Autors Tēma: Darba laiks  (Lasīts 2251 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies baaciens

Darba laiks
« : 2016. gada 03. maijs, 20:24:56 »
Kā jūs saprotat uz veikalu, tirgu u.t.t. durvīm (jeb kā cita) durvīm publicēto darba laiku?

Piemēram, 8.00 - 20.00. Vai 19.50 vai 19.55 vēl cerēsiet iegādāties iedomāto preci? Vai ... jums būs pilnīgi skaidrs, ka tas ir pārdevējas darba laiks, ne veikala?

Atslēdzies Kikamora

Re: Darba laiks
« Atbilde #1 : 2016. gada 03. maijs, 20:44:20 »
Es to uztveru tā - 20.00 man (pircējam) ir jābūt laukā pa veikala durvīm.

Ja es nebūšu pārliecināta, ka 5 minūšu laikā paspēšu atrast man vajadzīgo + aiziet līdz kasei + samaksāt (ierēķinot arī laiku, kas nepieciešams pārdevējam, lai iesistu preci kasē un izdotu atlikumu), tad 19.55 veikalā iekšā neiešu.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #2 : 2016. gada 03. maijs, 22:07:17 »
Lūk, tāpēc brīnos.

Veikals, kura darba laiks norādīts 19.00 - es ieeju 18.45 un man pie durvīm esošas un mēteļos ģērbtas madamas saka: "A što vi hoteļi? Mi uže zakrivajemsja!"

Šodien zivju paviljonā 17:40 - neviena svaiga zive, tikai voblas un citi unikumi. Pārdevējas ar šļūteni mazgā letes un daža laba ar sirsnīgu smīnu mēģina "netīšām" trāpīt jaušam vai nejaušam garāmgājējam. (OK, zivju paviljonu es vēl varētu saprast).

Veikals tops Lāčplēša un Tērbatas stūris. Strādā līdz 22.00. 21.20 meitenes kasē jau apģērbušās mēteļos un "pufaikās" un pie katra pircēja pukst  - kāpēc tik daudzi pēdējā brīdi? Vai jūs vēl te daudz? Kāpēc nevar iztikt līdz rītam?

Par pēdējo - tur netālu teātris. Kā izrāde beidzas, tā uzlidojums. Un kāpēc ne? Veikala darba laiks taču norādīts līdz 22.00.

Šis mani vienmēr fascinē, jo uzskatu, ka rakstīts ir iestādes, ne darbinieka darba laiks.
Tad jau -
a) skolotāja varētu sākt ģērbties pirms stundas beigām
b) policists, ugunsdzēsējs u.t.t. varētu pārstāt aizturēt/ dzēst ugunsgrēku, jo maiņa jānodod ...

u.t.t.

Nesaprotu, kāpēc jāmaldina pircējs? Turklāt zinu gadījumu, kad uzvalks tiek nopirkts 7 minūšu laikā (ar visu mērīšanu).

Rekords sievai un vīram - 1stunda laika veikalā... Nopirka:
1. Uzvalku
3. Kreklu
3. Vīriešu kurpes
4. 2 kleitas
5. Sieviešu kurpes
6. Kleitu mazmeitai
7. Zābakus mazmeitai.

Vienīgās lietas, kas netika uzlaikotas - pirkumi mazbērniem :)

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #3 : 2016. gada 03. maijs, 22:29:49 »
Es uzskatu, ka varu ieiet veikalā minūti pirms norādītā darba laikā beigām. Nav gadījies,ka kāds kurnētu,bet es gan mazās bodītēs neeju
Be saprotu arī pārdevējas  kas šķendējas,tas ir cilvēcīgi.

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #4 : 2016. gada 03. maijs, 22:34:10 »

Šis mani vienmēr fascinē, jo uzskatu, ka rakstīts ir iestādes, ne darbinieka darba laiks.

Kā iestāde var strādāt bez darbinieka? :)

Nu, labi, domu sapratu. Tevis minētie piemēri... Par tirgu nemācēšu teikt, bet par pārējiem 2 gadījumiem - nu, gadījušies abos veikalos ļoti mazas apmaksas dēļ strādāt nemotivēti darbinieki. Pārdevēja darbs nebeidzas ar pircēja apkalpošanu. Kad visi ir "aizvākušies", vēl kaudze darbu jāizdara (par ko papildus nemaksā, bet kas laiku aizņem). Lūk, arī  darbinieki neapmierināti - katrs pircējs palielina iespēju, ka tiks nokavēts transports uz mājām, būs gandrīz stundu jāgaida nākošais... Es zinu arī virkni uzņēmumu un iestāžu (lielākoties gan valsts, ne privāto), kur 10-15 minūtes pirms darba laika beigām neviens vairs telefona klausuli neceļ.

Savukārt, ja gadās veikali, kur aiz letes stāv paši īpašnieki vai darbinieki ir pietiekoši motivēti, pie pirkuma var tikt arī pēc darba laika beigām (pašai ir gadījies slēgt durvis vaļā un laist iekšā pircējus vēl gandrīz pusstundu pēc veikala slēgšanas).

Par skolotājiem, policistiem un ugunsdzēsējiem... Nu, skolotāji ir gadījušies, kuri pēdējo stundu vada zābakos un ar šalli ap kaklu (ziemā), lai pēc zvana varētu tūlīt skriet prom...

Atslēdzies hm@

« Atbilde #5 : 2016. gada 06. maijs, 13:45:11 »
jā, tam jābūr veikala darba laikam, bet nevis apmaksātā darba laika beigām. Tieši apmaksāta. Un darba devējam tas būtu jāņem vērā.. un pie pircēju steidzināšanas vainīgs nevis pārdevējs, bet darba devējs

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #6 : 2016. gada 06. maijs, 16:01:47 »
Man ar jaaierodas pirms un jaapaliek peec... un nee, par to nemaksaa...

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #7 : 2016. gada 08. maijs, 19:38:44 »
Mums pagasta vienīgajā veikaliņā darba laiks līdz 20,bet ar karti iepirkties drīkst tikai līdz 19 40 apmēram. Savādāk ir lielas vaimanas un sūtīšana pēc skaidras naudas un tamlīdzīgi. Dīvaini,ka tas ir tikai vienai pārdevējai,otrai pārdevējai vai īpašniekam nav problēmas. :rofl:

Atslēdzies Mango

« Atbilde #8 : 2016. gada 15. maijs, 21:45:17 »
Valsts iestādēs arī 15 min.pirms dl beigām somas sakrāmētas uz galda, pašām mēteļi mugurā, sēž un gaida, kad varēs tīties, tas no pad.laikiem.
Un dd neapmaksā virs laiku, loģiski.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #9 : 2016. gada 15. maijs, 22:05:55 »
Es strādāju valsts darbu ... darbā esmu pirms laika un aizeju 2 - 3 stundas pēc tā beigām ... Un nē, man par to nemaksā.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #10 : 2016. gada 15. maijs, 22:27:32 »
Citāts
aizeju 2 - 3 stundas pēc tā beigām

Par šo draudzenees darbavietā, arī valsts iestādē, ir teiciens - kas neaiziet mājās 17, strādā līdz 19.
Cik saprotu šis gan ir atkarīgs arī no katra pienākuma apziņas un spējas pateikt "nē" darbiem, kurus kāds cits ievilcis līdz stadijai "vakar vajadzēja". Ir kas aizver durvis tikko beidzies darbalaiks.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2016. gada 15. maijs, 23:57:32 »
Es strādāju valsts darbu ... darbā esmu pirms laika un aizeju 2 - 3 stundas pēc tā beigām ... Un nē, man par to nemaksā.

Diez vai ar to vajag lepoties -vismaz tā tas izskan. Tātad netiec galā ar darbu? Neproti organizēt, lai citi padara savu daļu?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2016. gada 16. maijs, 02:48:17 »
Slinkums meklēt, nesen portālos bija ziņa, ka pārsvarā valsts resoros strādājošo
virsstundu darbs netiek uzskaitīts un apmaksāts.
Būtībā darba likumdošanas pārkāpumi.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #13 : 2016. gada 16. maijs, 07:06:23 »
Lai nu kur, bet valsts darbā - ne minūti virs darbalaika. Galu galā, kur tad būs tas likums jāievēro visstingrāk un citiem piemēru jārāda? Tikai ka valsts iestādēs. Un klientiem no neredzamajām virsstundām arī ne silts ne auksts, kabinets ta ciet!
Visus sakost!

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #14 : 2016. gada 16. maijs, 07:33:28 »
Un dd neapmaksā virs laiku, loģiski.
Vispār jau darba vietās, kur ir virslaiks - veikalā, pastā, arī citur, kur jāpieņem cilvēki, tikai loģiski būtu pie cilvēka darba laika arī oficiāli  pieskaitīt to laiku, lai sagatavotos klientu apkalpošanai, piemēram, naudas ielikšana no seifa kasē un otrādi...