Autors Tēma: 9.maijs  (Lasīts 3094 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

9.maijs
« : 2016. gada 09. maijs, 15:52:35 »
Nja, veikli, ja bija cerība, ka kaut kad tas viss izsīks, nomierināsies, beigsies,
tad skaidrs, ka mana mūža laikā tas nu nebūs::((.
Tagad nelaiķi sākuši soļot bildēs. Nu veikla ideja, lai tas viss turpinātos nebeidzami::((.

Atslēdzies Emīlija

Re: 9.maijs
« Atbilde #1 : 2016. gada 09. maijs, 15:55:42 »
Jāierosina deportāciju gadadienā iziet ielās ar uz Sibīriju aizvesto un lēģeros nomocīto bildēm. Oi kā nepatiks tai "otrai pusei"...

Atslēdzies dip

« Atbilde #2 : 2016. gada 09. maijs, 16:14:55 »
Pretīga ir tā dubultā morāle - kas atļauts 9.maijā, nekādi nav atļauts (un ir sodāms) citās dienās. Tāda pazemotības sajūta.
Iedomājos, ka Latvijas iedzīvotāju vairākums (?) ir kā starp 2 dzirnakmeņiem. No vienas puses - Krievijas slavinātāji, no otras puses - alkatīgie. Gribēju rakstīt bāleliņi, bet nav jau bāleliņi vien.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3 : 2016. gada 09. maijs, 16:30:17 »
O my got, paceļ nelaiķu bildes un sauc “urā“ ...
O more, o tempore...
Skatos tiešraidi pa tv24.
Daļše ņekuda...::((.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #4 : 2016. gada 09. maijs, 18:21:15 »
Cirks gatavais. Vakar RŪ lielveikalos tos vectēvus mazumtirdzniecībā par 179 rubļi piedāvāja, tas esot ar atlaidi 18%

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #5 : 2016. gada 10. maijs, 09:16:34 »
Šausmīgi gribās pajautāt dauzajiem kolēģiem, kas piespamojuši FB ar vakardienas svinēšanas bildēm un sirdi plosošiem tekstiem par vectēviem, kas karoja, piemiņu, atcerēšanos utt... Ko viņi īsti svin tik demonstratīvi, te, Latvijā? Kāpēc tikai izlases veidā "atcerās", ko karš "devis" Latvijai? Varu saderēt, ka 99% pat Otrā pasaules kara sākuma datumu nemaz nezina...

Es īsti nezinu, kā izturēties, ja godīgi. Tie ir kolēģi, ko mīlu un cienu, bet nu 9. majis mani vienmēr nogāž gar zemi, un atkal jāpaiet laikam, kamēr spēju to izslēgt no prāta, kontaktējoties ar viņiem...

...un atvados no vēl dažiem, kas piespamojuši manu FB lentu ar "lepnumu par ģediem"... labi ka ir tāda poga "nesekot ierakstiem". klusiņām un mierīgi...
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 10. maijs, 09:23:34 no Emīlija »

Atslēdzies dip

« Atbilde #6 : 2016. gada 10. maijs, 09:32:10 »
Šausmīgi gribās pajautāt dauzajiem kolēģiem, kas piespamojuši FB ar vakardienas svinēšanas bildēm un sirdi plosošiem tekstiem par vectēviem, kas karoja, piemiņu, atcerēšanos utt... Ko viņi īsti svin tik demonstratīvi, te, Latvijā? Kāpēc tikai izlases veidā "atcerās", ko karš "devis" Latvijai? Varu saderēt, ka 99% pat Otrā pasaules kara sākuma datumu nemaz nezina...

Es īsti nezinu, kā izturēties, ja godīgi. Tie ir kolēģi, ko mīlu un cienu, bet nu 9. majis mani vienmēr nogāž gar zemi, un atkal jāpaiet laikam, kamēr spēju to izslēgt no prāta, kontaktējoties ar viņiem...

...un atvados no vēl dažiem, kas piespamojuši manu FB lentu ar "lepnumu par ģediem"... labi ka ir tāda poga "nesekot ierakstiem". klusiņām un mierīgi...
Ko viņi svin tik demonstratīvi Latvijā? Protestē, pierāda savu spēku. Manā Rīgas pagalmā vakar pat bija tāds neliels salūtiņš. Un tad es padomāju, ja visam šim baram dotu komandu iet "za pobedu", mūsu poliči, armija būtu vienkārši bezspēcīga.
Vakar apskaudu tos, kuri dzīvo Latvijas mazpilsētās :(

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #7 : 2016. gada 10. maijs, 10:15:04 »
o,jā, provincē šai ziņā ir paveicies. Ja kāds svinēja, tad četrās sienās pie televizora.
Tā paša televizora, kurš šiem jau kuru gadu skalo smadzenes, jo tas ir vienīgais, kas viņus saprot... Zombēta tauta, "vatniki", kas dzird tikai to, ko vēlās. Nepieslēdz smadzenes un svin dienu, kuru vajadzētu ar melno lentīti pieminēt, atcerētos tos bezjēdzīgos upurus. 71 gads pagāja kopš 1945 gada. Cik gadu jābūt tam kas ir reāli karojis? četri kara gadi + 16 (nu ja pavisam puišelis)... tātad 91 gads cilvēkam. No kurienes nāk tie ar ordeņiem un medaļām apkārušies tēli? Neticu... Ko viņi svin? Nu ja salīdzina uzvarēto dzīves līmeni un savu. Kad beigs dzīvot atmiņās un sāks sakārtot reālo dzīvi?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2016. gada 10. maijs, 10:25:37 »
Ko svin?
“Eto vsjo bilo naše - dzedi, pradzedi zavojevali, krov praļiļi, žizņ otdaļi...“
A teper..., suņu valodā jārunā...   

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #9 : 2016. gada 10. maijs, 10:33:27 »
šeit ir ļoti sakarīgs tekstiņš ( daudz burtu rū valodā) , bet no sirds  teikts
https://snob.ru/selected/entry/108142

Atslēdzies daddy

« Atbilde #10 : 2016. gada 10. maijs, 10:34:16 »

Man vakar autobusā skatoties uz pārgurušiem pensionāriem ar tīģerastes lentītēm, kā arī vairākiem jauniešiem ar tādiem pašiem atribūtiem, pielēca, ka uz šo lietu jāskatās kā uz ticības jautājumu. Nu tic viņi tam un viss, un tur neko nevar darīt, argumenti bezspēcīgi..

Būtībā jau pareizticīgajiem viss ir vēlāk - gan ziemsvētki, gan lieldienas, gan arī uzvaras diena.  :) Ticības jautājums.  :just_popcorn:   

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #11 : 2016. gada 10. maijs, 10:53:12 »
Dīvaina tauta, vai tiešām pēdējos 70 gados nekas cits nav sasniegts, ko varētu svinēt? Es tai sakarā atceros mana pirmā darba tehnisko daļu. Katru dienu vieglā skurbulī.  Dažreiz pajautāju,- Ko svinam šodien? Šie pašķirsta kalendāru un paziņo ,- день взятия Бастилии!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2016. gada 10. maijs, 11:05:36 »
Par to ticību... Nav jau patīkami un ērti ticēt ka okupanti un to pēcteči.
Daudz patīkamāk un izdevīgāk ticēt,ka uzvarētāji un atbrīvotāji paaudžu paaudzēs.
Vēl jo vairāk, ja tā ticība no augšas tiek stimulēta, kultivēta un atbalstīta.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #13 : 2016. gada 10. maijs, 11:15:51 »
par to neiet runa, kam kurš patiesībā tic :)  vnk novērojam ārējās izpausmes, kas ir visai dīvainas...

paskatamies uz sevi ziemsvētku laikā...  jā, ir vārdi "miers virs zemes un cilvēkiem labs prāts", bet darbi - visu decembri drudžaini meklējam dāvanas, pēc tam metamies mežā cirst eglītes, visbeidzot trakojam lielveikalos, it kā visu gadu nebūtu ēduši vai šīs būtu pēdējās vakariņas...

un tagad pasaki, kam mēs ticam? :D  bet darbības stipri līdzīgas visai lielam ļaužu pulkam...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #14 : 2016. gada 10. maijs, 11:25:24 »
par to neiet runa, kam kurš patiesībā tic :)  vnk novērojam ārējās izpausmes, kas ir visai dīvainas...

paskatamies uz sevi ziemsvētku laikā...  jā, ir vārdi "miers virs zemes un cilvēkiem labs prāts", bet darbi - visu decembri drudžaini meklējam dāvanas, pēc tam metamies mežā cirst eglītes, visbeidzot trakojam lielveikalos, it kā visu gadu nebūtu ēduši vai šīs būtu pēdējās vakariņas...

un tagad pasaki, kam mēs ticam? :D  bet darbības stipri līdzīgas visai lielam ļaužu pulkam...

Tikai atšķirībā no "visai lielā ļaužu pulka" mēs neienīstam tos, kuri nesvin ziemassvētkus un nesaukājam viņus par gansiem un fašistiem.
Tāds it kā sīkums, vai ne?
Es visu atceros, Ričard...