Autors Tēma: Obligāta apdrošināšana - jauns nodoklis  (Lasīts 9013 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Re: Obligāta apdrošināšana - jauns nodoklis
« Atbilde #75 : 2016. gada 25. maijs, 08:08:30 »
Nu labi, viens iemesls varētu būt tāds, lai ģā redz savu klientu un zina, kas ar viņu notiek. Bet tas NESTRADĀ! Jo ģā visbiežāk nav kompetents vai piedrāž visus izmeklējumu rezultātus. Atkārtoju - 80% gadījumu narvesen būdiņa būtu efektīvāka.
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #76 : 2016. gada 25. maijs, 08:48:29 »
Nu labi, viens iemesls varētu būt tāds, lai ģā redz savu klientu un zina, kas ar viņu notiek. Bet tas NESTRADĀ! Jo ģā visbiežāk nav kompetents vai piedrāž visus izmeklējumu rezultātus. Atkārtoju - 80% gadījumu narvesen būdiņa būtu efektīvāka.
Cik tam ģā skaitās pacientu? 1000? 2000? Ko viņš var par tiem spēt zināt? Nu labi, zin tos babuļus, kam ir laiks pārdienām piestaigāt, bet pārējos? Es pie "savējās" vienīgo reizi pirms daudzpadsmit gadiem biju, tad ko viņa var par mani zināt?
Uzskatu, ka tāds ģā ir absolūti lieks, uzspiests posms medicīnas ķēdītē, un dispečera funkciju, ja nu tāda akurāt nepieciešama, tiešām efektīvāk varētu pildīt narvesena būdiņa kaut kur pa ceļam no darba uz mājām.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #77 : 2016. gada 25. maijs, 10:22:01 »
oj par shuvju iznjemshanu man ir staasts ... un pozitiivs. Attiecinaams uz jaunieti.
OP veikta protams te, bet iisi pirms atvaljinaajuma, shuves jaanjem aaraa peec ... hmm vareetu buut 10 dienas?? iznjeema portu. Koroche tad kad jaanjem taas shuves aaraa jauniets nekaadi uz kliiniku netiks, jo buus LV. Nee nu neko, laiciigi zvaniiju uz BKUS, jautaaju vai buus iespeeja tad un tad (konkreets datums) iznjemt shuves, un tavu briinumu!!! Jaa ir iespeeja, bija gan dakters, gan maasinja, visu smuki nonjeema, nodezinficeeja, apliimeeja ar plaaksteriem (jo taa vaig, vai taapeec, ka uz pirkstiem luureeju, nezinu) un nevienu kapeiku nepaprasiija. Nekaada noriikojuma protams nebija.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Trix

« Atbilde #78 : 2016. gada 25. maijs, 10:35:30 »
Max 2000, ja bērni, tad 1700.

Pirms sīčiem es tādu ģimenes ārstu nebiju redzējusi 20 gadus. Kopš sīčiem piestaigāju pieklājības pēc šos atrādīt, cik nu entuziasma pietika. Man pašai tāds bijis nebijis - ne vajadzības, ne jēgas. Toties iekš Latvija.lv es izlasīju, ka man esot hronisks duodenits... Nja.

Tūlīt atskries Inešuks un postulēs, ka ĢĀ institūcijas iznīdēšana radīs milzu ordas ar nesakarīgiem babuļiem, kas skries pie visiem ārstiem pēc kārtas, īpaši - pie kardiologa ar STS un pie neirologa ar pumpu uz dibena, ko tagad ĢĀ atšuj paši [ne nu atšuj, nekā - tāpat palaiž, kur babuļiem iegribas, citādi nedod miera, ieekonomēt varēs uz kautrīgajiem cietējiem].

Par ģimenes ārsta institūcijas bezjēdzību pilnīgi piekrītu - pašreizējā izpildījumā, kad katram "speciālistam" Rīgā katru reizi priekšā cerbers ģimenes ārsts savā miestā. Ja Ģā funkcija būtu apārstēt elementārās kaites, nopietnākos gadījumos pasūtīt cilvēku uz izmeklējumiem - bet ne pirms katra speciālista apmeklējuma iekasēt nodeviņu - sagaidīt izmeklējumu rezultātus, nepieciešamības gadījumā pasūtīt vēl kaut kur, un izskaidrot cilvēkam, kādu triperi šis norāvis, - būtu cits stāsts. Bet ja cilvēkam izgriež zarnu un uzraksta, ka pēc mēneša jāizmeklējas, tad tur nekādam ĢĀ vairs vietas nav. Ja cilvēks ar onkoloģisko kaiti ir ticis līdz onkoloģijas centram, tur ĢĀ vairs darīšanas nekādas, tālāk darbojas LOC nosūtījumi. Taču ja cilvēks kaut ko nav sapratis, viņš paņem savu mapīti un aiziet pie ĢĀ pārjautāt neskaidro.

Tas pirms 150 gadiem eksistējušais modelis, ka miestā ir viens ārsts, kas pazīst visus iedzīvotājus, sen ir izmiris - tā sen vairs nenotiek! Un līķa mākslīga reanimācija dzīvotspējīgu indivīdu neradīs, pūt to skābekli mironim, kurā caurumā gribi. Tāds zombijs vien ir, nevis veselības aprūpes sistēma, kam būtu jābūt vērstai uz cilvēku ērtībām.

Tikai atkal viss darbojas pēc slauktuves un darbības imitācijas principa, nevis pēc cilvēku ērtības principa.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #79 : 2016. gada 25. maijs, 11:34:06 »
Starp citu, man vārds kvotas būtu saprotamāks, ja tas nozīmētu, ka slimnīcām ir rezervētas vietas uz pēcoperāciju analīzēm. Ir taču apmēram zināms, kādas, cik operāciju tiek veikts un, izejot no slimnīcas, pacientam jau uz rokas pieraksts pie speciālista. Protams, ja viņš grib citu vietu/ speciālistu, viņš tiesīgs  izvēlēties. Pierakstu sistēma datorizēta, personas kodi unikāli, jauns pieraksts dzēš iepriekšējo - nevajadzētu rasties jūklim.
Un, protams, pacientam vēlams atgādināt par pierakstu, bet, ja to var darīt zobārstniecības, kāpēc gan to nevar darīt visi.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #80 : 2016. gada 25. maijs, 13:44:10 »
Kaa tad nav naudas, ja var 93 naudinjas teereet, lai aizbrauc babulim vinja pasha tableti mutee iespraust...

PS vismaz pirmreizeejus speciaalista spmekleejumus  uz savu galvu, bet par valsts naudu, neatbalstu...