavām visu atlikušo mūžu? Un ja ģā pieņem citos laikos, nekā ķirurgs? Staipīt klientu pa murgaino lipoklīniku divreiz?
Vot toč paprasīšu, lai ģā savu īpašo slēdzienu par brūci uzraksta atsevišķā papīrā ar īpašu norādi, ka tieši ģā ir atbildīgā persona un atļauj noņemt šuves. Ģā nu būs īstais zinātājs!
Da nesatraucās - izdarīšu pati. Vienkārši pirmo reizi saskāros ar jebatoriju lipoklīnikā. Nabaka parastie klienti.... Murgs. Un šajā gadījumā ģā mirs nezinot, vai kāds no viņas klientiem nestaigā ar skavām vai šuvēm. Pat nešaubos, ka nākamreiz, kad klients pēc receptes parastajām ikdienas zālēm ieradīsies, ģā pat nepajautās par op vai tādu sīkumu kā šuves....
Nē, narvesena kiosks noteikti būtu vislabākais risinājums....
Visus sakost!

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #67 : 2016. gada 24. maijs, 21:19:32 »
Arī es esmu gan brūci pārsējusi, gan noņēmusi šuves, jo tā iznāk vienkāršāk. (Pacients dzīvs).

Atslēdzies tuk

« Atbilde #68 : 2016. gada 24. maijs, 21:34:23 »
Ir bijis, ka ķirurgs pats ņem diegus (ūber smalka polise bija).
Ir bijis, kad iesaka ar izņemšanu griezties pie ĢĀ, kur to veica māsiņa.
Ir bijis, ka slinkuma pēc ar pinceti esmu izvilkusi pati.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #69 : 2016. gada 24. maijs, 22:00:32 »
Pa pa, runa ir par pacientu vulgaris. Un pieeju jautājumam principiāli un oficiāli. Tas, ko viens otrs spēj pats izdarīt - par to nav runa. Kaut gan, jāpieņem, ka 1/5 no nepieciešamajiem medpakalpojumiem sniedz radi/draugi/pašapkalpošanās. Pie tam, ne finansu apsvērumu dēļ, bet kvalitātes vai neērtuma laika/vietas ziņā.
Visus sakost!

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #70 : 2016. gada 24. maijs, 22:10:00 »
Tas, ko viens otrs spēj pats izdarīt
Domā, man (vai Tuk) PATIKA to darīt? Bet nu reiz tas ir vienkāršākais variants.. Un bija šuves parastās, kādas 20 gan :(

Atslēdzies tuk

« Atbilde #71 : 2016. gada 24. maijs, 22:22:20 »
Saprotu, ka Camma runā ne par šuvēm, bet par sistēmu.

Ja skaidri zinu, ka man vajag pie acu ārsta, jāvelkas pie ĢĀ pēc norīkojuma.
Vienreiz parēķināju - pieraksts pie ĢĀ + kavēta pusdarbdiena + pacienta iemaksa +
kavēta pusdarbdiena + pacienta iemaksa = lētāk, ātrāk, ērtāk iet bez ĢĀ norīkojuma.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #72 : 2016. gada 24. maijs, 23:08:05 »
Man līdzīgs jautājums radās, kad slimnīcas izrakstā melns uz balta rakstīts - pēc pusgada MR kontrole un, ja viss O.K., vēl viena MR kontrole pēc 2 gadiem, bet tas nedarbojas kā nosūtījums, un, lai par valsts naudu tiktu uz MR, vajadzīgs neirologa nosūtījums, pie kura man vajadzīgs ĢĀ nosūtījums. :facepalm: Bet kāpēc šī visa ķēdīte? Pamatojums šīm analīzēm ir tajā pašā slimnīcas izrakstā.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies tuure

« Atbilde #73 : 2016. gada 24. maijs, 23:09:32 »
Pie acu ārsta gan ĢĀ norīkojumu nevajag.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #74 : 2016. gada 24. maijs, 23:39:43 »
Pie acu ārsta gan ĢĀ norīkojumu nevajag.

Elementārai redzes pārbaudei varbūt arī nevajag.
Ārstēšanai vajag. Bet izdevīgāk tiešām bija bez norīkojuma.